Ahojte som velmi smutna.Pred casom som odisla na internat.Moje spolubyvajuci,no uz kamaratky maju vela kamaratov no uz aj frajerov.Ja ked pridem na vikend domov som len s rodinou ,frajera este nepotrebujem. Ani sa nikomu nepacim.Ani nepoznam moc chalanov.Ale hanbim sa za to ,ze cely vikend stravim len s rodinou nemam kamaratov s ktrorymi by som mohla ist von.Neviem sa zmierit s tym ,ze mam 15 a moja rodina je to jedine co mam.Su jedini s kym stravim vikend.Neviete co s tym pocitom ?
A čo ti bráni ísť von samej? Zober psa,ak máte..a choď na prechádzku.Este je dobré počasie....korčule,bicykel.Plavaren,kino,nákupy....možnosti je nekonecno
@yzomandias vsetko pride nemaj strach. A nemat kamosov nie je ta najhorsia vec na svete. Nauc sa zit pre seba nie pre kamaratov, venuj sa sebe rozvyjaj sa a vsetko pride
vsak super nie? mozes sa v klude ucit, zamakas, spravis vysku, najdes si dobru pracu a vtedy len sa zacne ozajstny zivot plny zazitkov
A co robis preto aby si sa stretavala s kamaratmi? Ked dojdes domov brnknes nejakej kamke ci ide na kavu? Do kina? Do gymu? Ci len cakas kedy sa ti niekto ozve? Mozno najst si nejaku aktivitu na vikendy v tvojom rodnom meste, klub turistiky/badmintonu/korculovania ja neviem nieco podla tvojich preferencii a tam sa mozes s niekym zoznamit
Aj jedine co budes mat....je rodina... ;D Kamosky pridu a odidu. Kolegovia a prace sa vystriedaju. S niektorymi pokecas aj po rokoch a s inymi nie... Hold zivot.
Tam kde bývaš nebývajú spolužiačky zo základnej?
@prasiatko30 tam kde byvam nie je nic take mam sice jednu kamaratku ale ta tiez je viac menej domov a niekedy sa stretneme ale to len na chvilu
@januska12323 byvaju my sme nemali nikdy velmi dobry vztah ani na zakladnej.Ako vravim ja som si nasla kamaratov tam kde studujem ale to len cez tyzden a na ten vikend nemas s kym byt len s rodinou.A taktoez aj cez prazdniny nemam s kym byt. Mne to doteraz ani nevadilo ale ked pocuvam ich je mi trapne ,ze ja som len s rodinou.
@prasiatko30 byvam na dedine tam toho vela nie je
Tak nehladaj len v dedine kde byvas, skus sa poobzerat aj v najblizsom vacsom meste. Skus skautov - ti sa zvycajne schadzaju cez vikendy. Skus sa kontaktovat na byvalych spoluziakov zo zs. Vsak teraz mas informacie na vzdialenost jedneho kliku - ja neviem, mzonoby si sa chcela naucit nejaky sport, jazyk, programovanie - tak hladaj cinie je nejaka akademia alebo klub co poskytuje vyucbu aj v sobotu. Je jasne, ze v malych dedinkach musis byt aktivnejsia ty. A mozno aj vo vasej dedinke alebo vtej susednej majuaktivity o ktorych ani netusis. Vsak vela dediniek maju aj amaterske divadla, folklorne subory a co ja viem ake kadejake aktivity pre svojich obyvatelov, informuj sa
@yzomandias ty si už raz presne toto iste tu pisala a presne rovnaké odpovede si mala aj vtedy.
Tak k sebe zavolaj spolužiačku, čo ja viem. Niečo vymysli.
@yzomandias tak ťahaj von tu kamarátku z dediny, alebo rodičov🙂vieš teraz v puberte to až tak neocenis, ale buď rada za rodinu, že sa máš ku komu vrátit, máš zazemie, oporu.Vsetko to príde časom....aj frajer, viac kontaktov.Su deti čo v puberte nemajú mamu, rodičov...mne prišlo veľmi smutno, keď som čítala minulý týždeň o tom 18 r chalanovi čo mu otec zastrelil matku prišiel o oboch.Mozes si cez víkend čítať, športovať, oddychovať, piecť venuj sa sebe a rodine.
