Dobrý deň mám 15 rokov rada by som začala vyrábať náramky s menom ale ako nato?
Ja by som si tým chcela čosi privyrobiť keďže vreckové nedostávam a oficiálne nemôžem pracovať skôr ako budem mat 16/povinnu školskú dochádzku tak ma napadli tie náramky vie mi s tým niekto prosím pomôcť?
Ďakujem
@kitycat mám našetrené nejaké peniaze (30€) z toho viem kúpiť materiál vyrábať po skole, víkend
Inzercia bazoš, fb, modrý koník
Platby dobierka/účet
Cena by bola 1€ za jeden náramok shabala náramky s menom/srdiečkami
A na otázku čím sa odlišujem od konkurencie neviem odpovedať možno cenou keďže čo mám popozerané každý dáva drahšie ako 1€/kus
Len rada, neodlisuj sa cenou, nechod pod cenu, odliš sa kreativogou, inakostou. Váž si svoju robotu
Odlíšiť sa od konkurencie cenou nie je tak jednoduché. Koľko stojí materiál na taký jeden náramok?
Predavat naramok za 1€ je absolutne nerentabilne. Ved material ta vyjde pomaly drahsie a kde je este cas...
Kamoškinej kamošky syn má nevlastnú sesternicu v rovnakom veku s rovnakým problémom, začala vyrábať vonné sviece a celkom sa jej darí, neviem kde nakupuje ale všetko je na internete, náramky stoja veľa prace a námahy
@maminka123abcd vonné sviečky ako?
ono je to tak, že každý si myslí, že je easy-peasy niečo si vyrobiť doma a predať a zarobiť na tom. aj moje malé deti (cca 6-7ročné) si myslia, že si doma natrhajú kvety a budú predávať, aby si niečo zarobili a mohli si dačo kúpiť 😀 ale realita je, že takto ľahké to nie je- keby bolo, robili by to všetci a nemuseli by chodiť do práce a drieť tam. Chce to čas, energiu, nápad a koooopec iných vecí. Fb je plný takýchto predavačov narýchlo zbúchaných náramkov, takže tak ľahko asi nebudeš extra konkurenciou, na bazoši asi nikto náramky nehľadá a MK ... neviem, ale pochybujem. Proste ľahko sa môže stať, že minieš 30e za materiál, narobíš náramky, ale predáš ich len 15, čiže nakoniec nedostaneš ani to, čo si dala za materiál.
Odporucam zacat najprv v malom. Skus predavat vo svojom okoli. V rodine, kamoskam,.. Ak tu nebude o tvoje vyrobky zaujem, na internete to nebude o nic lepsie. Na internete je takychto veciciek habadej. Ak neprinesies nic noveho, tvoj inzerat sa tam lahko strati medzi ostatnymi. Si pripravena riesit na dialku aj pripadne spory? Ludia neraz nevedia, co chcu. Dobierky nevyzdvihuju. Odosielatel potom nielenze musi platit postovne ku kupujucemu, ale aj cestu spat. Niektorym sa zase vyrobky nazivo nemusia pacit...
No fúú, musela by som sa ho opýtať nech mi zisti ale tak skús pozrieť na Google, bude tam už niečo čo si vyberieš
Keď si chceš privyrobiť tak predaj veci na bazosi napríklad ktoré nepotrebuješ, ja mam 15 a už som si tak zarobila cca 250 ☺️s tými naramkami neviem, zaberie to veľa času a vela z toho nezarobis
@lllll_1118 mňa by zaujímalo čo také si nepotrebovala, že si to mohla predať 🙄 lebo pod tvojim príspevom mi napadlo iba jedno. Rodičia kúpili a ty si následne predala, aby si mala €
Inak autorka, radšej popros rodičov o vreckové aj keď nižšie, alebo si skús dať inzerát, že ožehlíš alebo pomôžeš upratať.
Ručné práce sú síce krásne a v podstate jednoduché, no sú dosť nákladné a zárobok mizerný.
@lllll_1118 to nie je privyrábanie ale rozpredávanie. Rovno povec rodičom, aby ti nič nekupovali a dávali ti radšej peniaze.
@ajush5 nie, predávam veci ktoré vyslovene nepotrebujeme lebo mame nove, detské veci alebo veci ktoré som si kúpila ja ako oblečenie ktoré už nenosím. Neviem prečo musíte byť hneď prudká... Ľahké je súdiť bez toho aby ste vedeli okolnosti. Pekný večer.🙂
@sashabb váš názor ☺️ja som sa už vyššie vyjadrila 🙂vždy sa musia nájsť ľudia ktorí nemajú nič iné na robote len kritizovať ľudí bez toho aby o nich hocičo vedeli 🙂
@lllll_1118 prudká a súdiť? Drahá, ešte musíš veľa chleba zjesť. Nikde som nijaký súd nevyslovila. Zhodnotila som, že to nie je privyrábanie. Keď začneš skutočne zarábať, možno ten rozdiel pochopíš. Je ľahké súdiť a neuraziť sa na akúkoľvek hovadinu ;)
@lllll_1118 nevidím v mojom príspevku kritiku 🙄
Premysli si
- z coho chces nakupit material
- kedy budes tie naramky vyrabat
- kde budes inzerovat
- ako budes priijmat platby
- spracovanie objednavok
- cim sa odlisis od konkurencie
Len zo zvedavosti ako by mali tie naramky vyzerat a kolko budu stat?