Ahojte. Potrebujem poradiť. Viem že to bude znieť čudne neodsudzujte ma prosím za to ale už neviem na koho sa mám obrátiť. Mám 15 rokov a chodím na základku. Mám jedného spolužiaka , ktorý sa mi strašne páči , ale vôbec spolu nekomunikujeme ani nič , hrozne sa hanbím mu aj pozdraviť , nie to ešte sa s ním nejako rozprávať. Viem síce že má ma rád , lebo mi to dáva najavo , aj keď dosť divným spôsobom , že ma podpichuje a tak. Keď niekde s triedou ideme , vždy stojí pri mne , alebo aspoň blízko mňa. No ja som aj napriek tomu nenašla odvahu povedať mu to , lebo sa bojím že by sa potom tak uzavrel keby som to na neho hneď vybafla. Najhoršie je , že mám jednu "kamarátku" ktorá akoby mala šiesty zmysel a vedela že k nemu niečo cítim. Je to dosť žiarivá osoba , nikdy mi dobre nechcela , lenže ja som to nevidela. Oči sa mi otvorili až včera , keď sme išli zo školy a on šiel za nami aj s kamarátmi. A ona to hneď využila a nahlas mi povedala že či si pamätám ako som si písala s jedným chalanom. Ten chlapec s ktorým som si písala bol ale postihnutý. Chodil do špeciálnej triedy aj keď som o tom nevedela. Samozrejme som sa to snažila pred ním pravdivo zahovoriť že ten chlapec bol postihnutý a len otravoval a že ja som si potom s ním už ďalej nepísala. Povedala som to nahlas aby to počul. Lenže teraz sa bojím toho že môže o mňa úplne stratiť záujem lebo si bude myslieť že som si písala s niekým iným a že on už nemá šancu. Prosím čo si o tom myslíte vy ? Budem vďačná za každú vašu odpoveď.
Máš 15, takže za chvíľu dospelá žena! Tak sa k tomu aj postav. Posledný rok na ZŠ. Buď,alebo. Nájdi chvíľu, keď budete sami, alebo to zariaď. Vy dvaja a nik iný.
@mabenn áno , myslím že máš pravdu. Ďakujem za podporu ❤️
@juhseverzapad a nemohlo by ho to nejako odplašiť. Lebo on je dosť taký aj utiahnutý , nemá veľa kamarátov ani frajerku nikdy nemal.
Určite nie! Je to chlap a práve preto sa ťa bojí opýtať. Bojí sa odmietnutia!
Život je len jeden, povedz mu čo cítiš… a hlavne keď je to posledný rok na ZŠ.
Viete ja sa aj bojím preto , lebo už to počul že som si s niekým písala , aj keď to bolo len tak a že práve preto stratí záujem. Že som už ako keby mala po ňom aj druhého chalana
Ja som nemala spoluziakov ktori by sa mi pacili.Boli o hlavu nizsi a su aj dnes.
Ak je utiahnuty tak to moze byt dobry chlapec aj muz do zivota 😊.Vyskusaj.
Moj bol tiez taky utiahnuty, ale uz bol davno dospely.
Ak si si s nim len pisala tak si nemala nikoho.Nemozes to tak brat.
@littlebubble ano len sme si písali , nič viac.
🙏🙏🙏 nieeee preboha!!!
Vy jej tu fakt radite, aby mu povedala, ze ho miluje????
Len to nie!!! Zlakne sa chudak, nebude vedieť zareagovať, a možno sa ti bude do konca školy vyhýbať a este dlho potom. Jasne, ze ho to odplasi! Môžeš sa ho opýtať, či by nešiel s tebou von, zavolaj ho na bicykel, ... proste sa pokus o to, aby ste išli von len by dvaja. Ale žiadne citové výlevy. Milujem ta mu môžeš povedať po nejakom čase. Minimálne po tom, ak zistíš, že ma o teba tiez záujem.
Máte 15. Kino, bicykel, prechádzky...randenie.
Veď keď sa hanbíš sociálne siete nemáte? Žeby si mu poslala žiadosť a tam mu napísala keď sa hanbíš osobné..samozrejme najprv sa len spýtať či by s tebou nešiel von,že sa nudis a podobne žvásty..aby sa hneď nevylakal a uvidíš či sa budete mať o čom baviť .možno aj to zamilovanie opadne,keď zistíš že nemáte nič spoločné..osobne s tým skúsenosť nemám,lebo my sme sa so spolužiakmi v poslednom ročníku bavili všetci ako jedna veľká partia .jedno či chalan,alebo baba..a jeden spolužiak je s jednou babou čo bola o triedu nižšie dodnes..tuším sú spolu od 8mej triedy dnes máme po 26rokov...
