Mám 14 rokov a kamarátky ma ignorujú

27. jún 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať. Mám 14 rokov a mám 2 najlepšie kamarátky, bavíme sa spolu od 4.triedy, takže už 5 rokov. Sme naozaj nerozlučné, je pravda, že pár krát sme mali nejaké menšie a sem tam aj trošku väčšie hádky, ale vždy sme sa rýchlo udobrili. Je nám spolu naozaj dobre, stále sa spolu smejeme. Avšak cez karanténu sa to začalo akosi kaziť, akoby sme sa vzdalovali. Po karanténe, keď sme teraz zase v škole to bolo ako pred karanténou, stále sme sa veľmi smiali a bavili, ale už si nepíšeme ako predtým. Predtým sme si dokázali písať aj celý deň a stále sme sa mali o čom rozprávať, teraz si napíšeme na messengeri raz-2krát do týždňa a to len tiež buď niečo ohľadom školy alebo len nejakú otázku, čiže krátka konverzácia, ale v škole sme úplne fajn. V piatok sme boli úplne v poriadku, po škole sme sa rozlúčili ale od včera ma obe začali totálne ignorovať. Písala som im správy a vždy mi hodili len zobrazené. Raz mi síce odpísali ale to len správu typu ,,nemám čas, musím pomáhať doma’’. Som schopná rešpektovať a veriť tomu, že musia pomáhať doma rodičom ale, že si za 2 dni nenašli minútku na to mi niečo odpísať. Písala som im správy, že či sú na mňa urazené ale tiež hodili len zobrazené. V septembri idem na strednú a tento týždeň budú moje posledné 3 dni na základke. Stále mi vravia, že ako sa aj keď budeme na každá inej strednej, že aj tak sa budeme baviť, ale ako to tak vidím tak asi nie :( proste z minúty na minútu, zo dňa na deň ma začali úplne ignorovať, čím to môže byť?

deti95060810
27. jún 2021

puberta... ako povedala moja dcéra, už sa každý spolužiak teší na nový kolektív, na nové krajšie spolužiačky...
netráp sa rak to v živote chodí ....😉

autor
27. jún 2021

@deti95060810 ja tomu len proste nerozumiem, v piatok sme boli v pohode, normálne sme sa bavili a od soboty na mňa totálne serú.

deti95060810
27. jún 2021

nebuď smutná, takéto isté starosti majú aj moje slečny ktoré sú v podobnom veku ako ty.. jeden deň najlepšie kamarátky a na ďalší deň deň to už nie je pravda...

jana_eyre_2
27. jún 2021

Netrap sa zajtra si to osobne vysvetlite, možno je to len náhoda a zajtra sa s tebou budú normálne baviť.. ak nie, tak im pekne povedz že je to od nich nefér prestať sa baviť len tak z ničoho nič.. kamarátky budú nove na strednej určite, uvidíš.. 🙂

mamanadruhuu
28. jún 2021

Neboj sa, je to ťažké, ale prídu ti nové kamarátky spolužiačky, s ktorými budeš tráviť viac času... Aj keď je smutné, že to neviete spolu udržať... Skús ešte dohodnúť stretnutie s kamarátkami a otvorene sa porozprávajte 🙂 držím palce

autor
28. jún 2021

@mamanadruhuu neviem či mám vôbce náladu sa s nimi o tom baviť 😕 lebo toto neni prvýkrát čo niečo také spravili, lenže nikdy ma neignorovali 2 dni, max pól dňa a vždy bola ich výhovorka, že maju prácu. Najsmutnejšie mi na tom ale príde, že máme spolu spoločný Netflix, narovinu platím ho len ja a oni naň pozerajú, včera večer som videla, že jedna z mojich kamarátok na ňom pozerá film, prišlo mi smutno, že ma 2 dni ignoruje ale nehanbí sa pozerať film na stránke, ktorú sama platím ja. Namiesto toho aby mi odpísala na to množstvo správ čo im od soboty posielam radšej pozerá film. Ja chápem, že možno niekedy treba človeku vypnúť a nič neriešiť, že možno niekedy človek nemá náladu odpisovať, ale je mi zvlášne, že obidve ma začali ignorovať v rovnaký čas. Nevedia ako mi to ubližuje. Mám pocit, že oni dve si spolu píšu v súkromnom a na mňa totálne kašlú. V piatok sme sa dohodli, že v pondelok poobede pôjdeme von, a teraz mám pocit, že mi naschvál neodpisujú aby sa ma zbavili, aby mohli ísť von len ony dve :(

