Mám 16 rokov a chcem odísť od maminy, ktorá pije

kajka229
28. mar 2024

Chcem odísť od mami len nemám kde mám 16 rokov prečo lebo mama pije a ja to nemám rada a dneska má zbila

pribinak
28. mar 2024

@kajka229 otec? Babka? Krstna?

kajka229
autor
28. mar 2024

@pribinak otec o mňa nemá zaujíma starká pred nedávnom mi zomrela a krsntnu mám ale ona má už veľa rokov a má toho veľa starosti

30katrusa40
28. mar 2024

@kajka229 internát ? Aspoň v týždni by si mala ako tak pokoj. Prípadne skus ísť na úrad práce tam by ti mali vedieť poradiť.

pribinak
28. mar 2024

@kajka229 veľa rokov je koľko?

solange7
28. mar 2024

@kajka229 nemas aspon tetu alebo stryka? Ak nie, tak na tvojom mieste by som sa zdoverila mamine nejakej tvojej dobrej kamaratky. Ked ozaj nemas komu, mozno by ti trochu odlahlo sa s niekym porozpravat.

Modrý koník
28. mar 2024

Ahoj,

je nám ľúto, že vo svojom živote prežívaš zlú situáciu. Je potrebné o problémoch hovoriť, nemlčať a požiadať o pomoc.

Pomocnú ruku Ti bezplatne podajú na týchto linkoch, prípadne telefónnych číslach:
https://www.modrykonik.sk/faq/z-mojej-zivotnej-situacie-uz-nevidim-ziadne-vychodisko/

Veľa sily a pekný deň
Modrý koník - Sprievodca tehotenstvom a materstvom

kajka229
autor
28. mar 2024

@30katrusa40 na internáte nie som

kajka229
autor
28. mar 2024
pribinak
28. mar 2024

Máš v škole psychologickú? Obrat sa na ňu a ona môže kontaktovať kuratelu

pribinak
28. mar 2024

@kajka229 však to je v pohode. Ty nie si malé decko

kajka229
autor
28. mar 2024

@solange7 tetu mám aj sesternicu ale jej to nechcem povedať

kajka229
autor
28. mar 2024

@pribinak nechcem ísť do deckeho domova

kajka229
autor
28. mar 2024

@pribinak čo je pohode?

solange7
28. mar 2024

@kajka229 mas 16 rokov. Si dost stara na to, aby si vedela, ze odist sa len tak lahko neda. Nemas prijem, predpokladam ze este chodis na strednu a je skoda to zahodit aby si sa niekde pretlkala.
Najlepsie bude aj sa zdoveris tete. Ked mas strach z toho ze by si nastrbila vztahy medzi tvojou mamou a tetou, to by som neriesila. Mozno prave tymto sa mama trochu pozbiera a spamata.

pribinak
28. mar 2024

@kajka229 však nemusíš ísť do detského domova, bude sa hľadať medzi príbuznými kto by sa tie 2 roky o teba postaral

pribinak
28. mar 2024

@kajka229 vek 70 rokov. Tam by lekár zhodnotil ci je teta schopná sa posrata

cacianka
28. mar 2024

Je mi ľúto, čo zažívas. A komu vlastne to povedať chces ? Keď o rodine píšeš že nie.
Školskej psychologičke ? Triednej Učiteľke? Lekárke ku ktorej chodiš ?
Zájdeš na upsvar- odbor pre deti a mládež ? Oni by ti mali pomôcť najviac, riešiť pohovor s mamou ak ťa zanedbáva, riešili by pohovor s jej obvodnou lekárkou aby mamu vyšetrila, mamu by usmerňovali, pozorovali by či sa stav zlepšuje, mali pracovať a smerovať mamu k lepšej starostlivosti, lebo hrozí že jej ťa odoberú.
Si zmierená, že by si šla aj do náhradnej rodiny, prípadne do domova pre deti ?

kajka229
autor
28. mar 2024

@solange7 odísť je není ľahké nejakí podnájom ale peniaze nemám

kajka229
autor
28. mar 2024

@cacianka neviem asi nikomu nechcem to povedať len niekde odísť ale peniaze nemám na podnájom

kajka229
autor
28. mar 2024

@pribinak určite krsnej to nebudem vravieť

3009
28. mar 2024

@kajka229 a prečo to nechceš povedať krstnej? Určite by ti pomohla.

kajka229
autor
28. mar 2024

@3009 no ona má svoje problémy

cacianka
28. mar 2024

Nechceš to nikomu povedať, nemáš peniaze, nie si plnoletá - nemáš iné možnosti, ako to čo som ti napísala.
Mama potrebuje nejakého človeka, ktorý by mal k nej autoritu, dohovorila jej, pomohol by ti, ale ty všetko a všetkých neguješ. Tak ako ti niekto môže pomôcť, keď ty pomoc nechceš / odmietaš ?

kajka229
autor
28. mar 2024

@cacianka Ja chcem odnej odísť

solange7
28. mar 2024

@kajka229 niesi plnoleta. Nemozes ist do ziadneho podnajmu. Okrem ineho keby si chcela ist do podnajmu, tak si mozes pripravit tak 400e mesacne a to si este nejedla. Asi si teraz v zlom rozpolozeni, za to ze ta mama zbila ale poviem ti narovinu, premyslat nad takymto radikalnym riesenim je zbytocne. Bud sa zdoveris rodine a poziadas ich o pomoc, alebo to vydrz a po skonceni skoly si najdi pracu a byt. Jednoduche to nebude.

cacianka
28. mar 2024

@solange7 buď rodine alebo sociálke , ale Kajka nechce nič, iba odísť. A to nemôže, je maloletá....
Ani z voza ani na voz

mandarinka555
28. mar 2024

@kajka229 Rady od žien odmietaš...Máš milión výhovoriek, prečo to nemôžeš nikomu povedať...Takže čo čakáš? Že sa ti pozbierame na podnájom? Kto chce, hľadá spôsoby...Kto nechce, hľadá dôvody...

zuzanazu85
28. mar 2024

Je to trošku zvláštne,už v názve témy.... to oslovenie "mamina". Je to naozaj tak,že pije a bije ťa,alebo sú v tom iné dôvody? Iné možnosti asi nemáš,buď povieš rodine,alebo určeným inštitúciám. Si neplnoletá.

kajka229
autor
28. mar 2024

@mandarinka555 nie nečakám od vás že sa mi vizbierate

margarita
28. mar 2024

až by si "ušla" z domu, tak či tak Ťa bude hľadať polícia so Sociálnou kuratelou a tým skôr tipujem, že v tom decáku môžeš skončiť.

Odporúčam Ti skúsiť kontaktovať Informačnú kanceláriu pre obete trestných činov v Tebe najbližšom okresnom meste -
https://www.minv.sk/?kontakty-2-1

Ak sa cítite byť obeťou, sú Vám BEZPLATNE A DISKRÉTNE poskytnuté základné informácie a usmernenie a sprostredkovaná odborná pomoc v oblasti:

psychologického poradenstva,
sociálneho poradenstva,
právnej podpory a usmernenia.

Mám skúsenosti s Ba pobočkou, vedia vypočuť, usmerniť, poslať na ďalšie inštitúcie, majú stovky reálnych skúseností z praxe.
Riešia čokoľvek od týraných žien cez oklamaných seniorov, kyberšikanu, diskrimináciu v práci alebo znásilnené dievčatá, čo sa hanbia/boja/nechú ísť na políciu hneď...

Držím palce, rozhodne zájdi a zdôver sa aspoň niekomu....