Dobrý večer,
Mám 15 rokov a sa bojím chalanov.
Trasu sa mi pri nich ruky, trasie sa mi hlas, potia sa mi ruky, červenám sa, rýchlejšie dýcham.
Neviem s nimi ani komunikovať nedokážem im povedať ahoj :'( Pomôže mi niekto čo mám robiť?
Ďakujem
@claudia44 ja som bola taká hanblivá ze sa kedysi nejakí chlapci so mnou aj rozišli kvôli tomu,že som bola moc tichá. Normálne čím viac sa mi niekto páčil, tým väčšiu trému som mala. Teraz mi to príde až smiešne, ale vtedy som to fakt tak prežívala. A ako to už býva, môj terajší muž by bol celkom rád, keby som občas rozprávala menej a mal doma väčší kľud 😁 Takže to je tak, chce to len čas. Prekonaj sa. Skus komunikovať aspoň s niektorými. Predpokladám že najhoršie je to pri tých čo sa ti páčia. Tak aspoň s tými ostatnými skús nejako fungovať, aby si postupne získala smelost.
@claudia44 časom sa osmelis. Musíš si dodať sebavedomie.Nemas prečo stresovať, nejde o život
@claudia44 Spúšťačom toho stresu môže byť strach z odmietnutia, alebo že sa nejak strápniš, alebo jednoducho si neveríš. Skús prijať tieto skutočnosti a zmieriť sa s nimi (nízke sebavedomie, odmietnutie, strápnenie, a iné), skús si vymyslieť nejakú formu humoru, keby k takej situácii došlo. Napr. sa strápniš, že sa zakoktáš, môžeš pokračovať: "Si taký fešák, že si mi normálne jazyk poplietol. Nechceš mi ho pomôcť rozmotať?" :D
Buď sama sebou, skús pôsobiť bezstarostne, príjemne, priateľsky, zábavne, koketuj ak sa ti veľmi páči. Viem, ľahko sa to hovorí a teoretizuje, preto ti odporúčam prax - vždy si povedz, že každý nejak začal.
@claudia44 že si hanblivá pri chalanoch v tomto veku je ok, aj naša dcéra bude mať 15 a je na tom rovnako😊 ale pomaly sa osmeluje, veď ste boli skoro rok bez kontaktu a keď si nemala kamoša, tak je to úplne v poriadku @zabludenadusa ti výborné poradila 😄 naša mi potvrdila, že zaberá, keď si predstaví, že aj ten chalan sa bojí jej alebo že má niečo smiešne oblečené a ..stres a strach sú fuč.... vyskúšaj si to😉 držím palce
@claudia44 Tiež mam 15 ..môže to byť slabá androfóbia ..tiež sa mi to stáva .. Ale ja to mávam zo strachu nie s hanblivosti ..pomohlo mi keď si zo sebou zoberem aspom jednu vec na protiobranu v pripade núdzi ..ani ju nevyužiješ ale cítiš sa bezpečnejšie a možno ti to dodá sebavedomie. .
nic, uzi si to "stresovanie"😇
..casom to prejde..si mlada, neskusena, este mas o chlapcoch iluzie..ked prides na to, co su zac..stres prejde😅