Ahojte,mám 16 rokov a ešte som nemala frajera.Viem,že je to v poriadku.Viem,že mi každy poviem,že mám ešte dost času.Ale príde mi to proste celé lúto.Vždy, ked idem niekde vonku po ulici,a uvidím tam nejaky párik či už takych ludi v mojom veku alebo aj starších tak mi príde smutno.Nezávidím tym ludom,skor je to také,že im to doprajem,že aspon niekto je štastny.Viem,že vztah a láska neznamenajú vždy štastie.Je tam tak isto vela trápenia a sklamania.Ale v tej chvili sa cítím taká sama.Casto sa cítim taká sama.Aj ked mám kamarátov a rodinu.Trápi ma to aj vtedy,ked sa medzi kamarátmi rozprávame ohladom takychto vecí.Nemám rada otázky typu či mám biekoho,kedy budem mat niekoho.Ked počúvam reči môjho kamaráta,ako sa už vyspal s frajerkou a ako kadečo stvárali...tak sa cítim divne.Cítim sa tak neskúsene a menejcenne.Ako keby bol na mna z kazdej strany robeny nátlak,že už mám vek na frajera.Pritom si nemyslím o sebe,že by som bola nejaké škaredé dievča.Podla mna som celkom v pohode.Ale niekedy ked vidím aké sú niektoré dievčatá krajšie odomna tak mi to trošku znižuje sebavedomie.Ludia hovoria,že aj povahovo som v pohode ,že nebudem mat problém niekoho si nájst.Som ten typ dievčata ktorej sa nepáči každy druhy chalan.Málokedy sa mi niekto páči.Za cely život sa mi pacilo mozno 7 chlapcov (vela ci malo?).V živote som bola len raz zalubena v 13tich do mojho dobreho kamarata.Aj to bolo len sklamanie a nakoniec to skončilo troj mesačnou depkou lebo mal inú.Ale lubila som ho.Viem,že niekto povie,že to bola len detska laska ale kašlat na to.Odvtedy nič.Pačili sa mi možno dvaja chalani.Vždy ked som sa pokušala o "niečo" tak márne.Ani len odpisat mi nevedeli ked som sa chcela chopit šance.Cize ja nie som moc ten typ dievčata čo chodi na party a bozkava sa s kadekym a bali kadekoho.Však som sa ani nebozkávala.Možno som tak trošku demisexuál (ze na to,aby sa mi niekto pacil tak protrebujem s nim nejake to citove alebo blizke spojenie).A ked uz sa mi niekto paci ,tak to myslim naozaj vazne.Preto sa mi malokto paci.Momentalne asi nikto.Zas aj to ma trápi,že mna chcu vacsinou len take individua o ktore nemam zaujem ja.Je to naozaj zvlastny pocit takej tej "samoty".Chcela by som to vsetko uz zazit i ked sa nechcem náhlit.Všetko to, čo k vztahu patrí.Možno som naozaj konplikovana a na vztahy nepripravená.Túžim po pravej laske.Bojim sa,že by som ostala sama.Alebo,že by som si niekoho našla až v 30ke.Nechcem ostat stará dievka.Nechcem ostat tá divná a za kazdu cenu hladat vztah.Na youtube je plno anglickych videi typu "mam 20 a nikdy som nemala frajera". Vtedy sa uplne zlaknem,že čo ak aj ja tak dopadnem.Vlastne neviem prečo to sem pisem,asi preto,ze ma to trápi.
Naozaj nemas sa preco strachvoat, mas iba 16, nic ti neujde... radsej sa venuj sebe, kamosom a kamoskam.. tym viec do seba investujes ako nejakymi pokusmi najst si frajera, lebo ostatne maju...
