Mám 17 a nemám vlastnú izbu

27. jan 2021

Dobrý deň možno si niektorí pamätáte moje príspevky ohľadom vlastnej izby ktorú nemám a tak dlho už po nej túžim veľmi chcem mat vlastnú izbičku iba moju kde má nebude otravovať brat cez deň a otec večer s pozeraním TV
Niektorí si možno poviete že chcem veľa a môžem byt rada že mám čo jesť a obliecť si ale ja chcem vlastnú izbu chcem svoje súkromie kúsok môjho chcem patriť niekam citim sa ako neplnohodnotní člen rodiny lebo posteľ mám v rohu obývačky no kto už má posteľ v rohu obývačky? Rodičom sa snažím vysvetlit že chcem vlastnú izbu ale oni stále nič akoby ani nepočuli😔pritom starší brat dostal izbu v 12ke
Ja mám v obývačke odjakživa vždy keď príde návšteva ide cez moju izbu tak isto otec mama brat všetci a telka do noci lebo otec pozerá prosím vás poraďte čo mám robiť dá sa niekde nahlásiť že nemám možnosť súkromia alebo je to hlúposť?
Stačila by mi úplne malinká len nech je iba moja😔prosím poraďte ďakujem

misha666
27. jan 2021

a mate v dome/byte priestor kde by si mohla mat svoju izbu? samozrejme ze by si mala mat svoj osobny priestor... netuzis po niecom zvlastnom... spat v obyvacke kde otec pozera telku do noci je fakt mimo...ved si mlada potrebujes sa vyspat, ucit sa nerusene atd... skus si sadnut s mamou a opis jej svoje pocity,,,, ze ta to velmi trapi... atd...

majkeel
27. jan 2021

Niekedy staci kut v izbe oddelit dvoma skrinami vedla seba, aby sa za ne zmestila postel, rozkladaci minigauc, na ktorom sa da sediet aj spat, plus par veci, na vchod si das zaves a mas svoj vlastny priestor.
Starsi brat ma vyhodu, ze bol starsi a uz nemate dalsiu izbu. Nechysta sa prec, aby si dostala jeho izbu?

autor
27. jan 2021

@majkeel ako môžem predeliť izbu keď je to obývačka cez ktorú všetci v dome + návšteva prechádza?

mariejenka
27. jan 2021

No, otec je chrapun,a tu je základný kameň úrazu. Brat ma izbu sam, rodičia spálňu a ešte máte obývačku! Xize 3 izbový byt, chápem dobre?
Normálni rodičia by uu davno dali deti do jednej izby,nech su spolu žiadne zvýhodnovanie jedneho dieťaťa, alebo by si urobili spací kut v tej obývačke, prípadne kúpili taky gauč s rozkladom na matrac, ktorý je na plnohodnotné spanie, ale to by museli rodičia urobiť. Skús navrhnúť.

simca06022011
27. jan 2021

Ano pamatam si, ale tu ti nik nepomoze s tym, ked rodicia to ignoruju, ty si pomoct nevies.. mame prist a urobit ti detsku? Predpokladam, ze ani s bratom sa nevies dohodnut, ze sa podelite... Neda sa to, bohuzial inak ako tym, ze si to dohodnete doma. Zbytocne ti budeme pisat ako sa dispozicne daju zmenit priestory, doma to odignoruju, ved keby chceli, tak by si izbu mala.. Skonci skolu, najdi si pracu a odid.

jaskolka
27. jan 2021

Ahoj, zabudla som ti vtedy odpísať, posielala si mi aj foto domu a izieb. Manžel na to pozrel, aj sa vyjadril, len akosi potom už iné veci my sme riešili, narodilo sa nám bábätko, tak som po zabudla. Dalo by sa to urobiť, aspoň podľa manžela. Nebola by to veľká izba, vlastne by to bol len priečkami a sadrokartónom vydeleny kút. Stačilo by nájsť šikovného majstra, možno ani nie originál stavbára, ale kutila. Len by tam si nemala okno, ak by to nevadilo a boli by to také "dosikma" steny. Ja nemám takú predstavivosť, výlučne len podľa muža píšem. Robil už rôzne izby, stavby, prerarbky, sesternici robil tak detskú z obývačky, proste "pri robili" steny, zmenšili miestnosť a tým pádom dve izby boli.Len skôr vidím problém, že rodiča k tomu nie sú ochotní, čiže sama vela nemôžeš, aj keby si si to trebárs dáko z úspor zaplatila. Pretože investične by to asi až taky problém nebol, ale skôr neochota.A bez súhlasu bohužiaľ rodičovský dom nijako nemôžeš meniť

