Mám 16, som tehotná a bojím sa reakcie otca

aaaaanonym
2. jan 2025

Ahojte všetci, príde mi ako blbosť to sem písať ale potrebujem rady. Som tehotná v 16 rokoch, priateľa mám už od 11rokov stáleho, sme spolu šťastný a rozhodli sme sa dieťa si nahať, mamina to zoberie dobre ale bojím sa reakcie otca môjho. :( A hlavná vec čo mi ide hlavou je že ako to prebieha s doktormi a vyšetreniami, školy a pôrodu… Ak tu je voláka dobrá duša s podobným niečím budem rada za vaše rady. Ja som zúfalá bojím sa ako ma ľúbia budú vnímať :( Ale dieťa si zobrať nenechám !

ivik4
2. jan 2025

Dolezite je ako sa o dieta postarate . (Myslim financne) Vies ? Mate plan? Ci cakas ze tvoja mama sa bude starat ? Cim skor to doma povedzte

maranco
2. jan 2025

Ako plánuješ dokončiť strednú školu?
Priateľ pracuje? Bude sa vedieť finančne postarať o teba a dieťa?
Koľko má priateľ rokov?

aaaaanonym
autor
2. jan 2025

@ivik4 Starať sa oň budem ja s priateľom sme rozhodnutý… Peniaze preň nebudú žiadny problém len sa bojím tých vyšetrení keď tam prídem ako 16ročná…

aaaaanonym
autor
2. jan 2025

@maranco Školu neviem ako mám riešiť lebo je to pre mňa šok ešte a priateľ sa o nás bude vedieť postarať…

ivik4
2. jan 2025

Takze otec dietata uz pracuje?
No normalne vysetrenia ,kazda sme zvladla . To je uplne najmenej , co s tym ma vek

martinkatinka
2. jan 2025

Pojdes na gynekologiu, tam ta vysetria. 15 si uz mala, takze tam problem nie je. Rodicovsky ale nedostanes, kedze nebudes plnoleta.

beata_k
2. jan 2025

@aaaaanonym Z priatela urob manzela.

aaaaanonym
autor
2. jan 2025

@ivik4 Že či sa nebude riešiť že som mladá veľmi alebo podobné, a áno otec dieťaťa pracuje aj chodí do školy posledný rok .

aaaaanonym
autor
2. jan 2025

@martinkatinka Nebude treba žiadny súhlas rodičov ohľadom toho?

ivik4
2. jan 2025

Neboj kazdemu to bude jedno a vysetreni sa neboj, ked si zvladla takto skoro sex, zvladnes aj vysetrenia aj porod. A to nemyslim nijak skaredo

aaaaanonym
autor
2. jan 2025

@beata_k Tento rok má plán ma požiadať o ruku takže sa veľmi teším ale sa bojím názorov druhých ľudí kôli tomu veku no :(

gypsomilka
2. jan 2025

@aaaaanonym cize mas 16 r a s priatelom ste od 11r

beata_k
2. jan 2025

@aaaaanonym Nie tento rok. Este predtym nez porodis. A reakcii sa neboj.

maranco
2. jan 2025

@aaaaanonym tebe dieťa nezveria nie si plnoletá ani vydávať sa nemôžeš
na uzavretie manželstva potrebuješ súhlas súdu a až tak by si sa mohla stať zákonným zástupcom svojho dieťaťa

denkabemommy
2. jan 2025

@aaaaanonym v škole si výbav individuálny študijný plán. Budeš chodiť na skúšky, zároveň nejaké písomky atd si budeš chodiť písať do školy. Zo zvyškom ti poradiť neviem, mala som už 18, keď som otehotnela 🙂

katica06
2. jan 2025

@maranco ale v bývalom režime sa do dalo, mám dve príbuzné čo sa vydali ešte pred 17narodeninami na nejakú výnimku

alba13
2. jan 2025

@maranco vo výnimočných prípadoch môže súd maloletému staršiemu ako 16 rokov povoliť uzavrieť manželstvo.
Návrh sa podáva na súd v mieste obvyklého pobytu maloletého. Podáva ho maloleté dieťa a účastníkmi sú jeho právni zástupcovia. Súd následne vypočuje maloletého a toho, s kým chce maloletý manželstvo uzavrieť. Zisťuje, či chce maloletý skutočne dobrovolne vstúpiť do manželstva a aké sú dôvody. Ak súd povolí uzavrieť manželstvo, obaja maloletí sa stávajú plnoletými.

