Mám 16 rokov a som zmätená ohľadom svojej orientácie

hnedovlaska1234
16. sep 2020

Ahojte,som baba a mam 16 rokov.Uz ma trosku dlhsiu dobu trapi to,ze si domyslam,ze som inej orientacie.Neviem vlastne ani preco ma to napadlo ale vzdycky som nad tym zacala uvazovat po tom, ako mali nejaky moji kamarati blbe poznamky. Nikdy som nemala vztah a nikdy som s nikym nechodila.A preto aj moj kamarat mal na mna blbe poznamky typu "Kedy budes mat niekoho". "Som zvedavy na tvojho frajera". "Nakoniec skoncis so zenou". a rozne reci podobne tymto. Akoze prvy krat ma tak napadlo,ze "jezisi co ak som ina" asi ked som mala 14 a v tej dobe sa mi nikto nepacil tak ma napadla takato myslienka. Ale potom ma to samozrejme preslo,vzdycky som snivala o vztahu s chlapcom,rada som sa pozerala na romanticke filmy a tiez som snivala o tom ako mi da pusu,objime ma a podobne.Lenze mne sa ta myslienka vratila vzdy nejak po par mesiacoch. Pretoze,som mala 14-15 a nikto sa mi nepacil.Kazdej spoluziacke sa niekto pacil,niektore mali uz aj vztahy...a mne nikto. Tak ze zas blba myslienka,ze co ak som naozaj iná.Lenze vzdy to preslo a potom som zas snivala o chlapcoch. Teraz mam 16 a este som stale s nikym nechodila.Je pravda,ze by som na jednej strane velmi chcela ale na druhej strane sa strasne bojim.A neviem preco sa stale drzim tej blbej myslienky,ze "co ak...". Mam normalne panicky strach z toho,ze by som mohla byt na zeny.Aby som to nejako ujasnila....zeny su akoze vyzorovo pekne,viem zhodnotit ich krásu,viem mat u nich obdiv,viem sa na ne pozriet na ulici (ja si celkovo vsimam kazdeho na ulici).Ale uprimne by som to s babou vyskusat nechcela.Neviem si predstavit mat vztah so zenou.Akoze ano,po vizualnej stranke si clovek vie predstavit hocico.Ale reálne by som si to predstavit nevedela.Ale aj tak som sa zacala bat takych veci ako "co ked sa zalubim do zeny".
Niekedy nechapem samu seba,ze preco sa takto straším.Vzdy si predstavujem vztahy s chalanmi.Vzdy rozmyslam nad tym ake by to vsetko bolo s chalanom. Ale niekedy pocitim taky blby pocit v zaludku,ze co ak to cele nie je pravda.Ale potom sa o tom porozpravam s niekym a prejde ma to. A potom si dokonca vravim,ze "Ako si mohla byt taka sprosta a mysliet na to?".
Akoze rada by som sa toho blbeho pocitu uz zbavila.Lebo uz mi zacalo šibat a potom som si uz "zo strachu" robila take testy na sexualnu orientaciu. Vzdy mi vyšlo,že vaša orientacia je heterosexuálna. Alebo mi este vyslo,ze som heterosexual s troskou romantickou naklonnostou k zenam.Akoze citala som,ze vraj vela hetero žien sa páčia ženy a podobne.Akoze ja len ako hovorim,ze ja len viem zhodnotit,ze ci je zena pekná ale kebyze sa ma niekto spyta otazku,ze "Co sa ti paci na zenach?" tak by som odpovedat nevedela.Ked sa ma niekto spyta co sa mi paci na chlapcoch tak to viem povedat,ze co sa mi paci.Citala som aj,ze vraj nikto nie je tak cisto hetero ale tak neviem no. Ja by som chcela vztah s chlapcom.Chcela by som mat raz aj deti cize rodinu. Hadam ma chapete. Chcem sa uz zbavit tohto blbeho pocitu,pretoze som kvoli tomu mala dost depresivne obdobie a bola som dost psychicky zle.Poprosim vas iba o normalne odpovede pretoze je to nieco z coho by som nechcela aby si niekto robil srandu.