autor
28. jún 2021

Mám pocit, že som úplne sama. Máme chorého psíka, mamu nemám, tato sa veľmi ľahko vytočí a potom je schopný prevrátiť polku domu a donútiť ma to celé upratať. Mala som len ich dve, ktoré mi rozumeli, ktoré sa mi neotočili chrbtom. Vždy keď mi bolo ťažko ma utešili, no teraz, odchádzajú aj ony. Za posledné obdobie som stratila veľa ľudí, nechcem sa prizerať ako odchádzajú aj ony, hlavne po tých skvelých zážitkoch čo spolu máme. Boli sme spolu v Paríži, precestovali sme Slovensko, boli sme spolu na lyžiarskom, každý deň sme spolu po škole chodili von, na zmrzlinu, na bicykle, nechcem prijať skutočnosť, že už to tak ďalej nebude 😔

liljana
28. jún 2021

Kazda zmena prostredia (stahovanie, nova skola, nova praca,...) prinesie novych priatelov. Ludia sa casom osobnostne menia. Ked si mas co povedat v 10 rokoch, neznamena to, ze sa mate o com bavit v 15-tich, 20-tich,... A mozno mas iba depku, nudis sa, zatial co ony maju doma nabity program, nemaju cas odpisovat a ty si domyslas kopec veci, ktore ani nie su.

anjelicek26
28. jún 2021

@liljana lepsie by som to nenapisala.

kisskiss
28. jún 2021

Priateľstvá zo ZŠ, aj keď sa zdajú nerozlučné, väčšinou nakoniec vyprchajú a stratia sa, človek si väčšinu celoživotných priateľstiev, ktoré pretrvajú, nájde na strednej alebo na vysokej škole. Tiež som tomu neverila, na ZŠ som mala niekoľko "BFF", s ktorými sme si hovorili, že nám sa to určite nestane. No dnes už nie sme v kontakte vôbec.. iba s jednou sporadicky. S kamarátkami zo strednej a z výšky sa stretávame, oslavujeme spolu rôzne príležitosti - svadby, narodky, kolaudácie.. napriek tomu, že bývame v iných mestách, stále si vieme nájsť spôsob a čas, lebo je to už skrátka iné, pevnejšie a dospelejšie priateľstvo. Zo ZŠ kamoškami sme riešili iné veci a dnes by sme sa asi nemali o čom baviť.. ale viem, že tie ZŠ spolužiačky, ktoré spolu chodili ďalej na SŠ ostali kamošky aj doteraz.. skrátka na strednej sa vytvorí iné puto medzi ľuďmi..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska53
28. jún 2021

Chapem.. ale .neviem, ako ti pomoct.. ja som teda dost davno dospela a tiez pri niektorych kamosoch ci kamoskach mam pocit ignoracie . Predtym pohoda, teraz take divne .tiez neozyvanie sa niekolko dni..
Zial..korona dost pomenila ludske vztahy ..

Teraz je skola.. este.. v skole sa teraz v pohode bavite?

Ked..tak asi mali byt v tvojom zivote len kratko, pridu ini..