Ked stretnes toho praveho budes to vediet, a nebudes riesit ci sa ti pacil predtym, nikdy si ho nevidela, alebo dokonca sa ti ani nepacil kedysi. Proste pride, bum bac a bude to. Mozno by ti pomohlo menej to vsade sledovat, pozerat videa a riesit aky "sexual" si,co bude o 5 rokov, aka si, aki su ti ostatni, kolko sa ti chlapcov paci, nepaci a pod... Fakt v 16tke uvazovat o tom, ze budes stara dievka? 🙂 Trosku byt "open minded", ti neuskodi. Netreba sa s kazdym bozkavat, a davat sa dokopy, to nie, ale netreba kazdeho odpisat hned. Ani neviem poratat, na kolkych rande som bola ako tinedzerka.. pomoze ti to aj v tom, ze budes vedeit a hladas... Ale aj tak, ked pride ten pravy, bude ti fuk ze si na blondakov a on je ciernovlasy, alebo nevyzera ako Justin Bieber, alebo ze nie je dobry v niecom co ty. CIze v podstate ani nahanat chlapov sa neoplati, ale zavreta doma nemozes cakat na princa, lebo on o tebe tiez este nevie;) Ja mam skusensot s 2 starymi dievkami, a su to baby, kotrym nik nebol dobry.. cele roky, nie len v 16tke ale aj v 25tke, zavrate doma cele dni, same, ked tak nejaka kamoska raz za mesiac na kavu... zatrpknute, kazdy zly, ten ide s kamosmi do mesta, ten chodi k mame, ten nie je minimlane lekar.. pritom naroky maju velke, ale neponukaju takmer nic. Ziadna ina baba nie je v mojom okoli volna🙂 Cize je velmi mala pravdepodobnost, ze ostanes na stare kolena "starou dievkou" ;)
Ja som svojho prveho velkeho frajera nasla nahodou, a nikdy sme sa nevideli predtym, proste blesk z jasneho neba a bolo vybavene na dalsie 4 roky ... Prave tieto zamotane kamaratske vztahy, neskor nejak kamaratvo prejde do lasky atd.. to pre mna vobec nefunguje, iba zle to urobi... lebo je to pre mna take nasilu, zdlhave, niekoho tie city za taku dobu aj prejdu, vasen je fuc, najde si ineho/inu, lebo ved "kamarati sme" a nakoniec uz to ani v tej rovine kamaratstva neostane (jasne, ine zeny mozu mat ine nazory v tomto)
u nás sa hovorí že na každú dieru sa nájde záplata.... Neboj sa, príde tvoj čas, aj na teba dôjde. Nehľadaj len fyzickú krásu, ale aj krásu vnútornú - krásu ducha.... 😉
Ako keby som to pisala ja v tvojom veku😊 citila som to uplne rovnako.. Vzdy ked som videla parik, mala som taky sklucujuci pocit a premyslala, ci ona je nieco viac ako ja ked mala take stastie.. Ja som ale odstupom casu rada, ze som si uzivala taku tu volnost, ktoru moje kamošky nemali lebo mali od 15tich frajera a nemohli nikam chodit a vlastne celu strednu travili iba s nim a nikoho viac nepoznali.. Ja som chodila vsade s kazdym lebo som mala na to cas😊... Potom som v maturitnom rocniku v 18rokoch spoznala cez vtedy este pokec chalana, ktory si nesmierne vazil, ze som nikoho nemala.. Boli sme spolu 3roky.. Ten pocit neprejde, je to taky ten teenagersky pocit a predstavivost ake by to bolo krasne a co vsetko to obnasa, nechaj si ho, je krasny... Ale realita je trosku ina, pockaj si na nu😊
@miiriaam dakujem💓
Ani ja nemám frajera a tiež by som už chcela mať :(
Nedávno sme s kamarátkou spominali aké sme boli v puberte utrapene že nikoho nemáme, teraz po 30 by sme buchali šampanské 😂
@kvetinka134 neboj,raz na nas pride 😇