majkeel
27. jan 2021

Das postel do kuta a ohradis priestor 2x2 metre najlahsie dvomi skrinami. Alebo mate obyvacku, ktore nema kut o rozmere 2x2 metre a ma 8 dveri? Priecky zo sadrokartonu, ci posuvna priecka by boli lepsie, ale myslim ze to nikto u vas pre teba neurobi.

iritka
27. jan 2021

najlepsie ak by ti rodicia prepustili spalnu a oni by spavali v obyvacke ak aj zvyknu dlho telku pozerat, deti viac casu travia vo svojej izbe.

enka81
27. jan 2021

predpokladám, že si o tom doma už vravela, ako ti argumentujú oni, že nemáš vlastný priestor? Myslím, že jedine ako to vyriešiš je, že počkáš rok - dva, dokončíš školu, prenajmeš si trebárs aj garsónku a odsťahuješ sa.

dominika1988
27. jan 2021

pamatam si tu temu, aj fotku tej postele, velakrat som rozmyslala, ci si to vyriesila, velmi ma mrzi, ze sa nic nezmenilo...tvoji rodicia su strasni sebci, vidim, ze ani to sa nezmenilo, davno ti mohli prenechat spalnu a oni ist do obyvacky, ale vidim, ze im je to sumafuk, ze 17-rocne dievca nema stipku sukromia ani vecer pokoj...naozaj to vidim len tak, ze doslova utiect pri prvej prilezitost, skoncit skolu, prenajat izbu/intrak a domov uz ani nepachnut

pribinak
27. jan 2021

Nahlásiť že nemáš vlastnú izbu? Prepáč, jedine na Lamparen. Kopec deti žije aj s 2 súrodencami v 1 izbe

Nenapisala si to dôležité - ako reagujú tvoji rodičia na tvoju požiadavku urobiť niečo preto, aby si mala nejaký súkromný priestor

Dá sa tá izba nejak predeliť? Čo i len nejakou skriňovou zostavou? Je to reálne?

Ak vaši všetko zamietaju, tak už len vydržať, zmaturovat a vypadnúť z domu

Držím palce

diaalex
27. jan 2021

Mám známych (dvojičky chalan a baba), tento rok budú mať 31 rokov a majú ešte spolu izbu ... k tomuto koment netreba

mariejenka
27. jan 2021

@diaalex pre pána 😂😂

simca06022011
27. jan 2021

A inak co urobi otec, ked nabehnes a tu telku mu vypnes.. moja mala ked nemoze spat, lebo oco si zabudne stisit televizor, naziape na neho z detskej, alebo nabehne a vypne mu to a je vybavena vec :D idu spať...
Rady ako to prerobit su zbytocne, nenapadlo ich za 17rokov ti oddelit kut a teraz sa pojdu potrhat aby priecku stavali :D

@diaalex tak ale to uz je ina diagnoza ;)

pribinak
27. jan 2021

@diaalex tak ale to už je asi aj trochu vadné od tých dvojičiek. V takom veku bývať s rodičmi a tlačiť sa so súrodencom v 1 izbe?

pribinak
27. jan 2021

@simca06022011 čo urobí otec? Dá jej facku. Ako si neviem toto predstaviť.

majkeel
27. jan 2021

@pribinak Cakaju kym im rodicia nekupia kazdemu byt. 🙂 Alebo aspon jednemu a druhy zdedi rodicovsky.

danielinaa
27. jan 2021

Lenze ci to vobec budu prerabat ked dievca ma 17, o chvilu je dospela, vyleti z hniezda. Ja si myslim ze uz sa na to rodicia vykaslu.

pribinak
27. jan 2021

@majkeel jaaaj, tak toto sim nevzala v úvahu 🤣🤣🤣 aj keď mama hotel mize by pre niektoré osoby aj v 40tke úchvatný

simca06022011
27. jan 2021

@pribinak tak jej bude jasne, ze na izbu ma zabudnut...