@luccija dakujem ti zvycajne robim.Ale ako pisem citim sa trapne ,ze travim tak vela casu s rodinou
@januska12323 dakujem ano som s nou ked dojdem na vikend
@ivangeline takze nie je chyba ,ked mam 15 a vikendy ked pridem z internatu travim s rodinou.A nemam priatela?
@yzomandias zlatíčko, bola som na tom tak isto, myslela som si, že som asi divná alebo čo... jednoducho jediné moje kamošky boli zo školy a cez víkend boli ďaleko🤷🤷🤷. Frajer nikde, tiež som trpela dosť pocitmi menejcennosti (že nie som ani pekná, kto by o mňa stál, atď atď.). Neboj sa, je to úplne ok, že si cez víkend len s rodinou. Budú aj frajeri, napríklad ja som mala úplne prvého frajera až na vyške, keď som mala cca 21. Tento krátky vzťah krachol, potom som sa náhodou v lete zoznámila s druhým, ktorý ma chcel a mne to bolo vtedy jedno, lebo som ešte bola zaľúbená do toho prvého, ale just som si povedala, že nech vidí 😂. No a tento letný flirt je so mnou už 20 rokov... A to som v 15 bola nešťastná, že ja sa asi nikdy nevydám a nebudem mať frajera, lebo kto by ma chcel 🙂. A potom zrazu v jednom roku sa to takto všetko zomlelo... všetko je v poriadku, si ešte mladučká, je to úplne okej, byť cez víkend s rodinou. Zas ber to tak, že aj mama/ táto / súrodenec si ťa chce trošku užiť, keď si celý týždeň preč... Doteraz mám jednu najlepšiu kamošku - spolužiačku zo strednej a potom ďalšie dve najlepšie kamošky sú moje dve sestry a som rada, že máme taký super vzťah, koľko rodín sa v dospelosti rozháda a vzdiali...🙂.
@yzomandias Vobec. Je super,ked mas dobre vztahy na internate a v skole. Ved domov mozew chodit aj za tou rodinou,no nie? Ja som az 18tich chodievala aj kvoli priatelovi z intraku.. ale vztah na dialku,no hold nevydrzal. ;)
@ivangeline v skole je to fajn aj na internate ale mam v poslednej dobe strasne pocity uzkosti samoty.Stale mi je do placu.Necitim sa dobre.Citim sa chybna ,ze vikendy travim len s rodinou ,ze nemam ani frajera a doma ani ziadnych kamaratov.
Patri to k veku, snazis sa niekam patrit, niekam zapadnut a zda sa ti, ze si ina, lebo vsetci naokolo maju nieco, co nemas ty. Ale ty s nimi nezijes, nevies, ci tie ich kamaratstva, lasky, vztahy su take uzasne ako ich prezentuju, ani ci su realne. Nie je absolutne nic zle na tom, ze travis cas s rodinou. Ak si s rodicmi rozumiete, planuj cez tyzden, co by ste mohli podniknut, ci vylet, kino alebo nejaku aktivitu. Neznechucuj si ich len preto, ze ini rodinu odsuvaju na druhu kolaj kvoli kamaratom alebo pseudokamaratom. Aj jeden uprimny kamarat staci. Na frajerov je tiez cas, malokomu tieto vztahy od 15ky vydrzia do dospelosti, takze nic ti neutecie, to mi ver. Ja som si osobne najviac rozumela s ludmi az na vyske a az na vyske som mala frajera. A som tu ☺️
Asi tá sklamem ale aj keby máš 300000 kamarátov tak tá rodina nakoniec aj ostane jediné čo máš. Takže to je asi aj jedno. Kamarátstva v 15tich niesu veľmi úprimné to ti podľa mňa netreba. A už vôbec nie hanbiť sa zato že tvoja rodina je to jediné čo máš. Veď to je úžasné. Každému nakoniec ostane len tá rodina. Chodíš na intrak tam si komošky užiješ až až počas týždňa. A víkend tráviš pohodovo s rodinou. A to je super. ❤️🍀