Tie pocity su uplne normalne v tvojom veku (ze si sama a nikto ta nechape chces lasku atd.) ja som tiez nemala frajera v tvojom veku ani v 20ke mne sa tiez malokto naozaj pacil. Vztahy som zacala riesit az v 24ke Zila som rozne po svete par krat sa zalubila. A mojho muza som stretla v 29ke no pre mna to vobec nebola tragedia a nebola som "stara." Uzivala som si zivot ci v 20ke ci 30ke ci s niekym ci sama. Moj brat raz frflal ze cely moj zivot su prazdniny. Ani v 29 som sa necitila ako "stara dievka." Bola som pekna kocka splnila si sen vidiet zazit svet. A potom ho zacala znovu objavovat s mojou rodinkou .Ano je to take smutne hlavne na jar ked vidis zalubencov v parku ze si sama. Ale lepsie je byt sama sebe dobrou spolocnostou ako s niekym co ta bude trapit.(vztahy su zlozite ) Pestuj si vztah k sebe hladaj seba nie priatela na to mas kopec casu. Ty sa len menis z dietata v zenu a este uplne ani nevies kto si .Si ovplyvnena nazormi svojich rovestnikov svojho okolia. Keby sa ta nepytali mozno by ta ani netrapilo ze nikoho "este"nemas a ze nemas ziadne skusenosti. Toto je tak krasne obdobie hoci velmi zmatene a bolestive -byt 16r dievca. Naco si to kazit vztahom s nejakym chlapcom? Velmi rychlo budes plnoleta mozno pojdes na vysoku školu este len stretnes novych ludi.Nechci niekoho mat len preto lebo "vsetci"maju a len aby si mala aj ty. Laska si ta raz najde. A mohla by si byt stastna aj sama cely zivot-vsetko je o tom ako sa nastavis aky mas pristup k zivotu. Uzivat si zivot naozaj nie je ani o tom kde co robis ale co citis. Mozno niekoho co sa ti bude pacit stretnes coskoro.No neupinaj sa na niekoho len preto ze sa citis zranena sama ze velmi chces niekoho. Proste bud narocna a vaz si samu seba aby si svoje srdce dala len tomu co si ho zasluzi. Mas teraz obdobie v zivote ked mas zistovat kym chces byt co chces robit ako sa budes zivit. Urobit si plany do buducnosti. Pre seba co ta v zivote bude robit stastnou. Toto je v tvojom veku co by si mala viac hladat ako frajera. Samu seba a svoju buducnost.(a to je tazsie ako najst si niekoho..najst samu seba)
v tvojom veku som si nasla frajera s ktorym som dodnes. keby mam dceru tak by som jej poradila aby sa neviazala. venovala sa sebe a frajer pride aj neskor. je to zavazok. v takom veku ludia nie su velmi zodpovedni, cim si vo vztahu mozu ublizovat a to je to trapenie, co aj ty pises. je to krasny cas ale naozaj ti nic neujde aj ked tebe sa teraz zda ze to je najdolezitejsia vec z zivote. aby to nevyznelo ze moj vztah lutujem, to vobec stale si vravim ze nepoznam nikoho kto ma krajsi vztah, ale tiez som z 16 mala iny rozum a ine skusenosti, da sa povedat ziadne a teraz by som vedela ze 16 je zbytocne skoro. aj ked clovek nikdy nevie, mozno je to osud ze sme sa mali najst tak skoro
@miadi dakujem💓
@siimonella 😊😊
najdi si vseliake konicky, kde su aj chlapci, zmiesane kolektivy, keby som ja bola este raz v tvojom veku, chodila by som tam kde si mozem spolocnost chlapcov uzivat (v tom zmysle ze ma tesi sa bavit,srandovat, rozmyslat kto sa mi paci a co sa mi paci, nemyslim hned bozkavat , este sa len musis najst), cas rychlo plynie a v kazdom veku mame nieco ine, ty mas teras svoju energiu, sviezost, tak ju vyuzi dobre! menej casu na teoreticke myslienky a viac casu na aktivitu, aby ti na tento vek zostali krasne spomienky, ked budes doma prat plienky🙂
@miadi ako mam vsak najst samu seba? je to tazke
Neboj to je dlhodobejši proces skusenostou zistis kam v zivote chces smerovat cim chces byt aka si a aka chces byt. Zatial by si mala zbierat teoriu neskor riesit v praxi. Potrebujes vela dumat nad svetom ludmi sebou Nie si taka ako ti druhi povedia - ako Ta oni vidia ci zaskatulkuju si ovela viac .
