Ahojte, potrebovala by som jednu radu už ozaj nevieme, čo máme s tým robiť 🙃 takže mám frajera vo februári má 19 a ja som mala skoro pred mesiacom 15 rozumieme si, ale problém je v tom, že nie mojim rodičom to vadí, ale môjho frajera rodičia... moji rodičia sú s tým v pohode vedia, že sa máme proste radi a že dneska je normálne, keď má 15 ročné dievča chalana. Horšie je to u ňho. Jeho rodičia nechcú, aby mal dievča, pretože chcú, aby išiel po maturite na výšku a keby sme spolu, tak vraj by to zanedbával, čo vôbec nie je pravda... aj tak idem budúci rok na strednú a budem mať toho veľa, takže nie je dôvod, aby sme obaja nejakým spôsobom zanedbávali učenie alebo čokoľvek iné.. poznáme sa už vyše 2 rokov a bola by som fakt rada, aby sa s tým už zmierili, keď je už dospelý.. hlavne, že povedali, že keď bude mať 18, tak môže mať vzťah.. tak ich naozaj nerozumiem a ani mi nedali žiadnu šancu, aby ma spoznali.. a to mi na tom vadí najviac.. neviem no, ak máte nejaké nápady alebo, že ste si tým tiež prešli, tak budem vďačná za správu..
zial suhlasim s
@nelca84
ver mi o 5 rokov vam nikto nepipne do vztahu ale tym ze ty si na zakladke a on predpokladam konci strednu.... no je to take... blbe..
Mám dcéru, už je dospelá. Áno, mala v 15 frajera a prišlo mi to normálne. Ale teda neprišlo by mi normálne, aby v 15 mala 19 ročného frajera. Takže na rozdiel od tvojich rodičov sú jeho rodičia zodpovednejší a nechcú, aby plnoletý randil s dieťaťom. Uvedomujú si to, čo chce 19 ročný a čo 15 ročná a uvedomujú si riziká. Keď budeš mať 25, budete rovnocenní pri tomto vekovom rozdiely. Ale v tomto veku tie 4 roky sú obrovská priepasť.
@anicka779 Ja som mala 16 môj vtedy priateľ 19. Sme spolu už 13 rokov, máme dieťa a druhé je na ceste. Bývame spolu už 7 rokov (bývať sme spolu začali počas môjho štúdia na VŠ na druhej strane republiky) manželia sme 5 rokov. Jeho rodina ma neprijala doteraz. Myslím, že ak si raz zaumienia že ťa nemajú radi nezmení sa to. U nás sa svokra pretvarovala pre vnúča ale dlho jej to nevydržalo. Ak máte spolu byť budete. Ak to nie je ten pravý, sama to časom zistíš. Môj muž veľa obetoval pre našu lásku a nikdy mu to nezabudnem.
tu je problem uplne inde....rodicia nechu aby 19 rocny chalan - podla zakona dospely muz mal priatelku, lebo oni maju ine plany (aby isiel na vysku) - neakceptuju jeho schopnost rozhodovat sa za seba a jeho ciele....a ked vy to riesite asi sa pekne on nechava opantavat a riadit si svoj zivot od rodičov. pre mna v 19ke nepripustne, niekto s tym suhlasi. problem mas kazdopadne so svojim frajerom, nie s jeho rodicmi.
ja v tom teda absolutne nevidim problem. a co je na tom, ze si na zakladke? ved uz ju koncis, no nie?
@anicka779
Realne - chces ho aby "si mala frajera"?
Ides na strednu, caka ta vyska - to idete teraz 9-10 rokov chodit, byt frajermi? Ci ked budes mat 18, stahujes sa k nemu a on sa o teba postara?
Uplne vazne - nechces sa radsej sustredit na skolu, priatelov, zazitky?
Mne skor pride divne, ze tvojim rodicom to je jedno....
@anicka779 tak zvolni tempo, netlac na pilu. Ked budes na strednej, nebude to uz tak blbo vyzerat, ako ked randi s dietatom na ZS, potom sa rodicia mozno trochu upokoja. Nic Ti neujde. Viem, ze v 15 sa citis dostatocne dospela, ale ver mi, ze z pohladu rodica si stale dieta, na ZS. Ta stredna trochu uz obrusi hrany.
