Mám 17 a nastupujem na internát

yzomandias
1. sep 2024

Ahojte, som druháčka na strednej chodím na internát. Sú tu so mnou baby, ktoré mám rada. Doma odkiaľ som nemám veľa kamarátov teda jednu kamarátku. Frajera zatiaľ nemám. Väčšinu prázdnin som bola s maminou. Síce mám 17 ale nevidím na tom nič. Zlé máme spolu super vzťah. Som síce druhý rok na internáte ale stále vo vnútri cítim, že mi je za mamou smutno je to vôbec normálne mám predsa 17. A je normálne, že nemám ani frajera ani veľa kamarátov. A väčšinu času som trávila s mamou. Nechápte ma zle ja som plne samostná len vravím keď som doma tak väčšinu času trávim s ňou.

really8
1. sep 2024

@yzomandias ahoj, dlho si nepisala. Kde je problem?

zuzinka888
1. sep 2024

Tak je logicke ze nam je smutno za ludmi ktorych lubime a nie sme s nimi. A je jedno ci mame 17 ci 27. Ja mam po 40 a je mi smutno za rodinou ked idem na niekolko dni prec. Neplacem sice do vankusa ale vzdy mi je smutno ked odchadzam.

yzomandias
autor
1. sep 2024

@zuzinka888 Neplačem do vankúša ale proste to tak vnútorne cítim, že je mi smutno. Baby sú tu a mám pocit, že im nikto nechýba. A ďalej ma trápi, že budem sedieť sama. Je mi z toho tak zvláštne.

ivangeline
1. sep 2024

Je to len tvoj pocit. Aj im určite niekto chyba. Zahltia sa povinnosťami a zábavou.

trojnasobnamama
1. sep 2024

Je to uplne normálne.Mne chybali rodičia aj keď som bola dospelá a odsťahovala som sa.Aj tetaz mi chybaju a už tu niesu 😢

oslo1
1. sep 2024

Je to uplne normalne, ze ti maminka chyba.
Ja ked som sa prvykrat vyhrala do UK, tak tiez mi bolo velmi clivo a veru dost Vela aupairiek to nedalo a odisla naspat domov. Je to uplne normalne a je pekne, ze mate dobry vztah.
Kamaratky a priatelky pridu a priatel tiez.

yzomandias
autor
1. sep 2024

@oslo1 Dakujem

majkabambulik
1. sep 2024

Este nie si psychicky dozreta na osamostatnenie sa to prichadza individualne no vacsinou az po 20tke No a na frajera este mas casu - teraz sa sustred na studium, tvoja milovana mamina caka, ze tam na internate nebudes zbytocne! Mamine velmi prevelmi chybas, ver mi, viac mozno ako ona tebe. s maminou ostan v kontakte a blizko pri nej co najdlhsie, je to jedinny clovek, ktory ta neopusti, aj ked cely svet bude proti tebe a oklamu ta taki, ktorym das doveru . Hovor jej a porad sa s nou vzdy ked to len bude mozne, ona uz toho viac prezila ako ty a bude na veci pozerat z inej strany, ver jej vzdy. Tak ako ti pisu vyssie, ked uz nebude zit budes sa chciet s nou poradit kazdy den no uz to nebude mozne....tak na to mysli a rob jej iba radost. AK BUDE OD TEBA NIEKTO CHCIET NIECO, CO BY SI NEROBILA AJ PRED MAMOU TAK UTEKAJ! pripadne ti bude niekto hovorit, ...ale mame to nepovedz!- zlate pravidlo psychologov pre vsetkych mladych co este nemaju vela zivotnych skusenosti. Vela stastia do noveho skolskeho roka!

yzomandias
autor
1. sep 2024

@majkabambulik dakujem len teraz mam trochu, no zmiesane pocity. A este aj tým, že neviem s kým budem sedieť a vyzera to, ze sama. Tak mam taky divny pocit, ze ci som tak zla, ze som si nenasla nejaku kamaratku, ktora by so mnou sedavala. Lebo baby co sa s nimi bavim uz maju spolusediacich. Alebo co je so mnou, ze sa mi stale nedari najst si nejakych stalych kamaratov.

sisska96
2. sep 2024

Tak keď máš dobré vzťahy s rodinou, je to normálne. Ani frajera nemusíš mať v tomto veku, aspoň si ušetríš nervy, dnešné mladé chalani sú aj tak oničom, máš ešte času dosť

yzomandias
autor
2. sep 2024

dakujem za radu len ma dnes celkom zabolelo, ked mi baba, s ktorou som mala sediet napisala, ze ona so mnou sediet nebude lebo by so mnou nevydrzala pretoze sme uplne inej povahy. Celkom to zabolelo lebo minuly rok sme spolu sedavali

yzomandias
autor
2. sep 2024

a ono vacsinu mojho zivota je to tak, ze ma vacsinou ludia v mojom veku nemusia ja nikdy neviem preco snazim sa potom sa nesnazim. Som mila ochotna nepijemy nefajcim nerobim ale proste ma nemusia alebo po case sa prestanu bavit.

terry658
2. sep 2024

@yzomandias ja som šla na internát až na výške a tiež mi rodičia chýbali. Je to normálne keď máte pekný vzťah. A to som už mala chlapca. No aj tak rodina chýbala.

yzomandias
autor
2. sep 2024

@terry658 len ma stve, ze uz som tu druhy rok a stale mi je takto. A rozhodi ma hocijaka hlupost.

terry658
2. sep 2024

@yzomandias to, že ťa rozhodí hocijaká hlúposť je v tomto veku tiež normálne. Hormóny robia svoje. Každý sa cíti neisto v cudzom prostredí. Skús nájsť aktivity, ktoré ťa vedia upokojiť. Hudba, prechádzka, maľovanie, tanec,prosto hocičo pričom sa budeš cítiť v bezpečí a uvoľnene.

yzomandias
autor
2. sep 2024

@terry658 hladam si brigadu popri skole zarobim si a nebudem tak premyslit nad podobnymi vecami

yzomandias
autor
3. sep 2024

len je mi to take blbe, ze ani v triede so mnou nechce nikto byt

margotka17
3. sep 2024

@yzomandias ja som už v 16 brigádovala celé prázdniny 2 mesiace na rekreačnej oblasti Domaša. Neskutočne mi chýbali rodičia, cítila som sa sama, no po pár dňoch sme tak všetci fungovali ako druhá rodina. A to ešte vtedy neboli mobily, čiže nikto mi nevolal. Oco občas v rámci cesty z práce za mnou došiel aspoň na obed. Zvykneš si, chce to čas, nájdi si kamošky, kamošov, zajdi potulat sa po meste, do kina....

yzomandias
autor
3. sep 2024

@margotka17 no to je ten problem ja som tu uz druhy rok a nejak sa mi nedari najst kamosov. Ked niekoho najdem po case sa so mnou prestane bavit.