@miadi dumat nad sebou zvykne byt dost deprimujuce :/
Chapem ten tvoj pocit osamelosti, ja som v tomto veku mala take isté."vsetky"baby mali frajerov len ja nie. Ake potom som si uvedomila ze aku mam voľnosť a slobodu. Nikto ma nekomentoval kam idem s kym idem dokedy budem. Stretla sa s kamoskami a nemusela riesit zduteho frajera. Ani nejakeho trapneho pubertaka co mu islo iba o sex.
Kamosila som sa s rovesnikmi z okolia, s ludmi pri cestovani do skoly aj do prace.s kolegami.
Stretla som a spoznala vela ludi.sympatakov aj debilov. Nebola som "zviazana" iba s jednym, mala som voľnosť. A nechapala som ze baby musia riesit antikoncepciu, hrozu a strach ze asi su tehotné čo teraz, ani som nechytala hysaky ze sa so mnou rozišiel a ja milujeeeeem. Tie baby lietali z extremu do extremu, ale ja som mala kľud.
Vychutnavaj si aj ty a nesil to. Chalani citia a zdas sa im lahka korisť. Pouzit a odhodit.
Normalneho stretnes ked to hudes cakat najmenej.
O týždeň, o rok ? Hlavne nestrat svoju osobnost, svoju hrdosť a svoje ja. To by ti , ako rozumnej dievčine, uz velmi vadilo a trapila by si sa viac ako teraz.
🌺
Ahoj, odporucam knihu S nikym nechodim a nejsem cvok (ja som mala cesku verziu).
myslim ze takymito pocitmi a obavami si prechadza kazde dievca.... ja som v 16tich sice frajera mala, ale netrvalo to dlho a po skonceni to bolo este horsie ako ked som nikoho nemala.... a tí co boli potom skoda reci.... cim viac som tuzila po laske tym viac sklamani to bolo... prestala som sa za nejakym vztahom nahanat,bralo mi to energiu,cas,dokonca niekedy az sebauctu. neriesila som chalanov absolutne a po case to prislo same. ono nic netreba silit, co ma prist pride a nie je to len fraza, ale fakt. v prvom rade sa zameraj na seba, byt spokojna sama so sebou, mat svoje konicky, zaluby,
Tak to musis zmenit. Naucit sa mat sa rada a mysliet si o sebe pozitivne veci.Než zacneš milovat niekoho musis sa naucit milovat seba. Zeny ktore sa to nenaučia končia so zlym partnerom ktory im ubližuje.lebo mu to dovolia. Pestuj si svoje sebavedomie a sebahodnotu. Maj sa rada k tomu nikdy nepotrebuješ chlapa. Nehladaj v druhych potvrdenie ze si uzasna. Vedz ze si.
doma sama sa nenajdes. musis mat vela zazitkov a spoznat viacero ludi, viacero zivotnych stylov, aby si vedela posudit co je pre teba a co nie. Proste chod do zivota naplno vnimaj,
Aj ja mám podobný problém, akurát, že na verejnosti sa hanbím, od mojich 14 sa trochu hanbím aj chlapcov. A najradsej by som sa za to zabila. Nechapem sama seba. Neviem prečo sa tak strašne hanbím. Chcem aby to prestalo, ale vobec neviem ako. Trápi ma to každý deň. Každý deň si len hovorím, prečo taká som. Možno je to moje sebavedomie. Lebo nemam skoro žiadne sebavedomie. Hanbim sa sama za seba niekedy. Možno naozaj je to moje sebavedmie. Ale naozaj neviem. A tiež nemám rada keď sa ma dakto pýta či som už s dakym chodila. Hneď mi to pride trápne, že som ešte nikoho nemala. A také reči, že mám ešte čas, mi nepomáhajú. Len ma to presviedča, že možno ostanem sama. A je toho ešte veľa, ale už to nebudem písať lebo sa ešte rozplače 😂.
