Mám 17 rokov a necítim sa pripravená na vzťah

12. jún 2021

Ahojte,cítim sa trochu čudne ale je to blbé pokial sa v 17tich necítim na to mať vzťahy? Dokonca sa nejako necítim ešte ani na to cítiť príťažlivosť k chlapcom.
Občas mám pocit,že keď som mala tak 8 až 10 rokov tak ma chlapci zaujímali viac než teraz a teraz, akoby to zo mňa opadlo. Myslíte si,že sa to nejak vráti?☹️ A že raz aj na mňa v živote príde chvíla byť s niekym? 😄

leuchtturm
12. jún 2021

a na co ti je v 17 nejaky vztah? Radsej sa uc na maturity a VS.

janai1
12. jún 2021

Prvý vzťah som mala v 21 😀 v 17 ani mi nenapadlo riešiť toto

hefo
12. jún 2021

Úplne v pohode. Dokonca je to možno aj lepšie, pokiaľ ťa túžba po vzťahu chytí až neskôr (ideálne len krátko pred tým, ako budeš reálne mať možnosť založiť si rodinu), lebo si možno ušetríš aj dva či tri bolestné rozchody (viď http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/pr...)

felicita027
12. jún 2021

je to v poriadku ja rovnako ako @janai1 som mala svoj 1.vzťah na VŠ v 21rokoch dovtedy tiež som si pripadala medzi rovesníkmi v tomto ako decko, mala som aj vnútornú krízu okolo 19-20 kvôli tomu ale nakoniec ako som to pustila z hlavy tak sa podaril vzťah treba tomu nechať voľný priebeh 🙂 A ani nemám pocit, žeby som o niečo prišla pretože väčšina násťročných vzťahov nemá dlhú budúcnosť aj keď samozrejme existujú výnimky.

chatte007
12. jún 2021

Ja som v tomto veku tiez vztahy neriesila. Niektore baby od 15-tich riesili sex a chalanov, ale ja som sa nikam neponahlala. Ked som zacala chodit na VS, tak som mala take myslienky, ze co ak si nikoho nenajdem. Ale rozhodla som sa nechat tomu cas. V 22 prisiel vztah, ktory trval dlho a bol velmi problematicky, no vela ma naucil. Potom pred 30 som sa dala dokopy s mojim manzelom, som stastne vydata a mame male dieta.
V zivote toho urcite vela zazijes. Len sa nikam neponahlaj, nezozieraj sa vobec tym, ako to maju druhi a bud sama sebou. Vsetko ma svoj cas 🙂

jarmila2010
12. jún 2021

ja som sice mala zaujem o chalanov,ale o ziadny vztah som nemala zaujem,az do 24r...aj to ma vtedajsi priatel musel,este nejaky cas presviedcat😅nez som suhlasila,ze to spolu skusime...a potom z toho bola ta velka laska,kt asi clovek prezije,len raz za zivot...neskor sme urobili chyby a po 3.rokoch sa rozisli...ale uplny rozchod trval dalsi polrok,co nas to ku sebe stale tahalo...az ked som po roku stretla terajsieho manzela,dokazala som uplne ukoncit tento vztah...s manzelom sme spolu 18rokov...vsetko,co ma prist,pride ;)

elementissa
12. jún 2021

Tak je to normalne, kazdy je na vztah pripraveny inokedy a ked uz tak, este ani plnoleta nie si ;) neboj, "dockaj casu, ako husa klasu", vsetko pride ked bude mat. Ja som mala prvy vztah takmer v 19 a tiez som bola dlho za cudnu. Ten prvy vztah nebol velmi vydareny, trval 2,5roka, dost ma naucil. Hlavne, co vo vztahu urcite nechcem. Kratko po tom som sa spoznala s mojim manzelom. A vydavala som prva spomedzi vsetkych mojich kamaratok a sice som ako posledna z triedy na strednej mala frajera, ked ja som mala prveho, vsetci uz mali minimalne 3-4 a mnohe z mojich spoluziacok sa verejne chvalili tym, ze sexovali od 14tich, nakoniec som bola prva spomedzi mojich sš spoluziakov, co sa vydala. (Nebola som prva, co mala dieta, tam ma 3 spoluziacky predbehli, ale vydavali sa neskor ako ja- bud bruchate alebo uz s dietatom), my sme si uzili mladomanzelsky zivot, co to videli, zazili a az potom si zalozili rodinu.
A zasa v mojom rocniku na VS som mala dievca, o dva roky mladsie odo mna, ktore sa vydalo v 18tich 🙂 a nie kvoli tehotenstvu, ale z lasky 🙂 a inak to bola v mojom rocniku moda vydavat sa pocas skoly. Ja som sa vydavala v 2.rocniku a okrem mna sa v tom roku vydavali este 4 spoluziacky, v tretiaku dalsich 5. Do konca vysky mali uz takmer vsetky dievcata ine meno a viacere z nich uz aj deti

deti95060810
13. jún 2021

myslím že v tomto veku je to pre teba len +....

gabika20
25. jún 2021

Ja som zase v 17tich spoznala mojho manzela a sme spolu stale, teraz mam 35 ale to je naozaj ako rarita len pre zaujimavost 😀