Mám 15 rokov a veľa času trávim s rodinou

yzomandias
26. okt 2023

Ahojte ,viem ,ze tu by som pomoc hladat asi nemala ale ja sa potrebujem poradit.Niesom uplne ako ostatne dievcata.Nezhanam chalanov nepotrebujem ohovarat vsetkych.Stale rada travim cas s mojou rodinou no a prave o to ide.Neviem si pomoct ale ja proste sama v sebe citim,ze je to nejaka chyba alebo nieco zle.Mam 15 a mam pocit ,ze aj ja by som mala mat kopec kamaratov a frajerov a s rodinou by som nemala travit tolko casu.Viete mi poradit ci je este v pohode travit tolko casu s rodinou a nemat frajera alebo uz by som nemala.Velmi dakujem za vase rady.

petamich
26. okt 2023

neexistuje univerzalny benchmark na to kolko casu mas travit s rodinou, kolko mas mat kamaratov a kedy mas mat frajera

si uplne v poriadku, trav s rodinou casu kolko chces, je to len a len tvoja vec a raz ked pride ten cas alebo si povies, ze to tak chces, tak si najdes frajera, nejakych kamaratov je dobre mat, nemusi ich vobec byt 20, staci 1-2 naozaj dobri a s nimi travit cas tak akurat, aby si bola spokojna, ze travis cas aj s nimi a venujes sa aj rodine

veve009
26. okt 2023

@yzomandias To je u každého individuálne, každý má inú povahu. Ja mám cez 20 a nemám kamarátov lebo tiež nie som na ohováračky. A frajera tiež nepotrebuješ mať, v takom veku väčšina vzťahov nevydrží.

reanda
26. okt 2023

nie je to ziadna chyba, ani nic zle.. mas len patnast, si este skoro dieta 🙂 .. naopak, je super, ze si s rodinou rozumies a rada s nimi travis cas.. co by mnohi za to dali.. je kopu ludi, co su radsej vkuse prec z domu, len aby tam nemuseli byt

deti95060810
26. okt 2023

v 15tich chceš mať frajera? načo, zbytočnosť, času máš ešte dosť....
netlač na pílu...

karolinakovac
26. okt 2023

@yzomandias ak máte doma dobré vzťahy tak je to super. S kamarátmi kamoškami a chalanmi sa ešte nabeháš dosť, máš ešte len 15 a všetko pred sebou.
Ja osobne radšej trávim čas s rodinou a to mám 29. Užívaj si čas s rodinou 🙂

lindous
26. okt 2023

Tie “ostatné” dievčatá si najskôr urazila ako naháňajú chlapcov a ohovárajú všetkých… možno keby si ich takto rovno neodsúdila a nehodila do jedného vreca, tak by ste si rozumeli viac… ale teda vo všeobecnosti ju úplne okej, tráviť čas s rodinou, aj mať len pár dobrých kamarátov, aj nemať frajera, no ak naozaj chceš svoje sociálne zázemie rozšíriť, možno by si mohla skúsiť nejaký krúžok, kde skôr spoznáš podobne naladených rovesníkov 😊 nejaká ta rovnováha, lebo rodina je super, ale aj kamoši sú dôležití

yzomandias
autor
26. okt 2023

@lindous niee nechcela som tym povedat ,ze su nejak zlee to niee ja si s nimi rozumiem.Su fajn momentalne som na internate.A rozumiem si s nimi len som tym chcela povedat ,ze som trosku ina.

domkakvet
26. okt 2023

@yzomandias podla mna je to uplne v pohode, skor si myslim, ze na vztah mas este cas.

h2
26. okt 2023

@yzomandias V 15 je úplne v poriadku nemať frajera a tráviť čas s rodinou. Mala by si však tráviť nejaký čas aj s rovesníkmi, s kamarátmi. Bez rodiny.
Nie si to náhodou ty, čo sem už písala, že si na internáte a je ti smutno za mamou a za rodinou? Ja som ti tam vtedy písala, ale myslela som si, že si dospelá a že si na VŠ. Ak si stredoškoláčka a si na internáte, je úplne normálne, že ti je smutno. 15 rokov je ešte nízky vek na takéto osamostatnenie od rodiny.

yzomandias
autor
26. okt 2023

@h2 ano som to ja.Som na internate.Stredoskolskom.

mici88
26. okt 2023

@yzomandias ja mám 20.
Skoro 3 roky som na striedačku bývala u rodičov a priateľa zároveň (so súhlasom rodičov a v dobrom duchu), teraz bývam s priateľom a bežne chodím spávať k rodičom aspoň raz do mesiaca, pretože mi chýbajú a chcem s nimi čo najviac tráviť čas. Občas cez víkendy trpím keď ja som v práci na 12-tkach a u nás sa stretne celá rodina keď akurát nemôžem. 🙂 Je to o nastavení nie len o veku. Rodina je dôležitá a ak máte dobré vzťahy tak si to čo najviac váž a užívaj ❤️

yzomandias
autor
26. okt 2023

ja som presne taka ,ze niesom akoze detska to nie ale rada so postiskam napriklad s mamou nemam problem so k nej lahnut alebo tak citim sa tak dobre.

babulkomale
29. okt 2023

@yzomandias to je normalne ze sa postiskas s mamou, uzivaj si rodicov kym ich mas. Asi su este mladi, ale z pohladu cloveka, co uz o jedneho rodica prisiel kvoli starobe a pridruzenym chorobam ti pisem, ze fakt kazda chvila s rodicmi je najviac ked si rozumiete. Mama a otec su len po jednom v zivote a su original.
Kamosov som mala vzdy, mam priatelstva od skolky. Tie si pestuj a váž tiež, je super ked sa ti podari udrzat ich do dospelosti, chodit si na svadby, krsty atd...
A vztah - retrospektivne pre mna najmenej potrebna sucast zivota, chlapov je dost, s mnohymi sa da nadviazat vztah, otazne je ci vydrzi, je to vacsinou dost drina. Vacsina bab po 40 ti povie ze deti nelutuju ze mali, ale mnohe by sa uz nevydali alebo netrpeli tolko veci vo vztahu.
Tym ta neodhovaram, len ponukam pohľad, ze v 15 si naozaj nic nezmeskala ohladne vztahov, naozaj mas cas.
A venuj sa konickom, lebo ked ma clovek rodinu a male deti, nejaky cas trva kym na ne bude mat znova cas...

babulkomale
29. okt 2023

@lindous nie, neurazila ich. Len napisala ze nahanaju chalanov a to je zrejme pravda. Byvala som blizko skoly na strednej, dost som sa kamaratila s babami na intraku, chodili ku mne, varila som im, chodili sme do mesta. Tiez som bola taka ze chalani ma nezaujímali čo sa tykalo ist do vztahu, kazdy den chcel niekto so mnou chodit, ale mna to nelakalo.
Tiez mozem napisat, ze baby na intraku dost striedali chalanov, niekedy aj den po dni, ale to neznamena ze som ich odsudzovala. Chodili sme aj ako partia do mesta aj s chalanmi, vyhovoval mi vtedy kamaratsky vztah s chalanmi, lebo som chcela brata a nemala som 🙂

yzomandias
autor
29. okt 2023

@babulkomale dakujem.moji rodicia nie su nejmladsi