@anonym5 ked sa ta niekto takto spyta, len odpovedz ze ty nevyzvedas jeho intimne veci, tak nech ani on od teba.ze je to tvoje sukromie.
Kamosky mali frajerov od 15 -16, aj sex, ja az 22r.
O nic som neprišla, nic mi nechybalo. Nemusela som riešiť pubertakov, ani starych, nikto ma neoberal o čas zbytočnémi scenami. Postupne som sa rozkukala po svete okolo seba, nabrala vedomosti, skusenosti z inych oblastí, sebavedomie, zazila som nieco, dokoncila školu aj zacala pracovať .
Kamosky uz museli riešiť chlapov, mužov aj deti.nemali na seba vobec čas. Ja ano a ku šťastnému životu fakt nie je nutny chlap za kazdu cenu.
V tvojom veku som to mala rovnako a teraz po takmer 20 rokoch ti k tomu poviem len toľko: nič nesilit, lebo ja som chalanov obhanala, znižovala z nárokov len aby som niekoho mala a išlo to od desiatich k piatim.aj syna som si tak nadobudla,ale samozrejme až po skončení škôl 😃 potom som zase obhanala chlapov aby som nebola na syna sama a nakoniec prišiel ten pravý keď som to vôbec nečakala
Ahoj len nechci frajera na silu v tvojom veku som dopadla tak ze som sa dala dokopy s jednym debilkom a vsetci sa mi smiali ze jak s nim mozem chodit ozaj bol skaredy a čudny.... prava laska pride mas este na to cas a nie neboj sa neostanes sama 🙂 drzim palce zatial si uzivaj slobodu
Pred mesiacom som ti napísala, že tiež nemám frajera a teraz ho už mám včera to bol mesiac čo sme spolu❤️.. síce môj príbeh je dlhý.... nechcem vypisovať :D ..
Príde to nečakane 🙂
@kvetinka134 nooo tak som rada,že si happy❤️
Aj ty raz budeš ❤️.. 🙂
Ahoj, som presne v tvojom veku nuž a ak mám byť úprimná tak som sa sem zaregistrovala len aby som Ti odpísala 😂so hádam Ťa to bude zaujímať. Takto... nemám frajera, nemala som frajera.. niekto by možno povedal že som buď zlej povahy alebo že som škaredá. Myslím si že mám v pohode povahu, a viem že škaredá nie som. 🌸 Tak prečo nemám frajera? Jednoduchá odpoveď. V tomto období ho vôbec nepotrebujem. Ono jasne, ze by bolo fajn mať niekoho s kým by som zdieľala zážitky a koho by som mohla ľúbiť pretože predsa len nejde len o to kto ľúbi teba ale či dokážeš aj Ty ľúbiť. Ja som si napríklad uvedomila, ze sa ešte skoro vôbec nepoznám a neviem ani čo by som od toho povedzme "potenciálneho vzťahu" chcela. Pretože priznam sa bolo dosť chalanov ktorý síce o mňa mali záujem, boli aj pekný a mali aj veľmi dobrú povahu.. tak prečo to somnou nepohlo? Jednoducho som si nebopa istá či pre nich skutočne som dosť dobrá a druha vec bola tá, že som k nim nič necítila. Nuž a tak som si povedala ak jednoducho nebudú medzi mnou a nejakým chalanom city tak sa asi od friendzonu nepohneme. Plus rozhodla som sa že najskôr bude fajn dokončiť si svoju školu, vysokú a pocestovať svet. Niečo zažiť a vidieť svet. Nie je to nadherne? Pri tom dokazeme najviac spoznat co by sme v živote chceli. Nuž ja ešte k tomu rada fotím takže cestovanie, fotenie