Ja som sa uz casom naucila to tak brat v kolektivoch, ze sme kamosi, ale necakat, ze to tak bude stale. Ale tiez ma to stvalo dost.. pri kamoskach z gympla..ta jedna vtedy chodila na dost tazky vysku a s nou sa prosto nedalo dohodnut . A aj neskor, ked uz boli mobily, reagovala na spravy pomaly po 2 tyzdnoch . Nie, nebolo to v tom, ze sa nechcela so mnou kamosit, len zabudla.. mala u visc povinnosti .
Chcem len, aby so vedela, ze nemas sama tieto pocity a aj dospeli ludia taketo mavaju..

Drz sa!

autor
28. jún 2021

@siska53 ďakujem pekne, v škole sa bavíme normálne, len cez správy sa akosi vzdiaľujeme, nepíšeme si takmer vôbec. Jedna kamarátka totálne asociálna, nechce s nami ani chodiť na kúpalisko, nikam, lebo má vyložene strach z ľudí, a tiež málokedy odpisuje, druhá sa stále vyhovára, že má veľa práce a nemá čas, ale neverím tomu, že si za 2 dni nenašla chvíľku voľného času na to odpísať mi

beatik3
28. jún 2021

hmm to je tazko vies kazda z nich ma nejaky osobny zivot

ice8
28. jún 2021

Ber ako ako paradnu skolu zivota - ak by si mala bezproblemove vsetko, pravdepodobne by ta to nenaucilo nic, toto ta nauci.
Tiez som nemal vela kamaratov v 14 rokoch, tak som sedel z PC, no dnes, keby mam poradit samemu sebe, ked som mal 14 rokov, poradil by som, nauc sa poraidne aspon dva jazyky, nesed na jednom mieste, pohybuj sa (nie nutne sport, ale pohyb, na cerstvom vzduchu) a rob, to co ta bavi, v primeranej miere.
Je velmi dolezite NElipnut na niekom inom, to je sebedestruktivne podla mna.
Ak davaju ber, ak biju utekaj.

surama
28. jún 2021

Mam sestru priblizne v tvojom veku a vkuse jej pise a vola jej kamoska. Ked sme u nasich na vikend, tak stale mame nejaky program, ze fakt ani ja nemam cas kuknut mobil a poviem ti,ze je to dost otravne, ked ta jej kamoska vkuse vola a pise. Napr. vonku nieco robime alebo vecer hrame spolocenske hry a sestre ta kamoska nonstop pise a este sa uraza, ked jej sestra nedvihne. Nehovorim,ze je to tvoj pripad, iba uvadzam ako priklad, ze to vie byt riadne otravne, ked nemozes ani kusok casu travit mimo mobilu,lebo vkuse ti niekto pise.

Ale tak, ako pisali baby, tie kamaratstva zo ZS zvycajne nevydrzia, aj ked si slubujete hory doly. Prides na strednu a tam spoznas nenormalne mnozstvo ludi a vytvoris si ovela pevnejsie kamaratstva. Tiez sme boli super partia na ZS a ked sme odisli na strednu, tak uz sa mi ludia z tej super partie neozvali. Ostali sme v kontakte len ti, co sme isli na rovnaku strednu. Takze nic si z toho nerob..tak to chodi v zivote..raz sa na tom zasmejes s novymi kamoskami.

barborachors
28. jún 2021

Bud rada ze ta len ignoruju. Moja ex bff ma tak podrazila ze som sa par rokov ešte z toho spamatavala. Kasli na nich ženské aj tak su falošne a ony dve aj tak raz kamosky nebudú. Inak, aj ja som to tak mala na zakladke, boli sme tiež tri kamky a hadaj ako to dopadlo 😁 ze tie dve boli potom spolu lepšie kamošky a ja som ostala na ocot hehe. Ale rýchlo som sa z toho dostala lebo som mala vela koníckov a hlavne mrte povinnosti doma. Plus rodina a súrodenci mi dali zabrat tak som tie dve falosnice rýchlo pustila z hlavy. Ale zvykaj si, ženské kamarátstva su väčšinou povrchné a rýchlo vyprchaju.