Mám 17 a neviem si nájsť kamarátov

28. máj 2024

Ahojte, mám 17 rokov. Viem, že pre mnohé z Vás je to nepodstatné, no ja sa tým trápim už dlho. Chodím na strednú idem už do druhého ročníka. Počas roka som mala rôzne problémy. Je to už lepšie, no stále nie najlepšie. Trápim sa otázkou prečo si neviem nájsť kamarátov. Som na internáte baby tam sú fajn, no nie vzdy sa zhodneme. Cítim , že medzi ne úplne nezapadám. Od malička som také tiché dievča. Mám rada svoj kľud a pokoj, no chýba mi niekto s kým by som mohla tráviť čas. Na víkendy chodím domov, tam som stále doma alebo s maminou. Veľakrát mi zíde na um, prečo ma nikto nemá rád. Som jediná na svete kto si nevie nájsť stálych kamarátov. Už aj na internáte ostávam čoraz častejšie sama. Spolubývajúce si našli nových kamarátov a mňa už jednoducho medzi seba neberú. Chodievam sama aj cvičiť a neviem či niesom divná chodievam všade sama. A tiež ma trápi otázka či si nájdem niekedy nejakého priateľa, keď som taká tichá. Nikdy som žiadneho chalana nemala a tak mám strach, že to ani nepríde. Neobliekam sa vyzývavo a ani stále za niekym nedoliezam. Som len ja taká divná alebo existuje aj viac taých ľudí. Často mi napadne aj myšlienka, že keby sa mi náhodou niečo stalo nikomu by som ani nechýbala.

viera27
28. máj 2024

Nie si d8vna a nie si jedina. Niektorym ludom sa jednoducho vztahy nadvazuju tazsie. A hlavne cim viac si so sebou spokojnejsia,tym viac pritahujes ludi. Ja ti urcite odporucim skupinovu aktivitu. Potrebujes najst s niekym spolocny bod,od ktoreho sa mozes odrazit. Takze konicek,kde vas bude viac. A nebat sa prejavit,nemas co stratit. Prinajhorsom nevyjde a budes tam.kde teraz.

rozculena
28. máj 2024

to píšeš o mne? 😉 mala som to rovnako,ale ja už od základnej...nejako som to prežila,neupínaj sa na to,že nemáš nikoho...netráp sa s tým,iné ti neporadím....,keď som začala robiť,našla som si v práci kamošku...vôbec som nerozmýšľala,či si nájdem frajera alebo nie...brala som tú situáciu tak,ako bola,no bože,tak nebudem mať frajera....mám kamošku,celý život je sama...

veklipo
28. máj 2024

Ja som extrovert a predsa som si počas celej strednej nenašla kamosku. (Na VS to už bolo super.)
Proste som za 4r nenašla kompatibilnu osobu. Je to ťažké, no da sa to zvládnuť.
Držím palce!

autor
28. máj 2024

@rozculena dakujem ja som na zakladnej mala, no nase cesty sa rozisli.

annamalaga
28. máj 2024

Ja nemám tiež a to mám 29 rokov, vzťah tiež nie, vitaj v klube.

0martina0
28. máj 2024

keby sa ti niečo stalo,určite by si chýbala veľmi veľa ľudom❤len možno ty to tak nevnimáš,aj mne sa zdalo ,že dcéra tiež nemá žiadne kamošky,je v tvojom veku,na internáte kamošku ma takú bližšiu,ale len jednu,doma po víkendoch,tiež len doma a kamošky zo základnej takmer žiadne,v poslednej dobe sa jej začali ozývať baby zo základnej,chce to čas,určite to príde

zuzinka888
28. máj 2024

Odkial si? Ja mam dceru na internate a prve riadky som msla pocit ze to pise ona😁. A mozno je vo vedlajsiej izbe- tiez opustena🥺

madeincssr
28. máj 2024

Ved nemusis stavat svoj zivot na nutnosti mat (prave teraz) kamaratky. Venuj sa svojim zaujmom, kludne chod aj sama na kulturu, zaplavat, zabehat, na bajk, na korcule... Si mladucka, zivot mas pred sebou, uc sa nove veci, jazyky, objavuj, vyletuj, mozes sa pridat k nejakym turistom. Co ma prist, pride, len si ver, bud prirodzena, vludna.

autor
28. máj 2024

@zuzinka888 v Bystrici

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
28. máj 2024

Tak nic, ona je inde. Ale ona hovori, ze radsej mat 1sestru ( tu ma) ako sto falosnych kamaratiek. Drzim palce nech sa niekto najde. 🤗

estellas
28. máj 2024

Chápem ťa, ja som mala zlý kolektív na strednej mala som kamarátku v triede. Nemáte v meste nejaké stretnutia pre mladých ?
My máme Saleziánov oni robia také stretnutia pre mladých.
Ja som o tri roky staršia od teba a keby som bola z Bystrice tak by sme sa mohli stretnúť ale ja bývam veľmi ďaleko od teba.
Môžeš mi napísať keď sa budeš chcieť niekomu vyrozprávať.