a ja bude môj splnený sen. Viem si predstaviť že by som s niekým toto cele zdielala ale... stojí to za to keď vlastne ani neviem co sa to cele so mnou a s mojimi pocitmi deje? Jasne, je to také weird keď poznám veľa kamošiek ktoré len melú o ich super sexy frajerovi.. tak som vždy prekvapena keď vidím toho ich "sexy frajera" ktorý je síce mozno aj pekný ale... vidieť aký je nevyzrelí a v podstate hlúpy? A úprimne takých chalanov je v mojom okolí kopec. Takže.. sa im vyhýbam obrovským oblúkom. Nepríde mi to ze som prieberčivá alebo že teda preto nemam frajera nie.. len si vážim samú seba. Život ktorý teraz mam vo svojich rukách si dokážem užívať aj s mojimi kamoškami ale aj sama. Pustiť hudbu a trochu sa uvoľniť je predsa veľmi oslobodzujúce no nie? Alebo len čítanie knihy pri čaji bez toho aby ti nejaký skutočne nevyzrelí a hlúpy chalan písal "prečo si radšej čítaš knihu akoby si bola so mnou v posteli?" (like bro... 😂) so... Vykašli sa na to, že si single gurl. Užívaj si to aká si.. pozri sa okolo seba a vnimaj svet taky aký je. Rozprávky z dysney filmov sú síce pekné no takto to nefunguje. Každé dievča (pomaly žena) je príťažlivá ak má charizmu, sebavedomie a štipku odvahy. Samozrejme inteligenciu. Ale byť trochu exotická tiež nie je zlé, alebo? Len si proste užívaj 😁 Nebudem ti tu hovoriť chalan príde sám lebo nemusí prísť pokým nebudeš pripravená. Skús sa samej seba spýtať... bola by si prípravná na skutočný vzťah so všetkým čo k nemu patrí? Proste kašli na páriky(aj za tou škrupinou držania rúk sa môže skrývať nepekný obraz hádok a žiarlivostných scén). Ber to tak že teraz síce si sama no to neznamená, že nemôžeš byť šťastná. Alebo, že nemôžeš nad nejakým presladenym parikom pretočiť oči a pousmiať sa nad tým ako sa máš dobre. Just fookin live gurl 🌸
Ak si niekoho nájdeš, tak si niekoho nájdeš ale hlavne mysli na to či si pripravená, ci budeš ešte šťastnejšia ako si doteraz bola, či je daný chalan taky aký sa Ti páči a či obetovanie tvojej slobody stojí za to aby si sa vrhla do vzťahu. Nehovorím, že ja budem forever alone.. skôr si myslím, že ak na niekoho natrafim tak to bude naozaj šialená jazda na dúhe lásky 😂😂(jokes😅🙄). Proste nebrať to tak vážne. Teda aspoň teraz. Hádam som trošičku poradila. Sry že som tu napísala slohovku. #stavasa A buď šťastná aj keď si bez nejakého "frajera". #moznosaopakujem😂 Oki, byeeeee and peace. 🌸
V tvojom veku (dokonca aj o rok - dva neskôr) som mala podobné pocity. Keď som tom spomenula pred mladším bratom, len skonštatoval - "neboj, príde hlúpy, kto kúpi". A na začiatku maturitného ročníka som ho stretla. Jasné, že nebol hlúpy (iba ak tým, že nezdupkal a "uviazal" si ma na krk). Dobrá povaha, fešák (na stužkovej mi ho závidela aj tá najostrieľanejšia spolužiačka, ktorá ma mala v tejto oblasti za chuderu). Chodili sme spolu 3 1/2 roka, manželmi sme pomaly 39. Takže neboj, naozaj nič ti neujde.