Mám 16 a problémy doma

simona1928
5. aug 2021

Ahojte , moja mama s ocom včera zistili že som v noci nebola doma ale na zábave v meste . Už dlhšie som takto potajomky chodievala na zábavy keďže mne mama nechce dovoliť a musím byt doma do 22:00. Dnes mi zobrala mobil a začala mi ho cely prehľadávať a našla tam videá kde pijem a zistila o všetkých akciách na ktorých som bola . Keďže som mladá som sa chcela len zabávať . Povedala mi že u mna stratila dôveru a porozprávať sa s ňou nemá cenu a s ocom tak isto . Veľa som jej klamala s tym kam idem keďže keby jej mám povedať úprimne tak ma určite nepustí . Neviem čo mám teraz robiť nemôžem chodiť von a hlavne teraz cez leto a strašne ma to trapi že ti nevidí ona z mojeho pohladu a nevie to pochopiť

janeninka
5. aug 2021

@simona1928 a ty vies pochopit jej pohlad? Ake dobody na to podla teba ma?

damiana1992
5. aug 2021

@simona1928 ani ja by som tu už neverila, no žiaľ.. Ja v 16 som nechodila po zábavách, a to som len o 5r staršia, chodila som len s kamarátmi von, to ma bavilo viac, a tiež ma nechceli púšťať, tak som to niekedy rešpektovala a keď som. Meskala tak som. Si to zlizla🙊🤷‍♀️😆😀

janci05
5. aug 2021

Aj ja som bola mladá a chcela som sa zabávať, ale z domu som preto nikdy neutekala. Rodičia majú stále za teba zodpovednosť a keď nevedia kde si, tak ako ťa majú chrániť?

jaruska_12
5. aug 2021

@simona1928 Mamka reaguje správne moja dcéra by ešte dostala po papuli za také klamstva , dnes je svet a ľudia zlý iba ťa chráni pretože jej na Tebe záleží

tomas97
5. aug 2021

Že toto je sprostoť jak mraky čo si napísala 😀 ... 😒 Ja som v tvojom veku chodil von niekedy. Ale vždy to boli starší odomna kamaráti môjho brata a s nimi som nikdy NIKDY NIKDY nepil. Takže keĎ som aj mal večierku o 23:00 tak som prišiel a keď som prišiel raz v pohode, potom mame stačilo keď som zavolal že prídem neskôr. Ale NIKDY som nepil. Odporúčam aj tebe, nechlastaj. Alkohol je metla ľudstva 🙂 ...

simsalabim
5. aug 2021

@simona1928 no podla mna si obisla este velmi dobre. Kebyze som ja tvoja mama, zakrocila by som prisnejsie. Klamala si ich, vystavovala seba aj ich nebezpecenstvu, vystrasila ich, pila si - co nie je v tvojom veku ani spravne ani legalne. Oni su za teba zodpovedni. Ty si sa pozrela na svoje ciny ich pohladom?!

simca06022011
5. aug 2021

No co si si zarobila, to si aj zjes -podla mna si este dost dobre pochodila... je to pre teba mozno "tazke", trapi ta ze nemozes ist von, nie to ze si totalne sklamala rodicov. Bohuzial, nevyriesis to nijak. Rodicovsku doveru si budes musiet postupne znovu ziskat a veru bude to tazke.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikonica
5. aug 2021

@simona1928 niektore veci bohuzial mozno pochopis az neskor... Mozno az ked sa osamostatnis, ked sama budes mat deti a budes sa klepat strachom, ze uz je 22 hod a dietata nikde... Ani mobil neberie... Ja ked si pomyslim, ake hovadiny som vyvadzala.. a mozem byt rada, ze som mala stastie, ze sa mi nic nestalo, lebo mnohokrat som sa zachovala velmi rizikovo a nezodpovedne... Nafackala by som si za to... Mladi si myslia ze su nesmrtelni...

miankass
5. aug 2021

@simona1928 ja mam 20, od marca bývam s priateľom, ja v tvojom veku som doma musela byt o 20:00-21:00 a v 18??19??20?? Do 22:00!!!! Ja som mala prísny režim, ale bolo to na niečo dobré, osobne si myslím ze si mladá na takéto zábavy, a nikdy nevieš čo sa ti môže prihodiť a tak isto sa o teba tvoji rodičia boja. Ja som za takých čias hovorila ze idem spať ku kamoške, a takto sme chodili na zábavy ale veľa zlého sa prihodilo a nikdy nevieš čo sa ti môže stať, alebo niekto ti ublížiť. Čiže zažila by som či to stojí za to.

nika3136
5. aug 2021

Urcite to od teba nebolo spravne, ze si utekala z domu. Pitie skusa vela ludi uz v tak mladom veku, ani ja som nebola vynimka, nie je to spravne, ale je to tak.
Na druhej strane sa niet comu divit, ked tu obcas pisu take prepnute mamy, ze detom vsetko zakazuju, este aj brigadu, potom to tak dopadne, ked medzi rodicmi a dietatom nie je doverny vztah.
Len pomysli na to, co by bolo, ak by sa ti nieco stalo, mama si mysli, ze spis doma a ty si kto vie kde....
Maju pravo hnevat sa, urobila si chybu, nechaj to tak, cas to troska otupi, skus sa potom ospravedlnit a uprimne sa s mamou porozpravat, ze nemas v umysle jej klamat a ci by si niekam mohla chodit s tym, ze by o tom vedela.