autor
28. máj 2024

@zuzinka888 dakujem

lau676
28. máj 2024

urcite nie si jedina,mam to uplne rovnako xd

autor
28. máj 2024

@estellas dakujem krasne

autor
28. máj 2024

akoze ja sa anazim byt co najviac pozitivna v skole mam ale potom uz nie. A dnes to bol take neprijemne. Spolubyvajuca mi hovori, ze nech idem s nou do mesta a tak si hovorim, ze dobre. Ja som isla cvicit a ze sa stretneme. Stretli sme sa isli sme do nejakeho obchodu a potom, ze uz ideme na intraku. Potom jej zavolala druha spolubyvajuca, ktoru predtym ohovorala, ze nech ide za nou. Ja ich mam obe rada. Len mi to prislo take neprijemne lebo sa len postavila a odisla. Keby som bola ja na jej mieste tak sa aspon zo slusnosti opytam ci nejde so mnou alebo tak.

autor
28. máj 2024

a niekedy ma tak zamrzi, ze si nemam s kym napisat alebo zavolat a pocit, ze vsetci maju niekoho

jumama
28. máj 2024

Zrejme si introvert. Tichy, hlbavy, a preludnenych miest unaveny, nezvlada reci o nicom, radsej ma hlbsie rozhovory, nema vela kamaratov, iba par hlbsich, overenych.
Cize ja by som len povedala: Ano, potrebujes aj makaratov, ale nehanbi sa za to tesit sa aj zo samoty, vypln si ju niecim, co rada robis ty. Za nasich cias sme vela citali knihy a strikovali, hackovali 🙂 Hand made tvorba moze byt pre teba taka utisujuca aktivita, ze si nad vselicim rozmyslas a z vytvoreneho dielka mas radost. Alebo sa zacni ucit hrat na nejaky hudobny nastroj, flautu, ukulele - zazalej si od rodicov k nejakemu sviatku 🙂 Videi na youtube je dost... Aj takato cinnost moze k tebe privolat niekoho s podobnym zaujmom. Proste sa maj rada aka si a nepochybuj o sebe, vytvaraj si prilezitosti na radost, mozes napriklad aj fotit zaujmave momentky na prechadzke v meste, kvietky, architekturu, ludi, cokolvek co by sa ti pacilo. Tym si velmi vypestujes vsimavost. Je to niekedy tazke byt osamely, ak by si to velmi citila, bud odvazna, bud prva, kto oslovi kamosky, ci dakam nejdu, prva, druha, tretia... a prave to ak budes mat nejaku svoju oblubenu cinnost, mozes pouzit aj v rozhovoroch, mozno sa niekde tie vase zaujmy pretnu...

autor
28. máj 2024

@jumama no problem je te, ze ja nemam koho oslovit okrem rodiny alebo rodicov

autor
28. máj 2024

@jumama ale inak ano vytvaram take obrazky to je taka moja volnocasova aktivita ked som doma

astero2
28. máj 2024

Ja som v živote zistil, že byť sám má aj výhody. Keď sa naučíš spoliehať sa iba sám na seba tak sa aspoň v iných ľuďoch nesklameš. Ja som sa napríklad v minulosti vo viacerých ľuďoch ktorých som považoval za kamarátov iba sklamal...

egonsk
28. máj 2024

povedal by som, ze problem zrejme nie je v tom, ze nemas kamaratov, ale ze nemas ziadne hobby, ktore by ti zamestnavali mysel a vedelo ta nasmerovat do skupinky ludi, ktori ho maju tiez.
Je to problem tejto doby ... hadam aspon polka mladych (a vlastne aj vela ich rodicov) nema ziadne hobby, lebo od malicka ich vychovavala tv a pc, nemali vzor a motivaciu sa v niecom zapajat a objavit v sebe nejake hobby. Koper rodicov to este umocnuje odhananim v obdobi, ked sa zacina prejavovat u deti nejaky zaujem, miesto toho, aby ich zapojili.
Skus porozmyslat, co ta bavi a zaujima, co by si chcela vediet a za tym skus ist, zvysok uz pride postupne aj sam, vratane pozitivnej energie, myslenia a nalady. 😉

adusiik16
29. máj 2024

A na akú školu v Bystrici chodis ? Nemáte tam nejaké krúžky ?

ghoul_
6. jún 2024

Ak chceš môžeš mi napísať ss