Ale môj subjektívny názor - prečo sa chcete zosobášiť? Kvôli dieťaťu? Tehotenstvu? A kde budete bývať? Bola si už na preventívke u gynekologičky? Je to to isté aj v tehotenstve. Tie isté vyšetrenia, len častejšie.

maranco
2. jan 2025

Ešte cez § 29 ti môže súd priznať rodičovské práva aj keď nenadobudneš plnoletosť manželstvom
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

lila246
2. jan 2025

a kolko rokov ma priatel? jeho rodicia uz o tom vedia?

maranco
2. jan 2025

Počítaj s tým že dieťa otrasie aj stabilnými vzťahmi a nie to detskými láskami.
Takže ak priateľ precitne do reality života že zábavka skončila a prichádza tvrdá realita 20 ročného projektu a zodpovednosť za rodinu, že môže ujsť od povinností.

maranco
2. jan 2025

@katica06 aj teraz sa dá ak to súd povolí, tak uzavretím manželstva neplnoletý nadobudnú plnoletosť

sabinaxd
2. jan 2025

Napíš mi, dám ti ig alebo fb a môžme si písať, vysvetlím tu všetko🙂

svetlonos
2. jan 2025

Ojha, toto kričí pekným pruserom dievca! Ry odrodis aj nejak vychovas. Ake boli a sorry - stále ste ešte deti... . A deti ked maju deti, no cista paráda! Za potraty moc nie som, to aby si ma zle nepochopila.
Ale také malé babo zatrasie teda aj manželstvom i keď to pred tým všetko bolo krásne - a to u dospelých ľudí, ktorí idú do rodičovstva vedome! Vedia ze to nie je dúha a jednorozci.
Ako nevyspat sa, choroby a starostlivosť zároveň o dieta, na to ta žiadna teória nepripravi. A ty ani tie teoreticky mé vedomosti nemáš.
Už nebudete samy, ty dorabat školu, starat sa o dieta. Priatel v praci, ok. A bývať budete kde, u vás v detskej?
Prepáč ale trosku otvor oči a preber sa z tvojho ružového oblacika. Tvrdíš, ze peniaze nebudú problem. Zarobi priatel na nájom a stravu pre vás troch?

banalu
2. jan 2025

To som jedina co si vsimla, ze ma toho isteho frajera od skolky?
Ak niesi trol, tak si hlavne dokonc skolu, das si individualny studijny plan. Nebude to lahke, ale raz si budes dakovat.

ivik4
2. jan 2025

Ona to myslela tak ze je s nim od svojich 11rokov, nie ze su 11rokov spolu

banalu
2. jan 2025

@ivik4 jaj 😂

gribka1
2. jan 2025

Nedalo sa počkať? Kam ste sa ponáhľali? Kde budete bývať?

januska12323
2. jan 2025

Tvoj frajer tiež chodí do školy a zároveň sa o vás dokáže postarať? Nie náhodou jeho rodičia? Spravte si plán ako čo budete riešiť, vyšetrenia sú tvoj najmenší problém. Na mieste tvojho otca sa tiež hnevám, to ste nevedeli dávať pozor?

annia99
2. jan 2025

No hrdinka, dieťa je o zodpovednosti. Žiadne bojím sa. Prídu horšie a ťažšie chvíle ako povedať oteckovi. Život nie je fér a prechádzka ružovou záhradou, prídu finančné problémy, a za pár rokov ťa nechá partner lebo je mladý a jeho budete dusiť.... Ty budeš chcieť ešte žiť, nie za učiť s dieťaťom a robiť úlohy.... Na to aby si sa bála, je už neskoro. Už musíš byť zodpovedna, dieťa potrebuje silnú matku

ivik4
2. jan 2025

Ozaj autorka to je dobra otazka ze kde budete žiť