renatka1985
16. sep 2020

vyskusaj oboje a sama uvidis 😉

thoughtfulweirdo
16. sep 2020

Pokiaľ necítiš príťažlivosť k dievčatám, na ženy pravdepodobne nebudeš. A čo sa týka vzťahu, síce máš pocit, že si pozadu, lebo kamošky už to riešia, ale môžeš si byť istá, že čím budeš staršia, tým budeš radšej, že si sa necmukala s hocakym chlapčiskom. Nič ti neujde. A ber to tak, že keď nerandis, nemusíš riešiť ani zlomené srdce 😉

jaskolka
16. sep 2020

Prečo by si v 16 mala silou mocou mat vzťah? To nie je športová disciplína, že treba sa pretekať v nej. Absolútne nič ti neutieklo, ani neujde, vôbec to neznamená, že si "na ženy". Neber si do hlavy nijaké myšlienky, z ktorých ako sama píšeš, máš, až hrôzu a vlastne už to ti napovedá, že určite nie si lesbicky orientovaná.
Co sa týka tvojej otázky, že nikto nie je čisto hetero, ti odpoviem len za seba, keď si predstavím, že by sa ma mala dotýkať tak žena, ako môj manžel, tak mam husiu kožu od toho, ako mi to je protivne, proste nie, nemám rada ani objimanie ci pusinkovanie na líca, ako to robia často pubertiacky.Cize môj názor, existujú ľudia úplne hetero

letta88
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 nenechaj sa ovplyvniť názormi druhých ludi ani kamaratov. To, ze si este nemala vzťah nic neznámena. Si mlada a mas cas. Vymaž tu hlúpu myšlienku z hlavy a uvidis raz pride chalan, ktory si získa tvoje srdce😉

marca12
16. sep 2020

Nemyslim,ze si na zeny. To je nejaka novodoba povinnost mat za kazdu cenu vztah? Ano aj ja som panikarila v tvojom veku a chodila s takymi dementmi,len aby som niekoho mala,pritom ma ani nepritahovali 😀 nikto sa mi nepacil,vsetci chalani mi pripadali primitivni. Mas cas na vztah. Blbcom,co sa ti smeju,na nich si vymysli univerzalnu odpoved. Nemas mamu,ktorej by si sa zdoverila?

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@jaskolka nechcem mat silou mocou,pretoze sa vztahov a lasky popravde bojim..len obcas mam take chvilky kedy mi je luto,ze nemam nikoho.

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@marca12 no vsak ano,popravde ked sa pozriem na dnesne vztahy mladych tak sa niekedy az pozastavujem,ze "naozaj sa lubia alebo len nechcu byt sami?" Ja praveze nechcem chodit s niekym "len aby bolo".A s mamou som sa rozpravala ta ma taky isty nazor ako vacsina ludi tuto. Ale kedze ja som taka komplikovana osoba tak aj tak sa bojim :D

jaskolka
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 v 16 ti ozaj nič neujde. Neplas sa, ani neuponahlaj, neporovnavaj s kamoškami, ktoré možno už majú "vzťah". Mat vzťah naozaj nie je najdôležitejšie v tvojom veku. Venuj sa škole, koníčkom, možno športu a uvidíš, že chalan ti do života príde, ani nebudeš vedieť, kedy, len netlač nasilu na pílu, že "rýchlo chodiť s hocikym, len aby bolo"

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@jaskolka aj mne je obcas neprijemne ked ma nejaka kamarátka objíme a pusu som si s kamaratkou nikdy nedala...tiez nechapem podaktore dievcata 🤷‍♀️

jaskolka
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 tak už vôbec také veci ani nerieš, neber si do hlavy kadečo, že si "na ženy" a vzťah príde 🙂