Ahoj, ja si ešte živo pamätám, ako som ja bola v 15-16 buchnuta do spolužiaka, takú dobrú náladu si mi týmto príspevkom spravila, ďakujem ti 😁 k veci, určite mu city nevyznávaj. Hoci to trebárs cíti rovnako, je dosť možné, že by si ho zaskočila, nevedel by reagovať a od hanby by sa ti radšej začal vyhýbať. Ja by som začala nenápadne, daj sa s ním v škole do reči, keď tak raz budete stáť niekde vedľa seba. Určite najskôr začnite len tak nezáväzne kecať, aby nebol v strese z teba. Potom neskôr ho skús zavolať niekam von, ale na nejakú konkrétnu aktivitu, trebárs tie vyššie spomínané bicykle, prípadne ak vieš, aké má záľuby, tak niečo z toho. No a keď budete spolu tráviť čas, prestane sa ťa hanbiť, budete na seba zvyknutí, až potom sa to dá bezpečne posúvať ďalej. Držím palce ! 😄
Ďakujem za rady🧡. Máte pravdu. Asi mu začnem najprv len písať že či mi nepošle úlohy a tak , proste sa budeme baviť len o škole. Keď by sa to nejako po čase rozvinulo tak áno pozvala by som ho niekde vonku a ďalej sa uvidí. Len dúfam že prekonám svoj strach😁
Z nosa ti neodhryzne hádam,nemáš sa čoho báť..
@dollyzv Ale nie😁. Len naši spolužiaci sú dosť protivní. Keby náhodou vykecal že som mu písala alebo čo , smiali by sa jemu a najviac mne. Možno aj preto sa bojím s ním začať v triede komunikovať
Tak pre protivnych spolužiakov si vymyslí nejaké trefne hlášky ak by náhodou a ďalej nerieš ;) držím palce,som zvedavá ako zareaguje..
@dollyzv Ďakujem 💪. V pondelok aj tak nejdem do školy , to môže byť prvý krok že mu napíšem že či mali nejaké úlohy alebo či učiteľky kázali na ďalší deň niečo priniesť. Potom napíšem ako zareagoval
@dollyzv Ahoj. Len som ti chcela povedať že dnes som ho stretla a v jeho pohľade bol taký hnev. Keď som ho stretávala cez prázdniny , tak vždy keď ma videl , tak hanblivo pozeral do zeme. Ale dnes to bolo iné.Bolo vidieť že je nahnevaný na mňa. Môžem si ho ešte nejako získať ??? Alebo už to je stratené😢
Prečo by mal byť nahnevaný? 🤷 Skôr si to len namyslas..aspoň máš dôvod.."ahoj,dnes keď som ťa videla,prišiel si mi nahnevaný,stalo sa niečo? "
mozno si skus menej domýšľať 🙂 vobec nevieš čo dnes zažil, na čím rozmýšľal, v akej bol nálade a preto sa tvaril ako tvaril...
@dollyzv
@margaretka_ áno možno máte pravdu a fakt si len domýšľam. Som strašne domýšľavý človek aj v iných veciach. Ako on sa na mňa aj pozrel len tak sa chmúril na mňa. Preto mi to tak prišlo 🤷🏻♀️
@miriam11 Áno , len on sa neodváži urobiť prvý krok. Síce minulého roku mi písal ohľadom jedného projektu , len potom dostal nový mobil a spravil si aj nový účet. Odvtedy mi už ale nenapísal , lebo nemal žiadnu zámienku. A vlastne ani ja. Odvtedy to stojí
@dollyzv ahoj. Prepáč že ťa otravujem , len som ti sľúbila , že ti napíšem ako to celé dopadlo. No , písala som mu o tie úlohy ale správu mi neodoslalo neviem prečo. Písala som mu aj na jeho starý účet , ale ten už asi nepoužíva. Tak neviem čo dalej. Mám o neho ešte bojovať alebo nie. Veľmi by som ho chcela❤️
A čo ti vypísalo? Neviem prečo by nedodoslalo správu 🤔
@dollyzv tak vypísalo mi že odoslanie zlyhalo a že tento používateľ momentálne nie je dostupný. Ale zablokovanú ma nemá , lebo keby mal tak by mi ho ani nevyhľadalo
skús si ho získať ako kamoša...chlapci v tomto veku nemaju nejaky zaujem o randenie...skor o super baby, kamosky...bicykel, sport...
ja si myslim praveze naopak, kamoska ti zrejme nechtiac pomohla...chlapec si teraz uvedomi, ze by ho mohol niekto predbehnut, a to by zaujem mohlo len zvysit