Mám 17 a ide to so mnou dolu vodou

22. jan 2022

ahojte, potrebovala by som sa vyrozpravat/poradit... mam 17 a neviem vlastne uz co robim. nikdy som nikde nezapadla, som pre inych ticha aj ked ja som uplne ina osoba ako ma ini ľudia poznaju. no a nikdy som nemala vela kamaratov ale teraz nemam prakticky ziadnych a zacala som sa spravat divne. ked som bola na zakladnej ucila som sa dobre az vyborne, v 13tich sa vsetko zmenilo ja som sa zacala sebaposkodzovat co robim doteraz, proste tam to vsetko zacalo, v skole som bola coraz horsia a vlastne da sa povedat ze od 13tich nechodim von vobec. cela rodina sa cudovala, ze nechodim von a stale mi vyhadzovali na oci, ze mam chodit von. no ale vtedy som chcela byt stale len v izbe. ako som presla na strednu, novy kolektiv, dufala som ze zapadnem, chvilu som sa snazila ale uz som vedela potom, ze je chyba vo mne a ja proste nezapadnem. tato skola ma absolutne nebavi a najradsej by som odisla. mam vkuse problemy so sebou. a urcitu dobu uz robim veci, ktore by som asi nerobila. proste ja som nikdy nemala vztah, nikdy som sa nevedela rozpravat s ľudmi v mojom veku no a namiesto toho sa teraz na vlakovej stanici rozpravam s chlapmi co maju okolo 30, 40 rokov. fajcim s nimi, niekedy mi kupia alkohol. raz sme sa dohodli, ze pojdeme hulit travu ku nim na byt. proste ja neviem co sa deje, pomaly proste padam na dno. lakaju ma drogy, stale som opita ale sama, nechodim na party ani som nikdy nebola ale opijam sa a chodim po meste ako bez duse. vnutri sa citim prazdna a som totalne k nicomu. nemam rada byt doma a preto radsej robim toto. vsetci okolo mna uz maju tuto fazu za sebou, teraz sa snazia zdokonalovat vo vsetkom a ja robim presny opak.

ambrozia8991
22. jan 2022

Môžeš mi prosím napísať, ja som na tom bola rovnako.. presne viem o čom hovoríš.

1gramofon
22. jan 2022

Potrebuješ odbornú pomoc. Všeobecnej doktorke stačí povedať, že máš depresie kvôli ktorým nemôžeš spávať a pod. Nemusíš jej veľa vysvetľovať pokiaľ viem. Dá ti papier, vyberies si psychologickú co ma zmluvu s poistovnou, 2x za mesiac máš zadarmo sedenie. Ak sa niečo zmenilo pozistuj na nete, možno ti tu aj napíše niekto že čo a ako.
Nenechaj to tak, dosť to ovplyvní tvoj život, môžeš žiť lepšie, ale aj horšie. Neskôr ti to dôjde. Sama to nezvládnes podľa toho čo čítam.

zitaje
22. jan 2022

Smer psychológ. Vážne, rieš to. A nie, nie je to ani hanba, ani trápne. Nechceš si pokašľať život. Je ľahšie klesnúť, ako sa z toho vyhrabať. Zabojuj trocha! Držím palce.

sandyan
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wayway
22. jan 2022

prosim, nepokasli si zivot, ked este len zacinas zit. mas tolko rokov a tolko krasnych zazitkov pred sebou. len nesmies robit hluposti. ja som tiez v 17 mala depresie, no ked som mala pokusenie kupit alkohol, prelakla som sa a vyhladala psychologicku pomoc. bala som sa, ze by sa zo mna stala alkoholicka troska. zivot mi potom uplne zmenil Boh a dobra sprava - evanjelium.
si v zranitelnom , narocnom veku. pripadne traumy z detstva alebo zle zazitky, vzorce spravania a myslenia este nevies uplne zanalyzovat. aj tvoja dusa sa moze zahojit, ale musis tomu dat cas a priestor. alkohol nic nevyriesi. predstav si, ze o par rokov mozes byt ovela vyrovnanejsia a stastnejsia. mozes byt stastna, naozaj. tak prosim zanechaj alkohol a nevyhladavaj spolocnost tych chlapov. mozu ti ublizit, zmanipulovat ta kvoli nedostatku zivotnych skusenosti a to ti este moze velmi pohorsit. v tejto dobe je celkovo tazke naviazat kontakty, covelmi zle vplyva na psychiku. ale prosim, bud trpezliva, rob si male radosti, rob nieco, co ta bavi. a ked ta ale ze ozaj nic nebavi, tak to musis vyhladat odbornu pomoc na milion percent. drzim palce

jaja20
22. jan 2022

Rodičom to nevadí,že chodíš s cudzími chlapmi po vonku a si stále opitá? Nevidia to ani v škole?

autor
22. jan 2022

@jaja20 zijem len s mamou a nic si nevsimla lebo to viem asi dobre skryvat, neviem co by robila keby to zistila kedze moj otec bol alkoholik a uz si pripadam ako on

ambrozia8991
22. jan 2022

Napíš mi prosím , my fakt máme o čom pokecať :D

bennn
22. jan 2022

Neviem čo stváraš ale robíš to vedome, takže to proste nerob. Na to niet výhovorky. To isté ti povie aj akýkoľvek odborník, akurát ti to podmieni výmenou za niečo. Sebapoškodzovanie je hlúposť, zbytočnosť, nezmysel. Ak si chceš takýto obraz budovať o sebe a takouto osobou byť, tak v tom pokračuj. Ak ale chceš byť slušná inteligentná baba, študujúca prospechovo veľmi dobre na strednej alebo vysokej škole tak si na tom daj záležať. Nie je dôvod chodiť piť s alkoholikmi, nie je dôvod piť vôbec alkohol. Daj si otázku. K čomu je dobrý alkohol? Je zdraviu prospešný? Nie. Dobre chutí? Nie. Sú jeho účinky žiadúce a telu alebo okoliu prospešné? Nie.
Alkohol je drahý, spôsobuje XY problémov, kvôli nemu sa rozpadlo xy vzťahov, xy ľudí sa kvôli nemu zabilo, alebo zabilo druhých nevinných ľudí a navyše ešte sa zabíjajú aj samotný konzumenti alkoholu keďže si dobrovoľne poškodzujú zdravie.

Hovoríš že si inteligentná a máš samé jednotky...

Fajčenie je drahé, a každým rokom bude drahšie a drahšie, dobrovoľne si tým ničíš vnútorné orgány - najmä pľúca, čiže ťa to zabíja v dlhodobom meradle. Je to vysoko návykové a keď začneš už tak ľahko neprestaneš. Smrdí to nehorázne. Smrdí to aj pre všetkých ľudí navôkol aj keď už si dávno zahasila cigaretu.

Opäť žiadne pozitíva týchto produktov a činností. Absolútne žiadne. Tieto produkty a činnosti vykonávajú neuvedomelí a hlúpi ľudia, pretože si to nedokážu uvedomiť. Vlastne podobne to funguje aj s fast foodom. Uprednostniť chuť, pred zdravím, životom a nezaplatiteľným a neoceniteľným časom. Tie rady v obchodoch fastfoodu oproti vedľajším kde varia normálne jedlá, je na hlavu postavený a zvlášť keď tam vidieť množstvo detí. Svet je skazený.

markuspaula
22. jan 2022

Kľudne mi napíš môžme sa porozprávať

dory11
25. jan 2022

Napíš mi mála som to podobné a tiež sú len pár asi cca 2 čo sú od domna o rok mladší viac si rozumiem zo staršími aj to tak ostalo