leuchtturm
5. aug 2021

tvoji rodičia su este stale za teba zodpovedni. Az budes dospela a budes mat svoje vlastne deti, pochopis v akom strachu tvoji rodicia ziju. Vyckaj si do plnoletosti, potom sa mozes v alkohole aj sedem dni v kuse kupat.

fiafia
5. aug 2021

@simona1928 veľa sa tu o vašom vzťahu nepíše takže sa radí ťažko. Ja som mala veľmi prísnu výchovu, skorú večierku, diskotéka nehrozila v tvojom veku.no tiež som si našla cesty ako sa dostať kam som chcela.klamala som,aj z domu som išla. Pila,kde bola zurka tam som ja bola. Dnes s odstupom času viem,že som mala viac šťastia ako rozumu a veľa x zavárané na poriadny malér. Dnes ako matka chápem aj tú druhú stranu rodičovskú strach a zodpovednost za dieťa. Takže sa rodičom ospravedlň, že to bol pubertálny úlet a nech sa pokúsia ti dať opäť šancu a viac ich nesklames.

luccija
5. aug 2021

@simona1928 a to ako sa Ti podarilo odísť z domu?u nás si dcéra prdne v druhej izbe a som hore🙂robíš pekne hlúposti nechcem si predstaviť, že by sa niečo stalo.Dufam, ze Ti to stálo za to teraz môžeš doma sedieť a sekať dobrotu

penelope10
5. aug 2021

@simona1928 nechcem byť zlá, asi by si si mala pozrieť kolko ľudí len tak zmizne / nie sú to bu- bu - bu story, ale reálne príbehy, môžeš byť aj ty jednou z nich. Naozaj chodiť von pre zabavu je fajn, no mali by vedieť s kým budeš, kde budeš. Ideálne ak ste viacerí. Stratila si ich dôveru.... Získať ju nebude ľahké mala by si sa s nimi porozprávať a spoločne nájsť riešenie - dohodu, ktorú budete všetci dodržiavať. Držím palce ! Máš krásny vek, tak si to nepokašli skôr než sa nabažíš slobody 😉

minimie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
5. aug 2021

@simona1928 je zazrak, ze mozes napisat tento status. Aj wifi heslo by som zmenila do konca leta a citaj si knizku

brita7777
5. aug 2021

Vitaj v klube, v 16ke som ledva mohla prespat u kamosky raz za rok. O 9 doma, ziadne disko. Pockaj do 18. Uz to dako vydrz. To, ze ti zobrali mobil a prezerali, sa mi velmi nepozdava, ale na druhej strane, klamat si fakt nemusela. To, ze mas do 22 vecierku mi na tvoj vek pride ako ok cas.

hettinka
5. aug 2021

@simona1928 dobre robia tvoji rodičia, že to začali riešiť skor, ako bude neskoro. Rodič je za teba zodpovedný, utekáš v noci z domu, pijes, flakas sa bohvie s kým. Čo chceš od života? Zabávať sa môžeš, ale v rámci určitých hraníc. Chod na kúpalisko, do kina, športuj, užívaj si s kamarátkami, cestuj. Na takéto zábavy s bohviekym a pijatiky máš naozaj čas.

anabel2341
5. aug 2021

@simona1928 čo ja by som zato dala byt vonku do 22:00 ak som neprišla domov cez leto o 20:00 tak som týždeň mala záracha 😂
Skus sa snou porozprávať komunikácia je najdôležitejšia 😊 ja som to pochopila prečo som bola tak krátko vonku mamina sa omna bála svet je zlý vždy som sa jej ozvala dnešnej dobe sa môže stať hocičo
Ja som tiež skúšala byt do 22:00 a to mamina políciu chcela volať čo si myslela že som niekde zabita a jej strach očiach nikdy nezabudnem už len preto by som Jej nerobila zle nevieš ako sa cíti tvoja mama
Ale verím tomu že bude Dobre a bude ta aj sama púšťať po rozhovore

zafir01
5. aug 2021

@simona1928 aj ja somala 16 a chodila som von, aj som si alkohol dala..... Ale ak mi doma otec povedal, že nesmiem ísť von nešla som. Ak som ska, prišla som načas. A mohla som ísť von, až keď bolo doma všetko na poriadku a aj mladší súrodenci obriadení. Žili sme v tom čase už bez mamy....
Teda chcieť a mat slobodu je pre mladého človeka ako ty alfou omegou, priorita. Ale treba si uvedomiť, že ak chceš slobodu, treba prijať aj zodpovednosť a následky.
Ty si tvojich rodičov dislica oklamala. Oni mali pravidlo, ty si ho porušila. Následky musíš niesť a čím dospelejsie sa teraz zachovas, tým skôr sa môže ich dôvera k tebe obnoviť.
Skus si priznať chybu pred rodičmi a onluvit 6a zo, že si ich klamala. Vysvetli im svoj pohľad, že túžiš trochu po voľnosti.
Pokiaľ si v živote osoba zodpovedná, pomáhas im, vieš sa chovat a môžu ti veriť. Pustia ta aj do rána a ty môžeš mať čisté svedomie. Ak majú obavy skrz tvoje chovanie, musíš niečo na ňom zmeniť

taskataska
5. aug 2021

ja chapem, ze si mlada a chces sa bavit, ale doprdele tvoja generacia ma prirastene mobily tablety a socky k telu uz pomaly od narodenia, vsade sa pise co a ako (ne)zverejnovat alebo an radsej nerobit, a ty sa natacas spita pod obraz?

tak ti treba
snad sa poucis minimalne v tom, ze ak uz vystrajas kktiny, nech z toho aspon nie je zvukovy a obrazovy material ;)