Mám 17 a neznášam svoju povahu. Ako byť psychicky silnejšia?

6. apr 2024

Ahojte, mám 17 rokov a potrebujem radu. Neznášam svoju povahu, pretože hocikto sa len na mna napríklad zle pozrie (myslím z bližších osôb), tak už rozmýšľam čo ak sa na mna hnevá alebo čo ak… keď sa dostanem do nejakého konfliktu tak neviem nájsť argumenty vždy radšej zutekam alebo sa hneď rozplacem. Chcela by som byt psychicky silnejšia tým spôsobom, že by som nemusela myslieť na to kto má ma rad a kto nie alebo aby som vedela riešiť konflikty inou cestou ako plačom alebo útekom keďže v živote nebudem mat takú možnosť vždy.

venom19
7. apr 2024

Ahoj. Ja mam o 10 rokov viac a tiez som bola, resp. este stale som. Ale casom sa to zlepsilo. Clovek dospeje a ked zacne pracovat, musi sa trosku prebihat vlastnymi laktami. Drzim palce. Kazdy si poplace, ale snaz sa, aby ti co za to nestoja nevideli tvoje slzy 😉

gabika0825
7. apr 2024

Máš 17 rokov, myslím si že si ešte v živote nič naozaj vážne neriesila. Keď príde praca, neskôr rodina alebo nejaké životne veci, problémy, ktoré budeš musieť riešiť ty a nie niekto iný, tak tá to bude posilňovat. O 10-20 rokov budeš úplne iná. Čiže sa tým nemusíš vôbec zaťažovať, ale chápem že tá to možno trápi, no nie je to ani tak povahou ako životnými skúsenosťami

komplikovana
7. apr 2024

ak chces byt silnejsia, musis poznat samu seba. Pochopit, ze ta nemoze mat kazdy rad. Zranit ta moze len clovek, ktory ta naozaj dobre pozna. Vela citat, vzdelavat sa, vela diskutovat, vela si vsimat dianie a ludi okolo seba. Vyhodou je, ze mas 17 a ze chces nieco s tym robit. Na internete mas dost materialu, ( roznych coachov, terapeutov, profesorov, psychologov.... ) treba vsak aj pozorne vyberat.

babydesire
7. apr 2024

Aj ja som citlivy clovek, introvert...konflikty znasam naozaj zle...nenasla som sposob ako byt ina,lepsia odvaznejsia,,iba som za tie roky sebaistejsia a samostatnejsia...spoznala som samu seba a naucila sa zato nehanbit,,priznala som si svoje chyby a priznavam si ich aj pred druhymi...bud uprimna k sebe aj k druhym,, a nezabudaj, ze komunikacia bura bariery,zabija nudu, riesi konflikty, vysvetluje nedorozumdnia, urovnava vztahy, nauci, pouci, vysvetli...vela stastia