Mám 15 a problém s rodičmi

7. apr 2022

Ahojte! Mám taký problém. Mám 15 a problém s rodičmi, teda hlavne s otcom. Rodičia sa už od môjho malička hádajú. Prakticky stále. Buď sa hádajú a keď sa nehádajú tak len na seba zazeraju a neprehovoria ani slovo. Ďalšia vec je, že čo sa týka správania otca ku mne a mladšej sestre (10) tak sa pred mamou neskutočne pretvaruje. Pred mamou na nás max tak zdvihne hlas a vynadá nám (ale to tiež kvôli hlúpostiam. Napríklad za to, keď ochorieme a podobne) ale keď mama nie je blízko, tak je to horšie. Vrieska na nás na celý dom, mne niekedy strelí facku (podotýkam, že stále je to kvôli veciam, ktoré by nikto neriešil. Nedávno to bolo za to, že som môj zvoniaci mobil nezdvíhal do pár sekúnd a jemu ten zvuk vyzváňania prišiel otravný), obchytáva ma, má dosť sexuálne narážky a tak ďalej. Mame som raz povedala o tom kričaní keď není s nami ale nijak to s ňou nepohlo. Vždy keď príde na tému rozvod, tak mama vraví že nie, že to by bolo pre mňa a sestru horšie ako toto. No neviem, ako mame vysvetliť, že toto je pre nás horšie ako to, keby boli rozvedený. Ešte k tomu mama nechce spať pri otcovi, tak spi pri sestre už asi rok a tam mi zas ide o to, že buď to spraví zo sestry úplne naviazanú na mamu, alebo jej to skrátka tiež začne časom liezť na nervy, pretože určite bude chcieť časom svoje súkromie a osamostatniť sa a nie spať s mamou v jednej posteli. Prosím, neviete mi poradiť, čo mám robiť? Ako sa o tom s mamou porozprávať? Bez toho, aby som sa jej nejak dotkla?
Ďakujem Vám všetkým vopred ❤️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
060106
7. apr 2022

Mala by si to mamine povedat cim skor ale urcite nie ked bude doma otec povedz jej o tých fackach a aj otom obchytkavani ak bude rozumna tak ho kopne doriti viem ake to je zazila som to iste ked som bola mlada chvala bohu moja mama mala rozum musis to riesit nenechaj to len tak drzim ti palce😊😊

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mony232
7. apr 2022

presne tak ako píše @cocolino234 Minimálne o tych narazkach povedz mame a ak nepochodiš tak nejakej učiteľke v škole a riešiť so socialkou bez debaty.Inak sa to môže skončiť veľkou katastrofou,,snáď vieš čo myslim.. ries to okamžite a včas

54tinka54
7. apr 2022

Nie je v poriadku že po tebe otec vrieska kvôli banalitám ale že ťa obchytáva a má sexuálne narážky??? Určite to povedz mame, toto s ňou musí pohnúť a riešiť situáciu, toto je predsa neakceptovateľné!

ivett1
8. apr 2022

Áno, i Tom obchytkavaní, to povedz mame a ak to bude zľahčovať, tak učiteľke alebo nejakej dospelej osobe, ktorej veríš...aj starkej ...neváhaj, ak sa bojíš hovoriť, ukáž im túto diskusiu ...

060106
14. apr 2022

Ahoj chcela som sa opytat ci si sa aj rozpravala z maminou ale aj ako to vypada uvas doma

autor
15. apr 2022

@060106

nakoniec som poslúchla tunajšie rady a porozprávala som sa s mamou. Rozvedie sa s ním. Vybavuje nám nové bývanie aby sa s nami mohla odsťahovať a rozviesť. Veľmi vám všetkým ďakujem. Dodali ste mi odvahu a "dokopali" ste ma k tomu, aby som s tým niečo viac robila. Ďakujem ! <3

060106
17. apr 2022

Boze tak to som velmi stasna dufam ze sa vam bude uz len darit a budete stastny moc ti to zelam

bikarbona
17. apr 2022

Držím palce!!!! 💛