Chcem odísť od mami len nemám kde mám 16 rokov prečo lebo mama pije a ja to nemám rada a dneska má zbila
@kajka229 internát ? Aspoň v týždni by si mala ako tak pokoj. Prípadne skus ísť na úrad práce tam by ti mali vedieť poradiť.
Ahoj,
je nám ľúto, že vo svojom živote prežívaš zlú situáciu. Je potrebné o problémoch hovoriť, nemlčať a požiadať o pomoc.
Pomocnú ruku Ti bezplatne podajú na týchto linkoch, prípadne telefónnych číslach:
https://www.modrykonik.sk/faq/z-mojej-zivotnej-situacie-uz-nevidim-ziadne-vychodisko/
Veľa sily a pekný deň
Modrý koník - Sprievodca tehotenstvom a materstvom
@30katrusa40 na internáte nie som
Máš v škole psychologickú? Obrat sa na ňu a ona môže kontaktovať kuratelu
@kajka229 mas 16 rokov. Si dost stara na to, aby si vedela, ze odist sa len tak lahko neda. Nemas prijem, predpokladam ze este chodis na strednu a je skoda to zahodit aby si sa niekde pretlkala.
Najlepsie bude aj sa zdoveris tete. Ked mas strach z toho ze by si nastrbila vztahy medzi tvojou mamou a tetou, to by som neriesila. Mozno prave tymto sa mama trochu pozbiera a spamata.
Je mi ľúto, čo zažívas. A komu vlastne to povedať chces ? Keď o rodine píšeš že nie.
Školskej psychologičke ? Triednej Učiteľke? Lekárke ku ktorej chodiš ?
Zájdeš na upsvar- odbor pre deti a mládež ? Oni by ti mali pomôcť najviac, riešiť pohovor s mamou ak ťa zanedbáva, riešili by pohovor s jej obvodnou lekárkou aby mamu vyšetrila, mamu by usmerňovali, pozorovali by či sa stav zlepšuje, mali pracovať a smerovať mamu k lepšej starostlivosti, lebo hrozí že jej ťa odoberú.
Si zmierená, že by si šla aj do náhradnej rodiny, prípadne do domova pre deti ?
Nechceš to nikomu povedať, nemáš peniaze, nie si plnoletá - nemáš iné možnosti, ako to čo som ti napísala.
Mama potrebuje nejakého človeka, ktorý by mal k nej autoritu, dohovorila jej, pomohol by ti, ale ty všetko a všetkých neguješ. Tak ako ti niekto môže pomôcť, keď ty pomoc nechceš / odmietaš ?
@kajka229 niesi plnoleta. Nemozes ist do ziadneho podnajmu. Okrem ineho keby si chcela ist do podnajmu, tak si mozes pripravit tak 400e mesacne a to si este nejedla. Asi si teraz v zlom rozpolozeni, za to ze ta mama zbila ale poviem ti narovinu, premyslat nad takymto radikalnym riesenim je zbytocne. Bud sa zdoveris rodine a poziadas ich o pomoc, alebo to vydrz a po skonceni skoly si najdi pracu a byt. Jednoduche to nebude.
@kajka229 Rady od žien odmietaš...Máš milión výhovoriek, prečo to nemôžeš nikomu povedať...Takže čo čakáš? Že sa ti pozbierame na podnájom? Kto chce, hľadá spôsoby...Kto nechce, hľadá dôvody...
Je to trošku zvláštne,už v názve témy.... to oslovenie "mamina". Je to naozaj tak,že pije a bije ťa,alebo sú v tom iné dôvody? Iné možnosti asi nemáš,buď povieš rodine,alebo určeným inštitúciám. Si neplnoletá.
@mandarinka555 nie nečakám od vás že sa mi vizbierate
až by si "ušla" z domu, tak či tak Ťa bude hľadať polícia so Sociálnou kuratelou a tým skôr tipujem, že v tom decáku môžeš skončiť.
Odporúčam Ti skúsiť kontaktovať Informačnú kanceláriu pre obete trestných činov v Tebe najbližšom okresnom meste -
https://www.minv.sk/?kontakty-2-1
Ak sa cítite byť obeťou, sú Vám BEZPLATNE A DISKRÉTNE poskytnuté základné informácie a usmernenie a sprostredkovaná odborná pomoc v oblasti:
psychologického poradenstva,
sociálneho poradenstva,
právnej podpory a usmernenia.
Mám skúsenosti s Ba pobočkou, vedia vypočuť, usmerniť, poslať na ďalšie inštitúcie, majú stovky reálnych skúseností z praxe.
Riešia čokoľvek od týraných žien cez oklamaných seniorov, kyberšikanu, diskrimináciu v práci alebo znásilnené dievčatá, čo sa hanbia/boja/nechú ísť na políciu hneď...
Držím palce, rozhodne zájdi a zdôver sa aspoň niekomu....
@kajka229 otec? Babka? Krstna?