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@jaskolka dufam,dakujem 😄

jana_eyre_2
16. sep 2020

V tomto veku je normálne ak takúto zmätenosť pocitujes vo svojej sexualite (áno je to normálne len to nezažije každý) aj ja som ju svojho času pociťovala a teraz s určitosťou viem povedať že homosexuál nie som - podľa mňa to je spôsobené v tom veku tým, že sa v tele deje hormonálna burka.. to, že si nemala chlapca a nijaký sa ti nepáči nie je určujúce - ani to že sa ti nepáči dievča.. páči sa ti nejaký herec, herečka - vizuálne? Alebo spevak/speváčka? Je možné ze proste ešte nie si pripravená takéto veci riešiť, každý je pripravený v inom veku.. v každom prípade chcem len podotknúť, že byť homosexuálom nie je nič zle, chápem že dobrovoľné by si to asi málokto vybral, ale neboj sa ak by si aj bola.. našťastie aj Slovensko hoci pomaly sa už trocha v tejto otázke posúva vpred.. nerieš hlúpe poznámky o tvojej sexualite, skús si pripraviť nejakú trefnu odpalkovu odpoveď.. taktiež existujú aj asexualni ľudia, čo nepociťujú žiadnu sexuálnu túžbu, je to takisto normálne.. len proste v tomto veku je to narocne sa v sebe vyznať.. ale zaručene príde všetko vtedy keď prísť má.. držím palce..

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@jana_eyre_2 pacia sa mi chlapci aj sa mi doteraz pacili iba chlapci :D dievcata sa mi nepacia tym myslim,ze co sa tyka vzhladu dievcat viem zhodnotit ci je pekna ale vztah s babou nie. S chalanom vztah hej,len este taky neprisiel :( a nemyslim si,ze som asexual lebo akoze sex ma vzrusuje (uprimne no😅).

stanislavicenka
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 moja zlata, velmi mi to he luto, ze sand Trapis takymi myslienkami. Viem, ze v tvojom veku je tazke odolavat poznamkam kamaratov, kamaratiek, cim budes starsia, budes vediet, a uvedomovat si, ze na reciach druhych nezalezi.
A ako tu niekto napisal, byt vo vztahu s niekym, a kolkymi nie je sportova disciplina.
Ze mas take myslienky? No a co? Nic to neznamena, a aj ja viem povedat, aka Zena je krasna, to je zhodnotenie, nie homosexualna orientacia.
Porozpravaj sa s mamkou, nech ta zahrnie laskou, lebo to potrebujes, aby si vedela, ze vsetko je v poriadku❤️

limetka69
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 ked sa zamilujes budes mat hned jasno. Ale podla mna si normal na chlapov.

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@limetka69 no aj ja si myslim,ze som normalne na chlapcov ale chapete no

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@stanislavicenka dakujem ale mamku uz velmi s tym otravovat nechcem

andreatytler
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 Skus hodit svoje starosti za hlavu vzdy ked pridu. Ver nam ktori sme presli presne tym istym. Kazdy vravi ze ak nemas v 16 rokoch vztah je to uplne v pohode a je to pravda. Ja som sa stresovala presne tak isto a teraz vidim ze uplne nadarmo. Ked vynajdu cestovanie v case, tak prve co urobim je ze pojdem spat 30 rokov a poviem samej sebe aby som nestresovala. Dobre robis ze sa o tom rozpravas s mamou a inymi zenami... to je velmi mudre a pomoze ti.
A hlavne nemaj strach z toho ze ci si homosexual. V momente kedy si povies ze to nie je nic strasne byt homosexual, prestane to pre teba byt potencialna hrozba a budes mat vo svojich citoch ovela jasnejsie lebo ich nebude zastierat ten strach. Homosexualni tak isto ako heterosexualni ludia su rozni... je tam vela blbov a vela dobrych ludi. Len strach z nezameho u heterosexualnej vacsny robi svoje.
Uplne chapem tvoju zmatennost. Tiez ma to vela krat napadlo ked som bola v tvojom veku, lebo mne sa napriklad pacia zenske tela viac ako muzske ale tam to konci. Tak isto ako ty aj ja si radsej predstavim objatie alebo vztah s muzom ako so zenou. Ale ako tu uz niekto povedal nie je nic zle na tom skusit oboje. Nemas co stratit.