diaalex
27. jan 2021

@pribinak podľa mňa majú vadnú matku 🙁 10-15km od domu ich pustí len pracovať, do každého ich vzťahu sa montuje, žiaden / žiadna nie sú pre jej deti dosť dobré, s dcérou vypeká / opaľuje sa ako keby boli rovseníčky ... a jej manžel nemá ani slovo do toho ... je to choré si myslím

mariejenka
27. jan 2021

@diaalex vsetci su vadni, ono deti,uz teraz dospeli su tak vedení od malička, im vymyla mozgy. Aj mna svokra zo začiatku nemusela, ale moj muz si normálnej povedal,co a jak a bolo, mama pochodpila a casom asi aj rada je,ale do ksichtu mi to nepovie😂

pribinak
27. jan 2021

@diaalex tu by som sa na matku nevyhovarala. Sú to dospeli ľudia, majú 31. Nie že čerstvých 18 a rodičia robia cirkus. Dokonca môžu maz oporu jeden v druhom. Ak už im nevadí že mama im nici vzťahy a ani napriek tomu s tým nič nerobia tak sú vadné obe dvojčatá

Dokonca si môžu spolu prenajať 2izbak, aj to bude pokrok, každý bude mat vlastnú izbu

sashabb
27. jan 2021

Nemala si náhodou 15rokov keď si to tu písala? a teda ako rozmýšlam tak rozmýšlam, no nepríde mi, žeby to bolo 2roky dozadu 🙄

sonula44
27. jan 2021

@iritka tiež by som to tak riešila .... ideál keby rodičia ti dali spálňu ako detskú izbu a oni by mali v obývačke buď rozkladací gauč alebo sklápaciu postel ... otec môže pozerať telku dokedy bude chcieť .

paskolinka
27. jan 2021

podla toho, co pises, tvojim rodicom je to fuk, takze jedine pockaj do 18 a vypadni z domu a zariad si zivot ako chces. ziaden pravny narok na vlastnu izbu nemas a presne ako pises, su decka, co su na tom aj ovela horsie ako ty.

yoxinka
27. jan 2021

Toto je o tvojich rodičoch a zrejme ťa majú na háku, čo je veľmi smutné :(. Lebo nechápem, prečo má tvoj brat izbu a ty posteľ v obývačke a ešte tam rodičia do noci kukajú telku 🤦‍♀️. To je hrozné. Moji svokrovci si v trojizbáku natrepali posteľ do KOMORY, mali tam len manželskú posteľ od steny po stenu, že po štyroch do nej vliezali, že im viac netreba, veď tam len spia. A deti dostali každý svoju vlastnú izbu, lebo ako mi povedala svokra “deťom to viac bolo treba ako nám”. Takže keby chceli, vymyslia aj tebe izbu. Ale nechápem, prečo nemáš izbu s bratom trebárs, lebo v tej obývačke, to je ozaj odveci :(.

anjelicek26
27. jan 2021

Pokial dialog nepomohol doteraz neviem, ci to ma este rok-dva zmysel...mas moznost prestupit na inu skolu (a tym si vydupat niekde dalej internat , ale aj tam si budes delit izbu s niekym inym)... rodicia by mali ist do bratovej malej izby zo spalnou a ty do tej izby s bratom, aj ked neviem, ci je to riesenie, ked ste obaja pubertiaci... tazko toto...ale aspon by si sa normalne vyspala.

jojajojinka
27. jan 2021

bola som so sestrou a bratom v izbe ( su mladsi o 3 a 14 rokov odo mna) kym som nemala 23, dokoncenu skolu, dobru pracu, a nezariadila si s muzom svoje vlastne byvanie.. ziadne nasledky nemam 🙂 cez nasu izbu sa dokonca prechadzalo do spalne...nikdy mi nic nechybalo... skus sa na to pozriet aj z pohladu rodicov, ze ti velmi pravdepodobne daju vsetko co mozu, nie vzdy financie stacia na to, aby mal kazdy svoju izbu..nie to ešte nedajboze riešiť pravne, toto keby mi moja dcera raz vymyslala....

yoxinka
27. jan 2021

@jojajojinka
Vieš čo, ale toto je odveci, že brat má vlastnú izbu sám a holka posteľ v obývačke k kúte 🤷‍♀️. Tak normálni rodičia, by spravili obom deťom peknú izbu spolu, keby to priestor inak neumožňuje, ale toto že ona v kúte on sám vo svojej izbe, to je čudný model.