Mám 14 rokov a k tatinovi chodím iba na víkendy. Je mi z toho smutno

tamaee
22. aug 2020

Dobrý deň ja mám taký problém od mojich 5 rokoch žijeme s maminou a s jej manželom u neho a cez školu chodím k tatinovy iba na každé druhé vykendy . Čo je strašne malinko . Moj tatino má ženu a teraz nedávno sa narodilo im bábätko čiže moj brat .(viem že to nieje úplne že moj brat ale mi to tak berieme ) Tatinovu ženu mám strašne rada ale to sa o mamininom mužovi nedá povedať . Ja s ním nemám zaidny vzťah ani si ho neviem spraviť a ani nechcem už lebo mám 14 a stále myslím len na to že tatina mám inde a maminim muž nieje Zrovna ku mne nejaký milý alebo tak. Dal mi toho vela ale nie to hlavné šťastie .Nie vždy som bola takáto pred rokom mi to vôbec nevadilo a bola som šťastná ako to je samozrejme mala som proti nemu výhrady ale nie až takto . Na internete sa pise že čím je dieťa staršie tým viac mu je to ľúto a nad tým premýšľa .Teraz som u tata a keď som tu cítim sa tu šťastne strašne ho ľúbim a doma stále len plačem lebo viem že tam nemám tatina kedykoľvek chcem. Tatino mi síce vraví že kedykoľvek môžem dojst aj na rok ale to sa nedá lebo maminu mám inde a tá by bola smutná a to nechcem....A ja už jednoducho neviem čo mám robiť lebo keď si predstavím že moj tatino má nenaucil plávať bicyklovať a takéto normálne činnosti že nevidel moj prvý vypadnutý zub tak ja som z toho STRAŠNE smutná možno mi sem teraz budete pisat že paneboze strašne sa ľutuješ atd ale vôbec to tak nieje to by ste museli zažiť . Nikdy som to nikomu takto otvorene nehovorila a aj sa bojím reakcii .

arianna25
22. aug 2020

To je dobre ze si to dala zo seba von a neboj sa reakcii. Kolko ludi, tolko nazorov a vyber si co sa ti najviac pozdava.
Porozpravaj sa s mamkou ze len na trochu dlhsie by di chcela ist ku tatinovi. Si velka takze ked sa s mamkou otvorene porozpravas, tak by ta mojla pochopit, porozumiet ti. Pohovor si s nou aj o tom jej pristelovi, ze by si bola rada, keby bol k tebe milsi.
Neboj vsetko sa nejako vyrysuje, chce to cas a komunikaciu. Dokezite je aby di zo vsetko v sebe nedusila.
Zo dna na den sa vevi nevyriesia, ale postupne mozu.
Tak isto ako sa budes viac a viac blizit k dodpelosti, budes prirodzene aj ty inak premyslat. Vela sil zelam.

horalka1986
22. aug 2020

Suhlasim. Je naozaj pekne ze si to dala zo seba von. Napisem ti to z pohladu matky. Mam 3 deticky a najstarsi ma 9 rokov. Tiez uz ide pomaly do puberty a jeho tatino s nami nezije. Ma tiez druheho muza. Zatial to tak neriesi, s muzom si velmi rozumie ale keby to tak nebolo od zaciatku, nebola by som s nim. Ale keby to prislo neskor ako u teba, velmi by som chcela aby mi to syn povedal. Vsetko co ho trapi aby som to mohla zmenit. Preto ti radim,porozpravaj sa s rodicmi. Priamo a uprimne. Nedus to v sebe.

danica2711
22. aug 2020

a nemôžeš prehovoriť tatina a maminu na striedavú starostlivosť? Nepomohlo by ti to? Bola by si u tatina viac než len každý druhý víkend a pritom by si neodišla ani od maminy. A tým, čo bolo, resp. pri čom tatino nebol a o čo si prišla, sa netráp. To už bolo, to nezmeníš, len sa zbytočne trápiš. Dívaj sa do budúcnosti, na to, čo by ste všetci traja mohli urobiť pre to, aby si bola čo najšťastnejšia.

ukulela
22. aug 2020

@tamaee pozri sa na to tak, že mali nejaký vážny dôvod na to aby sa rozviedli. a určite je aj lepšie, keď sa dvaja ľudia rozvedú a nájdu si nových partnerov, s ktorými sú spokojní, ako keď ostanu spolu len kvôli deťom. Naši sa celý život hádali bolo to veľmi veľmi veľmi zle. Ako dospela som už povedala, že sa mali rozviesť a boli by spokojní aj oni aj my. Ver, že takto je to lepšie. Veď máš spomienky aj s otcom. Keď tak sa dohodni, že budeš ku nemu chodiť častejšie. Keď, tak aj prespať cez týždeň .... Z napísaného vyplýva, že ako by si vyčítala máme, že si našla nového partnera ktorý ti nesedí. Ale otcovi to nevyčítas. Aj mama má rovnaké právo na šťastie ako otec.

lucka_ke
4. sep 2020

povedz mame to čo si napísala sem, že by si chcela s otcom tráviť viac času a možno bude súhlasiť, aby si tam chodila častejšie, možno 3 alebo aj všetky víkendy v mesiaci plus letné prázdniny? ak máte s otcom dobrý vzťah je to veľmi fajn

janikk54
4. sep 2020

Neviem preco, no mam pocit ze to nepisalo dieta. Je to tak precizne napisane, nepomozem si. No aj je to predsa len tak, tak, treba to povedat mamine a mozno ta bude k otcovi pustat castejsie

tamaee
autor
5. sep 2020

@janikk54 písalo to 14 dievča (ja) ale dakujem akurát som sa obávala že zasie niekto bude pisat že nepíšem čiarky atd

marca12
5. sep 2020

@tamaee neupinaj sa na veci,ktore neboli,ale tes sa z toho,co ste spolu prezili. To je taka vseobecna rada do zivota,neplac za tym,co nebolo,lebo to plodi len smutok. Ani mna oco nenaucil vela veci a zili spolu s mamou,len nemal cas,nahanal sa v praci. To je len take klise z rzpravok ako vysmiaty tatinko uci dceru bicyklovat,drzi ju za ruku pri vypadnuti zubu a podobne. Prijmi veci tak ako su. Ak by si byvala s ocom,mozno by si nemala s jeho zenou taky dobry vztah. Teraz ti je vzacna,lebo s nou si nie casto. Nemusi riesit tvoje vrtochy,bezne problemy,ktore okolo deti su. Asi maminka je ta,ktora sa o teba stara cele dni,riesi tvoje nalady,dobre aj zle chvilky. A ocko je ten, s kym je zabava,ktory nemusi riesit nic len sa zabavat s tebou

tamaee
autor
5. sep 2020

už je to ok mamina to chápe niekedy si doma za ním poplačem ale už je všetko ok