Mám 15 rokov a ťažkosti s tampónom

klokanica
11. nov 2020

Mám 15 párkrát som použila tampón ale ťažko sa mi zavádza aj vyberá ale chcem ich používať, čo mám robiť?

andrea_82
11. nov 2020

kúp si čo najmenšiu veľkosť. Zavádzanie je o cviku, to sa časom naučíš. A von ide najlepšie, keď je nasiaknutý.

simsalabim
11. nov 2020

@klokanica najmensiu velkost a s hladkym aplikatorom... tampax. A pamataj, ze ho nezavadaj smerom nahor, ale smerom dozadu ku chrbtovej kosti.

klokanica
autor
11. nov 2020

@andrea_82 áno mala som mini

nikdom
11. nov 2020

@klokanica Ak ti to je velmi neprijemne aj pri mini tamponoch radšej si daj vložku. Môže ti to potom veľmi škodiť. Ak si panna možno to je aj kvoli tomu..vtedy som mala aj ja problem si dať mini tampon , teraz keď už niesom mi to problem nerobi

akinom0077
11. nov 2020

@klokanica / mne to neslo v tvojom veku tiez...ani O.b. mini comfort light days! proste neslo....skusila som rozne polohy zavadzania....velke balenie O.b. mini som minula na skusanie zavadzania pocas menst. aj mimo menst. Mini tampon sa mi podarilo bezproblemovo zaviezt az po prvej "prstovacke" v 17-tich 🙂 Normal sa mi podarilo az po prvom styku.

fokuska
11. nov 2020

@klokanica
@akinom0077 Mimo menstruacie sa to skusat vobec nema, je to vyslovene napisane aj v navode, tak pozor na to.

monkasponka
11. nov 2020

@klokanica jedine s aplikatorom tampax

dominicka28
11. nov 2020

@klokanica v prvom rade sa musíš uvoľniť. Určite to nie je prijemne hlavne keď si cela zvolená z menštruácie. Ja si nikdy tampón nedávam prvý deň pretože to je nepríjemne. Skús to tak neskôr. Mne poradila sestra že si ho mám natrieť lubrikantom alebo detským olejom aby to tak nebolelo.
Hlavne nerob na seba natlaky že musíš mať tampón. Moja kamaratka si v 18 nevedela dať tampón a pamätám ako som s ňou sedela v kúpeľni na zemi a ona plakala že ešte aj mama ju núti aby to spravila. Do teraz si nikdy tampón nevie a nechce dať a panna už dlho nie je.
Necíť sa za to trápne a keď ti náhodou kamarátky dačo povedia pošli ich do riti. Tampón nie je pre každého. Aj keď vložky nie sú sto krát prijemne ale pretiecť môžeš aj s tampónom. Mne sa to vkuse stáva....

akinom0077
13. nov 2020

@fokuska / nemam co skusat to som skusala pred 24 rokmi :D ako zaciatocnicka 🙂 takze ziadne pozor :D :D

fokuska
13. nov 2020

@akinom0077 Tak potom pozor na to, ze ked to tak napises, tak niektore "hlupuckejsie" alebo naivnejsie mlade dievcata si mozu mysliet, ze je to ok "nacvicovat" alebo skusat to aj mimo menstruacie - lebo viac daju na to ze niekto pisat ze to tak robil ako na to ze v navode pisu, ze sa to nesmie, ze hrozia komplikacie.

panorek
13. nov 2020

Ja ako chlap ti dám skutočne fundovanu radu strc ho tam riadne bez okolkov a všetko sa poddá. Môžeš mi veriť kedysi som striedal knedle ako kalendár dni. Viem o čom tocim.

nerya
14. nov 2020

Na začiatok určite tampax s aplikatoeom a neskôr som prešla na OB ale tie, so silk touch na povrchu, sú jemnejšie ako obyčajne a jednoduchšie vojdú dnu