Ahoj mam taký problém ani neviem či to je problém ale proste vadí mi keď moji kamaráti pijú a odsudzujú ma zato iných kamarátov nemam ako im mam vysvetliť že nechcem pit čo mám robiť.
@mar3kk Ja sice pijem alkohol prilezitostne ale v zivote som nebola opita. Ked to niekomu poviem, myslia si ze som nejaka putka. Ze kazdy sa aspon raz opil. Ze co je vadne na mne. a to uz mam cez 40...
Mas moje uznanie, ze v takom veku odolas tlaku kamaratov a stojis si za svojim rozhodnutim ze nebudes pit. Je to velmi tazke. V tom veku su chalani este "nie mysliaci". Treba sa saliet a robit kraviny a samozrejme pit. Ono potom tazko zapadnes medzi nich. Oni maju urcite pocit ze ty odsudzujes ich tym ze nepijes.
Ak su to inac dobry kamosi, asi by som sa snazila im to este par krat vysvetlit a poziadat ich aby to respektovali a chapali a ak nie, zial, treba skusit najst novych kamosov.
Ozajstni kamarati Ta budu respektovat a nebudu sa snazit zmenit Ta na svoj obraz . Toto su ovce ktore chcu z teba urobit ovcu. Pritom ty mas viac rozumu ako oni .. a to ich hneva a chcu Ta stiahnut na ich level. Nedaj sa.
Podľa mňa to tým ľuďom nevysvetlíš. Skúšal si, nevyšlo. Keby ťa chcú kamaráti pochopiť, chápu ťa už dávno. Ty si podivín pre nich, oni pre teba. Teraz ide už len o to, ako moc ste si s tou divnosťou navzájom otravní. Na výhovorky zabudni. Dôvodov, prečo nemôžeš piť, nie je zas až toľko. Jedine, že by si pri každej žúrke robil šoféra.
Neviem, čo máš za vzťahy s chalanmi. Prispôsobovať sa im v každej hlúposti, len aby si ich mal, ale rozhodne nemusíš. Treba si vedieť vybrať. Zhodnotiť, čo má ešte zmysel a čo už nie. Kvôli iným hodnotám a názorom sa rozišli už aj lepší kamaráti. Inak aj keď sa teraz stretávaš s nepochopením, neznamená to, že to tak bude večne. Ste mladí. Niektorí sa potrebujú len vybúriť a časom ich to prejde. Nehovoriac o tom, ako takéto veci vnímajú dievčatá 😉
Radšej žiadni kamaráti, ako alkoholici.
Začni športovať, nájdeš si iných kamosov, ktorí majú podobne hodnoty a zásady, ako ty.
nájsť si iných kamarátov a ušetrené peniaze z alkoholu investuj inam, ideálne vzdelanie alebo šport 😉
problem je u nich a ty sa nenechaj tym znechutit... a nic si z toho nerob, to su take typy ludi, ci maju 17 ci 37, vzdy budu rypat do druhych, preco si nevypiju 🙄
neries, takychto budes stretavat cely zivot. Proste su ludia co si bez poharika nevedia predstavit byt ani ked su 40tnici... a este kedze sa citia, ze maju navrch, maju potrebu riesit tych, co nepiju ;) ja tiez velmi nepijem a pocuvam to vzdy. Vacsinou ma to prestane bavit a v ich najlepsej nalade sa vyparim :D
tak nepi. Neskor v 30tke ocenis, ze si neprechlastal 20tku (vlastna skusenost) 🙂
Skus si pritom najst nejaku zabavku 🙂 tiez som v tom veku nepila, ale za to (este neboli take dobre mobily), vdaka mne mali kamosi fotky zo zabavy :D opila som sa len raz v zivote, uz ako zamestnana, momentalne vsak nepijem nic tvrde, dam si max vino alebo medovinu, byva mi zle uz po 1 pohariku tvrdeho...
Ahoj mar3kk to, že ti nechutí alkohol na tom nič nie je. Nemusíš sa za to vôbec trápiť. Tiež mi alkohol nechutí a vypijem ho iba pri nejakej príležitosti, aby som neurazil. Napr. Keď mala babka narodeniny, prípitok na zdravie musí byť. Vzdy, keď sa partia išla ožrat píl som Kofolu a podobné veci a bol som ťažko vysmiaty. Po čase som si našiel novu, ktorá bola omnoho lepšia a rovnaká skupina. Z kamarátov sa stali priatelia ( škoda, že sa už z rôznych dôvodov nestretávame ). Preto porozmýšľaj či sú to naozaj kamaráti
No a? Len dobre robíš každý má nárok žiť a robiť činy ako sa ti zaumieni že je dobré. Ja mám dvadsať a nefajčím, neberiem nič a piť pijem príležitostne aj to za pohár piva.. Maj svoju hlavu ich to časom prejde a ty aj keď si myslíš že sú tvoji jediní kamaráti nájdu sa takí ako ty. 🙂 nesmieš sa nechať ovplyvňovať, rob a ži ako chceš ty, napokon ťa možno budú považovať až za cool lebo keď dnes niekto nepije ani nič je to vzácne
A obzvlášť keď chalan nepije 🙂 baby sú všelijaké a napodobňujú jedna druhú aby zapôsobili.. A popritom sa chalanom aspoň čo poznám až hnusí keď baba pije, fajčí.. Trošku do nálady nepoviem a sem tam ale každý piatok sa rozbiť niekde no to je také meh..
@mar3kk ja som tiez nikdy nepila a bola som za “divnu”, proste outsider. Aj tak ma neukecali, no citila som sa socialne vylucena. Je to len o tom stat si za svojim. A inak teraz mam 35 a aj teraz pocuvam podobne kecy- obzvlast moja svokra mava ustipacne poznamky, ze sa robim dolezita, ze nepijem a podobne 🙂 Len mavnut rukou nad takymi, ale viem, ze to je tazke.
@mar3kk podľa mna máš spravny prístup že sa nepotrebuješ opíjať a potom vystrájať a ak ťa za to odsudzujú tak to niesu praví kamaráti, proste skús si nájsť kamarátov ktorí nemajú ako prioritu alkohol 🙂