Mám 15 a som zamilovaná do spolužiaka

4. sep 2021

Ahojte. Potrebujem poradiť. Viem že to bude znieť čudne neodsudzujte ma prosím za to ale už neviem na koho sa mám obrátiť. Mám 15 rokov a chodím na základku. Mám jedného spolužiaka , ktorý sa mi strašne páči , ale vôbec spolu nekomunikujeme ani nič , hrozne sa hanbím mu aj pozdraviť , nie to ešte sa s ním nejako rozprávať. Viem síce že má ma rád , lebo mi to dáva najavo , aj keď dosť divným spôsobom , že ma podpichuje a tak. Keď niekde s triedou ideme , vždy stojí pri mne , alebo aspoň blízko mňa. No ja som aj napriek tomu nenašla odvahu povedať mu to , lebo sa bojím že by sa potom tak uzavrel keby som to na neho hneď vybafla. Najhoršie je , že mám jednu "kamarátku" ktorá akoby mala šiesty zmysel a vedela že k nemu niečo cítim. Je to dosť žiarivá osoba , nikdy mi dobre nechcela , lenže ja som to nevidela. Oči sa mi otvorili až včera , keď sme išli zo školy a on šiel za nami aj s kamarátmi. A ona to hneď využila a nahlas mi povedala že či si pamätám ako som si písala s jedným chalanom. Ten chlapec s ktorým som si písala bol ale postihnutý. Chodil do špeciálnej triedy aj keď som o tom nevedela. Samozrejme som sa to snažila pred ním pravdivo zahovoriť že ten chlapec bol postihnutý a len otravoval a že ja som si potom s ním už ďalej nepísala. Povedala som to nahlas aby to počul. Lenže teraz sa bojím toho že môže o mňa úplne stratiť záujem lebo si bude myslieť že som si písala s niekým iným a že on už nemá šancu. Prosím čo si o tom myslíte vy ? Budem vďačná za každú vašu odpoveď.

mabenn
4. sep 2021

ja si myslim praveze naopak, kamoska ti zrejme nechtiac pomohla...chlapec si teraz uvedomi, ze by ho mohol niekto predbehnut, a to by zaujem mohlo len zvysit

juhseverzapad
4. sep 2021

Máš 15, takže za chvíľu dospelá žena! Tak sa k tomu aj postav. Posledný rok na ZŠ. Buď,alebo. Nájdi chvíľu, keď budete sami, alebo to zariaď. Vy dvaja a nik iný.

autor
4. sep 2021

@mabenn áno , myslím že máš pravdu. Ďakujem za podporu ❤️

autor
4. sep 2021

@juhseverzapad a nemohlo by ho to nejako odplašiť. Lebo on je dosť taký aj utiahnutý , nemá veľa kamarátov ani frajerku nikdy nemal.

juhseverzapad
4. sep 2021

Určite nie! Je to chlap a práve preto sa ťa bojí opýtať. Bojí sa odmietnutia!

simona139469
4. sep 2021

Život je len jeden, povedz mu čo cítiš… a hlavne keď je to posledný rok na ZŠ.

autor
4. sep 2021

Viete ja sa aj bojím preto , lebo už to počul že som si s niekým písala , aj keď to bolo len tak a že práve preto stratí záujem. Že som už ako keby mala po ňom aj druhého chalana

littlebubble
4. sep 2021

Ja som nemala spoluziakov ktori by sa mi pacili.Boli o hlavu nizsi a su aj dnes.

Ak je utiahnuty tak to moze byt dobry chlapec aj muz do zivota 😊.Vyskusaj.

Moj bol tiez taky utiahnuty, ale uz bol davno dospely.

littlebubble
4. sep 2021

Ak si si s nim len pisala tak si nemala nikoho.Nemozes to tak brat.

autor
4. sep 2021

@littlebubble ano len sme si písali , nič viac.

maximilie
4. sep 2021

🙏🙏🙏 nieeee preboha!!!
Vy jej tu fakt radite, aby mu povedala, ze ho miluje????

Len to nie!!! Zlakne sa chudak, nebude vedieť zareagovať, a možno sa ti bude do konca školy vyhýbať a este dlho potom. Jasne, ze ho to odplasi! Môžeš sa ho opýtať, či by nešiel s tebou von, zavolaj ho na bicykel, ... proste sa pokus o to, aby ste išli von len by dvaja. Ale žiadne citové výlevy. Milujem ta mu môžeš povedať po nejakom čase. Minimálne po tom, ak zistíš, že ma o teba tiez záujem.
Máte 15. Kino, bicykel, prechádzky...randenie.

dollyzv
4. sep 2021

Veď keď sa hanbíš sociálne siete nemáte? Žeby si mu poslala žiadosť a tam mu napísala keď sa hanbíš osobné..samozrejme najprv sa len spýtať či by s tebou nešiel von,že sa nudis a podobne žvásty..aby sa hneď nevylakal a uvidíš či sa budete mať o čom baviť .možno aj to zamilovanie opadne,keď zistíš že nemáte nič spoločné..osobne s tým skúsenosť nemám,lebo my sme sa so spolužiakmi v poslednom ročníku bavili všetci ako jedna veľká partia .jedno či chalan,alebo baba..a jeden spolužiak je s jednou babou čo bola o triedu nižšie dodnes..tuším sú spolu od 8mej triedy dnes máme po 26rokov...

