Mám 16 a bojím sa, že budeme sama a nechcená. Je to v mojom veku normálne?

29. apr 2024

Ahojte, mám 16 rokov a chcem sa vás niečo opýtať. Veľa krát vo filmoch alebo hocikde som videla, že teenager sa cíti byt taký opustený aj keď to tak nie je. Hovorila som si, že to je u mňa somarina, pretože mám rodinu na ktorej mi záleží a im záleží na mne. Lenže sa skôr cítim byť ,,opustená” v spoločenstve rovesníkov. V škole som mala takú skupinku dievčat s ktorou sme si veľmi rozumeli. Je nás v tej skupinke 7. Najviac si rozumiem s jednou s ňou trávim najviac času. Ale rozumela som si aj s ostatnými ale poslednu dobu vidím, že sa na mna buď zle pozerajú alebo keď niečo poviem pozrú sa na seba… neviem či je to už len v mojej hlave lebo sa mi toto stavalo viackrát pri iných kamaratkach, ale bojím sa, že tam budem sama a nechcená. Neviem naozaj, či len moje teenager ja si toto berie takto zle možno o nejaké 4/5 rokov sa nad tým budem smiať čo som riešila.

lola4466
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
k47
29. apr 2024

V tomto veku je normálne si také veci namýšľať a je aj normálne, keď sa im prestaneš pozdávať z nejakého hlúpeho dôvodu, o ktorom ti nepovedia. Jedným z nich je, keď sa pri nich začneš správať viac neisto 🙃.
Môžeš si začať všímať, či to, ako sa tvária na teba, sa deje aj voči iným členom.

mane01
29. apr 2024

Ked som bola na strednej, tiez boli tie vztahy take nejake krehke. Na vyske uz sme boli vsetci dospelí a taketo veci uplne zmizli… takze to podla mna suvisi s vekom, niektore baby si myslia ze sa inym zapacia podlizovanim, alebo ze kamaratit sa da len s tymi ‘popularnymi’ deckami.

zuzana9393
29. apr 2024

Neboj, toto obdobie je celé také čudné. Všetci sme si tým prešli. Bude lepšie neboj. Sama nezostaneš. Nájdeš si lásku a budeš mať úplne iné priority a problémy 🙂

autor
29. apr 2024

@k47 voči jednej ešte áno ale s tou si ja moc nerozumiem ja som do tejto skupiny prišla neskoršie a na začiatku to bolo iné lepšie.