@anicka779 veď sama uvidíš, ako to bude... pôjdeš na strednú, tam sa všeličo pomení. je to jedna z tvojich prvých lások, tie sú pekné, ale ešte takých lások bude ❤️ a p.s. ja mám manžela mladšieho o 5 rokov, to by jeho rodičov vykotilo, čo? 😂 že sa ťahá so starou babou zas
@zmrzlinka2021 predstav si ze su ludia, pre ktorych su rovnakodo ako skola dolezite aj osobne vztahy...autorka je v spravnom veku aby sa otukavala a zistovala co vo vztahu chce a co nechce, to sa nestane ak bude sama, patri to k vivoju cloveka. mozno si introvert a to nemas, ale empaticky clovek chape ze su ludia, co to maju a nepisu taketo komentare
Zazila som nieco podobne, u nas bol rozdiel este vacsi, boli sme spolu rok. Rozisla som sa s nim vies preco? Lebo strasne pocuval svoju matku, vzdy ju uprednostnil, ked sme boli spolu von a ona mu zavolala ze treba prist domov supat zemiaky, tak siel 😆 velmi dlho som to lutovala a bola nestastna, ale ked sme sa stretli po 10 rokoch, ja som uz davno byvala od rodicov prec a on po 30ke stale s nimi 🤦 mamickin maznacik no. Tym chcem povedat, ze pokial si do toho frajer necha hovorit, hoci je dospely, pokojne ho posli kade lahsie. Uz mu nemaju co zakazovat. Ak je to problem len v tom, ze s rodicmi nevychadzate, tak rodicia to mozno casom prekusnu.
Takto podobne som zacala chodit s uz mojim muzom. Mala som 15, ale uz som bola na strednej. On mal tesne pred 19. Nikomu to nevadilo, ani jeho, ani mojim rodicom
@monuska112 Myslis si, ze 15 rocny clovek je pripraveny na vztah, na dosledky, ktore mozu prist?
Lebo ja nepoznam vztah 15 rocnej, ktory by skoncil happyendom... u nas na dedine, co baby v takomto detstkom veku uz mali vztahy, ani jedna neskoncila dobre.
a pravdepodobne ju bude frajer tlacit aj do sexu - vies ako konci vacsina tychto dievčat, ked otehotneju? Napr.
- dostanu rovno kopačky, dievča ostáva u rodicoch "na krku" - akurat je tu tema o podobnej, co ani strednu nedokoncila
- idu na potrat
- nastahuju sa k frajerovym rodicom a po roku dievča "ide k svojim rodicom"...
15 rocny clovek je stale dieta a nevie sa postavit za svoj zivot, rozhodnutia, financne o seba postarat
Na otukavanie mozes mat predsa priatelov, kamosky, ine vztahy, vylety, turistiky, kruzky...
Mne skôr príde zvláštne, že Tvojim rodičom nevadí, že máš 19 ročného frajera ... tiež mám dcéru, ale nadšená by som tým nebola ... predpokladám, že spolu už sexuálne žijete, on je dospelý, má svoje potreby ... aj sa chrániš pred tehotenstvom, či? ...
@anicka779
@andrea78 Čo vysvetlila?
@zmrzlinka2021 na dedine to asi funguje inak ako v meste, ja som mala sex od 15 a normalne sme sa chranili, rovnako moji rovesnici, vsetci maju/budu mat deti, az ked budu chciet 🤷
@zmrzlinka2021 15 rocni ludia dnes niesu ako sme boli my...vidis to aj podla toho ako vyzeraju, nemyslim si ze by ju bolo treba do sexu tlacit, je to biologicka potreba...ak by sa rodicia dostatocne rozpravali s detmi a forme ochrany, nemuseli by byt z toho tie "dosledky" myslim ze 15 rocni ludia su sami dostatocne informovani o tom, ake formy antikoncepcie sa ponukaju a co prichadza s nechranenym sexom. 15 rocne dievca podla zakona "uz moze" pretoze ziavne niekto psychologicky vyhodnotil, ze taky clovek je dostatocne zrely na to, aby si za svoje ciny prevzal dosledky sam....ak si myslis ze vsetci 15 rocni su retardovani, chyba bude asi inde, nie v autorke. niekomu staci turistika, niekto chce frajera, ona ma pravo si urcit sama co potrebuje a ty tu niesi od toho aby si predpovedala jej buducnost minimalne ak ti nenarastlo na cele tretie oko.
@dzulli1980 to nebolo tebe, preklikla som adresata. Vek/rocnik.
@monuska112
Neviem na zaklade čoho sa vyhodnocovala zrelost 15 rocneho cloveka, ale rodicia za teba nesu zodpovednost do 18.
Uz to nefunuje tak, ze ta "daju" chlapovi, a ma sa o teba postarat.
15 rocny clovek urcite nie je schopny prevziat aj dosledky vztahu a hocijaka antikoncepcia moze zlyhat. Vacsinou si to zial odserie to dievča.
@dzulli1980 Nie sexuálne nežijeme nestretávame sa tak často
@zmrzlinka2021 asi sa nedohodneme proste....15 rocny clovek sa ma rozhodovat na aku strednu chce ist, co chce v zivote robit, riadi si svoju buducnost, musi makat niekolko hodin denne okrem skoly dostava ulohy, doma tiez ma nejaku zodpovednost ale frajera? no to nie ty budes iba doma lopotit a v skole sediet...svoje deti si vychovavaj ako chces, montuj sa im do zivota aj 50tke ale ok to nieje, je to urcity typ toxicity.
@anicka779 uprimne? tiez by som nechcela, aby moj 19-rocny syn chodil s 15-rocnou ziackou ZS