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@andreatytler dakujem,ja praveze nechcem nic skusat so zenou...a ja viem,ze homosexualita je da sa povedat,ze normalna viem,ze to nie je zlé. akoze realne kebyze mam nieco robit s babou tak by som to nerobila. Som rada,ze nie som jedina ktora rozmysla/rozmyslala nad takymi hovadinami.

hivanik
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 ...nemozem si pomoct ale myslim si, ze mas viac ako 16.
A aj keby si mala viac tak nepozeraj sa okolo seba kto uz mal vztah a kto nie. Pride to vtedy ked to budes najmenej cakat.

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@hivanik mam fakt 16 seriozne naozaj :D ale zaujimalo by ma ze preco to tvrdite

cervenaruza123
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 V tomto veku je normalne, ked o sexualite uvazujes a aj pochybujes, lebo hormony si robia svoje (a vsetci mame muzske aj zenske hormony) a na druhej strane je normalne ak vies, ze nieco existuje, tak ze ti napadne, ci sa to nemoze tykat aj teba. Lebo sa hladas. Co sa tyka vztahov, o nic neprides, neboj. Moja sestra okoliu hovori (ked maju ludia poznamky), ze vidi ake starosti maju jej sestry a kamosky s chlapmi, tak nema chut si vesat na krk chlapa, este si chce uzit volnost kym sa da. Vtedy vacsina prestane otravovat 😀

hivanik
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 ...ok...prislo mi to take vyspelejsie ....vobec by som neriesila , ze nemas vztah...mala som spoluziacky, ktore v 14 randili a v 15 sexovali...nic nezmeskas a mozno tym, ze pravdepodobne mas zatial ine priority tak ta chalani este nezaujimaju

ivca88
16. sep 2020

Si ešte mladá. Hľadáš sama seba a najmä asi hľadáš problémy tam kde nie sú.. 🤭🤗
Čo si všímam mladých, tak už nevedia ako sa od seba čo najviac odlíšiť. Čím byť rozdielny a podobne.
Je mi zvláštne že o svojej orientácii pochybujes len preto, že ti niekto raz povedal blbu poznámku o tom ,ze skoncis so ženou.
Mne tvrdil brat že nikdy nespravím školu a budem kopať kanale, a teda, netrafil sa ani z ďaleka 😅🙏

Žena ženskú krásu rozhodne vie zhodnotiť, tomu neprikladajú váhu.
Porozmýšľaj skôr, že či by sa ti páčilo mať niečo fyzickeho charakteru.
Alebo mozno trepnem blbosť, ale keď máš film ako Twilight, tak sa ti páči Jackob či Edward? Alebo taaa.. bože.. ani neviem meno ...
No proste, ak nepoznáš niekoho vo svojom okolí, tak si to porovnaj takto platonicky.

Každopádne nech by to bolo ako chcelo, lásku si nevyberas. Či sa zaľúbis do ženy a či do muža, tak to je úplne jedno. Hlavne nech si šťastná

Ale spomeniem tu aj portál duhy.sk, kde je rada odborníkov, ktorí ti vedia pomôcť v prípade otázok. Avsak ak mám pravdu povedať, tak ty nad svojou orientáciou len vymýšľaš 🤭☺️
Keby sa ti páčia ženy, tak to vieš ☺️

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@ivca88 nie,ten twilight som nevidela :D ale hej je nejaky taky chalan co sa mi paci proste ako som spomenula pacia sa mi chlapci.Zeny sa mi nepacia v tom zmysle ze mat s nimi nieco.Fakt realne kebyze sa nejaka baba pokusa somnou nieco mat pravdepodobne by som ju od seba odstrcila a povedala by som,ze nerob.

