Mám 16 a som závislá na mobile

16. aug 2024

Ahojte, mám šestnásť a už neviem čo so sebou. Celý deň som na mobile, neviem prestať. Snažím sa, ale keď sa mi raz podarilo nepozrieť doň skoro týždeň, potom som sa nevedela odtrhnúť. Vždy si poviem: ešte toto a vypínam. Ale objaví sa ešte zaujímavejšie, a skrátka sa neviem prinútiť. Už to na mne vidieť, bolia ma z toho oči, krúti sa mi hlava, občas aj cez to pokračujem. Už som dokonca rozmýšľala že to poviem mame, nech mi mobil vezme, ale bojím sa že by som sa bez neho už načisto zbláznila. Ako na to?

anjelicek26
16. aug 2024

My mame doma "detske wifi"... dva okruhy... jeden je "dospelacky" - teda visi na nom spodna telka, repraky, dolezita elektronika, vypinace... a "detsky" na ktorom su telky deti, konzoly, mobily... to sa proste cez tyzden o deviatej vypne... a aj potom idu spat, lebo je to proste nuda...cez den maju dlho skolu potom kruzky, ulohy, nemaju na to cas pred pol osmou... ked chces od toho ruky prec, navalaj si povinosti, najdi brigadu, nebud doma, nemaj cas... a ked to fakt nejde samej, tak psycholog, je to normalna zavislost bohuzial ako kazda ina...

natalia2007
16. aug 2024

Tyzden si nepozrela do mobilu? To dnes malokto dokaze, to je nahodou super 👍🙂

thereisabear
16. aug 2024

Snaž sa vyplniť si čas inak. Skús si dať mobil niekam do kúta na drevenú stoličku s tým, že ho budeš používať len tam a neber si ho do izby alebo obývačky. Čítaj knihy. Nájdi si nejaké hobby. Opýtaj sa rodičov, či nepotrebujú s niečim pomôcť.

13uzivatelka11
16. aug 2024

Určite sa o tom porozprávaj s mamou.. Zobrať ti ho úplne nemusí.. Predsa len aj keď pôjdeš niekam s kamarátkami tak bude asi aj ona kludnejsia keď budeš mať pri sebe telefón.. Ale nastaví ti aspoň dáke limity keď budeš doma a bude to kontrolovať..

mabenn
16. aug 2024

mam 38 a som zavisla na mobile...mozno je to aj tym, ze je taka doba, potrebujem byt dostupna, keby nieco, volne chvilky zaplnim somarinami na fb a pod, ale v normalom zivote robim, co mam...asi je to o tom...minule ked som bola niekde kde nebol signal tak som chytala nervozitu

marca12
16. aug 2024

A to si mama nevsimla,ze si vkuse na mobile? Musis sa niecim zamestnat. Teraz zacina byt trendom tlacitkovy mobil. Ludia si na vikend prehodia kartu do tlacitkoveho,vypnu dotykovy a funguju tak. Skus aj to.

bublinka1426
16. aug 2024

CHOD PRACOVAT su aj brigady

vyrovnanaosoba
16. aug 2024

Myslím, že rodičia by si mali sami všimnúť, kedy to dieťaťu aj 16r tinedžerovi prerastá cez hlavu.
Odporúčam nechať vybiť baterku a nedať nabiť aspoň dva dni. A tak stále dookola, až kým si nenájdeš inú aktivitu.
O chvíľu je škola, zase budeš čumieť do mobilu.

ariannazara
16. aug 2024

@mabenn podobne, včera som normálne šla s malým na výlet na morske oko kde som nemala 4 hodiny signal strasne dobre mi to padlo😂

bublinka1426
16. aug 2024

BRIGADA

autor
16. aug 2024

@marca12
@vyrovnanaosoba Nevšimli, väčšinou to skrývam- vezmem knihu, na ňu mobil, som na ňom, keď idú šuchnem mobil pod vankúš a tvárim sa že čítam. Sama sa za to hanbím ale nechcem aby to vedeli a boli sklamaní, tak radšej tak

bublinka1426
16. aug 2024

pracovat

luccija
16. aug 2024

Tak si daj malé ciele...v podstate sme závislí všetci🙂deti v škole, cez prestávky, dcéra 17 r mi povedala, že niektorí pozerajú cez hodinu seriál, po ceste v buse mobil, doma mobil.Ved to stačí, že sa pozrieš okolo v reštaurácii rodina a všetci na mobile.Ked mám čo robiť ani si naňho nespomeniem, takže len si hľadaj aktivity zacvic si, kúp časopis, knihu, choď von s kamoškou...nie je to dobré pre mozog byť stále zahltena videami a informáciami.

mabenn
16. aug 2024

@ariannazara ja rovnako na morskom oku som mala ten vypadok

babydesire
16. aug 2024

Musíš si čas vyplniť povinnosťami ale to pri teenageroch nieje také jednoduché ako pri dospelákoch s pracovnými,domácimi a rodinnými povinnosťami..no iný spôsob nepoznám..určite sa s obavami zver mame, aby ti pomohla tráviť čas aj inak..