thoughtfulweirdo
4. sep 2021

Ahoj, ja si ešte živo pamätám, ako som ja bola v 15-16 buchnuta do spolužiaka, takú dobrú náladu si mi týmto príspevkom spravila, ďakujem ti 😁 k veci, určite mu city nevyznávaj. Hoci to trebárs cíti rovnako, je dosť možné, že by si ho zaskočila, nevedel by reagovať a od hanby by sa ti radšej začal vyhýbať. Ja by som začala nenápadne, daj sa s ním v škole do reči, keď tak raz budete stáť niekde vedľa seba. Určite najskôr začnite len tak nezáväzne kecať, aby nebol v strese z teba. Potom neskôr ho skús zavolať niekam von, ale na nejakú konkrétnu aktivitu, trebárs tie vyššie spomínané bicykle, prípadne ak vieš, aké má záľuby, tak niečo z toho. No a keď budete spolu tráviť čas, prestane sa ťa hanbiť, budete na seba zvyknutí, až potom sa to dá bezpečne posúvať ďalej. Držím palce ! 😄

autor
4. sep 2021

Ďakujem za rady🧡. Máte pravdu. Asi mu začnem najprv len písať že či mi nepošle úlohy a tak , proste sa budeme baviť len o škole. Keď by sa to nejako po čase rozvinulo tak áno pozvala by som ho niekde vonku a ďalej sa uvidí. Len dúfam že prekonám svoj strach😁

dollyzv
4. sep 2021

Z nosa ti neodhryzne hádam,nemáš sa čoho báť..

autor
4. sep 2021

@dollyzv Ale nie😁. Len naši spolužiaci sú dosť protivní. Keby náhodou vykecal že som mu písala alebo čo , smiali by sa jemu a najviac mne. Možno aj preto sa bojím s ním začať v triede komunikovať

dollyzv
4. sep 2021

Tak pre protivnych spolužiakov si vymyslí nejaké trefne hlášky ak by náhodou a ďalej nerieš ;) držím palce,som zvedavá ako zareaguje..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. sep 2021

@dollyzv Ďakujem 💪. V pondelok aj tak nejdem do školy , to môže byť prvý krok že mu napíšem že či mali nejaké úlohy alebo či učiteľky kázali na ďalší deň niečo priniesť. Potom napíšem ako zareagoval

autor
4. sep 2021

@dollyzv Ahoj. Len som ti chcela povedať že dnes som ho stretla a v jeho pohľade bol taký hnev. Keď som ho stretávala cez prázdniny , tak vždy keď ma videl , tak hanblivo pozeral do zeme. Ale dnes to bolo iné.Bolo vidieť že je nahnevaný na mňa. Môžem si ho ešte nejako získať ??? Alebo už to je stratené😢

dollyzv
4. sep 2021

Prečo by mal byť nahnevaný? 🤷 Skôr si to len namyslas..aspoň máš dôvod.."ahoj,dnes keď som ťa videla,prišiel si mi nahnevaný,stalo sa niečo? "

margaretka_
4. sep 2021

mozno si skus menej domýšľať 🙂 vobec nevieš čo dnes zažil, na čím rozmýšľal, v akej bol nálade a preto sa tvaril ako tvaril...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. sep 2021

@dollyzv
@margaretka_ áno možno máte pravdu a fakt si len domýšľam. Som strašne domýšľavý človek aj v iných veciach. Ako on sa na mňa aj pozrel len tak sa chmúril na mňa. Preto mi to tak prišlo 🤷🏻‍♀️

autor
4. sep 2021

@miriam11 Áno , len on sa neodváži urobiť prvý krok. Síce minulého roku mi písal ohľadom jedného projektu , len potom dostal nový mobil a spravil si aj nový účet. Odvtedy mi už ale nenapísal , lebo nemal žiadnu zámienku. A vlastne ani ja. Odvtedy to stojí

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. sep 2021

@dollyzv ahoj. Prepáč že ťa otravujem , len som ti sľúbila , že ti napíšem ako to celé dopadlo. No , písala som mu o tie úlohy ale správu mi neodoslalo neviem prečo. Písala som mu aj na jeho starý účet , ale ten už asi nepoužíva. Tak neviem čo dalej. Mám o neho ešte bojovať alebo nie. Veľmi by som ho chcela❤️

dollyzv
6. sep 2021

A čo ti vypísalo? Neviem prečo by nedodoslalo správu 🤔

autor
6. sep 2021

@dollyzv tak vypísalo mi že odoslanie zlyhalo a že tento používateľ momentálne nie je dostupný. Ale zablokovanú ma nemá , lebo keby mal tak by mi ho ani nevyhľadalo

nika1971
8. sep 2021

skús si ho získať ako kamoša...chlapci v tomto veku nemaju nejaky zaujem o randenie...skor o super baby, kamosky...bicykel, sport...