Mám 15 rokov a neviem komunikovať s ľuďmi

23. dec 2021

Dobrý večer. Posledné roky mám stále smolu vo všetkom. Furt som smutná, rodičia mi hovoria, že neviem komunikovať pred ľudmi. Mame vadí, že som stále zatvorená v izbe. Všetko ma nudí. Celé dni sa stále nudím (aj v škole). Čo mám robiť? Chcem mať lepší život, tak ako ostatní v mojom veku (mám 15r.) Viem, že to čo tu píšem je zbytočne, ale skúsiť treba, možno mi poradíte. Ďakujem.

cosmic_origin
23. dec 2021

Má ten smútok aj nejaký konkrétny dôvod? Máš nejaké hobby, alebo niečo, čo ťa baví?

autor
23. dec 2021

@cosmic_origin Ano, má konkretný dôvod, lebo som smutná zo svojho života a, že mám stále smolu. Ak sa nepočíta hranie hry, tak nemám žiadne hobby. Bavia ma len 3 veci a to je: hranie hry, bicyklovanie, bedminton. Ale bicyklovanie a bedminton je asi ťažko hrať cez zimu.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. dec 2021

@beata_k to som chcela, ale rodičia mi to nedovolia. 😅

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. dec 2021

Ok. Ukážem.

nwnw
24. dec 2021

Bicyklovat sa da celorocne 😁. Bedminton v hale tiez.

thereisabear
24. dec 2021

Ja som tak podobne prežila tento vek, nič aktívne som nerobila, iba premýšľala o nesmrteľnosti chrústa... a teraz by som si dala za to facku 😅 Až mi je do plaču ako som mohla premrhať celé roky. Keď mi vtedy mama vravela, že ona sa nikdy nenudí, tak som nechápala. Teraz zas nechápem seba, lebo tiež som sa posledné roky nenudila ani raz. Nájdi si nejaké hoby, začni aktívne športovať, dá sa to aj doma, budeš sa cítiť lepšie a sebavedomejšie. Uč sa cudzí jazyk, alebo začni niečo vyrábať. Čítaj knihy o komunikácii alebo hocijaké iné. Hocičo. Tvojej mame úplne rozumiem (ale aj tebe). Život je príliš krátky na toto.

komplikovana
24. dec 2021

preco si myslis, ze mas smolu? Ty si tiez myslis, ze mas problem s komunikaciou? Na zdokonalenie komunikacie je super citanie knih. A co znamena pre tebea mat lepsi zivot? Je tolko veci co by si mohla robit, treba si nieco najst. Ja v tvojom veku, som bola knihomol a potom som hrala na klavir a pripravovala sa na prijimacky na konzervu. Nemozem povedat, ze som sa nudila. Musis zamestnat mozog, nenechat ho len pasivne prijimat informacie. Viem si predstavit, ze teraz v dobe covidovej je to tazsie, ale na internete najdes kopec zaujimavych veci. Mne sa napriklad velmi paci na yotube - Dejepis inak, tam sa dozvies vela zaujimavych veci.

pupatk0
25. dec 2021

anime , no skôr , z vlastných skúseností odporúčam čítať mangu , vyber si tvoj obľúbený žáner , nájdi si najlepšiu mangu/manhwu a máš , isto ťa to bude baviť a nebudeš sa nudiť

vler
25. dec 2021

Nepremrhaj tento cas! Mozes tolko pre seba urobit- vzdelavat sa, cvicit pre zdravie, uvazovat co po strednej, rozmyslat ako pomoct inym-opustenym detom, starkym, zvieratam....ked zacnes robit viac, budes sa lepsie citit, ver mi. Takto je to bludny kruh kde sa zavieras v izbe lebo sa citis blbo, a potom sa citis este horsie

autor
25. dec 2021

@pupatk0 sú mangy aj po slovensky alebo iba český? Nemyslím si, že mi rodičia také kúpia, ale veľmi to chcem.

autor
25. dec 2021

Pozerám anime😁

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wewerka01
18. jan 2022

Vypni soc.siete a choď vonku