ivca88
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 tak co blaznis a pochybujes?
To všetko len preto, že si ešte nemala frajera ?
Joj, zlatik. Čudovala by si sa, koľko žien aj mužov po 20-ke, ba aj 25-ke sú na tom rovnako.
A ak aj môžem poradiť, nesnaž sa byt ako kamosky čo zvezú každého ako nejaká MHD-čka. Jednoducho čakáš a uvidíš, kedy stretneš toho, s kým si rozumieš

luthine
16. sep 2020

@hnedovlaska1234 Joj, ale ved sa nemas coho bat. Panikaris, akoby si sa bala, ze sa zamilujes do salamandry skvrnitej a nie do nejakej kocky. Myslim to tak, ze je to vlastne uplne jedno. Ano, clovek fyzicky ma nejaku preferenciu, ale zamilujes sa predsa do konkretneho cloveka, jeho usmevu, pohybov, sarmu, inteligencie, vsetkeho, co ho tvori vo vnutri. To v akom tele sa nachadza, ci muzskom, ci zenskom, nie je v konecnom dosledku az take dolezite. Si este velmi mladucka a myslim, ze sa v skutocnosti nebojis zamilovania sa do nespravneho cloveka ako toho, ze budes "ina". Poviem ti len tolko, vsetci sme vo vnutri "ini", aj tie najpopularnejsie baby v skole, co maju davno frajerov. Akurat ze v tvojom veku sa tak urputne snazime zapadnut a prezit v dave, ze hrame divadlo "normalnosti". Neboj, kazdy z tych tvojich kamosov, co do teba rypu, ma take tajne miestecko, o ktprom keby si vedela, tak sa hanbia, az su bordovi od hlavy po paty.
Vobec neries, do koho sa zamilujes a kedy. Aj tak to nijako neovplyvnis, aj tak to nezastavis, ked sa to stane a aj tak to bude ten najkrajsi pocit na svete - a to aj keby to nahodou predsa len bola daka kocka😉

rainee
16. sep 2020

Za to ze ešte si nemala vzťah nemusíš byť na ženy. Ja som bola tiež taka, mne sa chalani okolo mňa dáko nepáčili, navyše to boli podľa mna blbci, ja som bola úplne niekde inde. Prvý vzťah som mala až v 19tich a o nič som nedošla. Ale nikdy som nemala pocit ako ty, vždy som vedela ze som hetero.

hnedovlaska1234
autor
16. sep 2020

@rainee aj ja mam taky pocit,ze som hetero vzdy som aj mala ale sem-tam mam taku blbu chvilku kedy ma to napadne.

mimano
16. sep 2020

Súhlasím s dolu uvedenými názormi, aby si silou mocou nehľadala vzťah. To že si si doteraz „nenašla“ chlapca neznamená, že si asi opačne orientovaná. Si romantická a podľa mňa aj intelektuálne vyspelejšia ako väčšina tvojich spolužiačok či kamarátok, preto vnútorne odmietaš šedivý priemer chalanov okolo teba. Tvoje srdce sa okamžite prudko a splašenie rozbúcha, ak sa v tvojej blízkosti objaví chlapec, ktorý ťa bude priťahovať, a to nie iba svojim zjavom, ale bude mať v sebe aj hodnoty, ktoré budeš na ňom obdivovať a pre ne si ho vážiť. Potom nestrať hlavu a nechci dohnať všetko zameškané. A keď vznikne situácia, na ktorú ešte nebudeš v svojom vnútri pripravená, neboj sa povedať „NIE !“
Na kabelovke som videla dokument o kurzoch pre anglické dievčatá vo veku od 14 do 18 rokov, na ktorých sa učia nepodliehať nátlaku a vydieraniu chlapca, ale povedať na určité jeho predčasné želania „NIE!“ a nemať z toho depku. Rodičia tam všeobecne vnímajú, že dievčatá v tomto veku sa vrhajú do vzťahu, všetko chcú nedočkavo vyskúšať, len aby obstáli pred kamarátkami a mohli sa pochváliť, čo už všetko absolvovali.
Hľadáš chlapca, ktorý ťa zaujme svojimi vnútornými hodnotami; ak sa tak stane nečakaj, že z jeho strany nastane vždy situácia, kedy si príde tvoje romantické „ja“ na svoje.
Súhlasím, že vzťah v tvojom veku nie je to najdôležitejšie. Zameraj sa prednostne na svoje vzdelávanie, pretože čí vyššiu úroveň dosiahneš, tým budeš ekonomicky samostatná a po celý život ekonomicky nezávislá na manželovi.
A k tomu ti prajem veľa sily, odhodlania, trpezlivosti a životného šťastia