Mám 14 rokov a chcem sa líčiť. Ako to povedať mame?

sofinkaa14
29. okt 2022

Ahojte. Mám 14rokov. Ako mám povedať mame že sa chcem začať líčiť? (teraz si dávam len špiralu ale aj to nie kazdy den+korektor). Chcela by som aspoň nejaké tiene. Moje spolužiačky sa maľuju už 2roky a dokonca aj ta najpoctivejšia spolužiačka čo ma ešte aj naprisnejšich rodičov si už maluje oči. S mojou mamou mame dobrý vzťah ale o takych veciach sa nerozpravame:(. Mam si kupiť tie tiene a štetce sama alebo ako?

simik22
29. okt 2022

Keď máte dobrý vzťah, určite to pochopí ;) normalne jej povedz , že by si sa chcela trošku začať Malovat. V 14tich je to uplne ok 🙂

ninusa221
29. okt 2022

Myslím si že toto sú úplne normálny veci. O takýchto veciach sa nerozprávajte nechápem veď keď prídu vážnejšie témy ( chlapci). Normálne by som mamine povedala mami chcem si kúpiť tiene alebo si kúp sama ak máš peniažky. Ja si to nepamätám že by som sa mami pýtala či sa môžem namaľovať, oholiť keď čítam niektoré diskusie🤔…

ema229
30. okt 2022

@sofinkaa14 kľudne jej to povedz nemáš sa čoho báť. Ja som sa bála každej somariny no nakoniec fakt chlapci v mojom živote bola asi tá najhoršia(najtrápnejšia) téma 😀

nwnw
30. okt 2022

@sofinkaa14 Si rovno kup z vreckoveho a mas.

evkamotka
30. okt 2022

Myslim, ze ked s tym pojdes za mamou, nebude ani trocha prekvapena, ved mas 14. A pouzivas uz spiralu, takze mamina ocividne nie je proti. Radsej by som vybrala s nou, mozno vyberiete spolu nieco kvalitnejsie, nez co by si si kupila z vreckoveho

jumama
30. okt 2022

Napis list Jeziskovi, naozaj to myslim 🙂, bude to take mile pripomenutie detstva a zaroven na papier das lahsie, mamka si precita a potom sa mozete porozpravat. Napis jej, ze by si si velmi zelela pod stromcek paletku s tienmi a stetce, linku na oci ... Mam 12 rocnu a priznam, vadi mi, ze sa maluje. Ale ak je to v unosnej miere, pustime ju tak von. Do skoly si robi linky, aj spoluziacky. Pridem si velmi stara, v mojej 12 rocnej dobe sa tolko dievcata nemalovali ako teraz. Ale zas doba nezastane... Paletku sme kupili, ze moze si to poskusat, moze tak ist von s kamoskou. A popravde, s tatinom sme si obcas povedali, ze sa moc namalovala, ked to bolo naozaj naozaj moc, tak tatino ju zastavil, ze to nie, ze trosku slabsie si to ma dat, ze tak nemoze ist von. Hlavne chcela by si okrem liniek dat i cierny ruz ;) Cize bud aj ty pristupna trosku, ak ti vyjde mama v ustrety, ze aj ty jej vyjdes v ustrety tym, ze do skoly sa budes malovat len trosku, nekriklavo, s citom ;)

kepassa
30. okt 2022

Moja 14 rocna mi bezne "kradne" veci z kupelne. Co neviem najst zarucne najdem hned u nej 😂 ma toho viac ako ja. Ja v jej veku som mala spiralu a cuernu ceruzku.max lesk.ona ma korektor, spiralu, spiralu na obocko, ceruzky, linky, rozjasnovace. Vie sa namalovat lepsie ako ja 😅 ju to ale bavi a berie to ako formu umenia. Do skoly sa ale nemaluje. Maju to v skole zakazane riaditelkou. Neviem, ja ako matka jej nezakazujem. Iba ako, uz stara koza, jej poukazujem na jej prirodzenu krasu ked ma minimum na sebe. Je velmi pekna aj bez farieb. Ale chapem, ze to patri k veku. Je to normalne. Treba si to vykomunikovat s mamkou. Vystihni ked bude mat dobru naladu a pokecajte. Bude dobre, uvidis 🙂

nicicka
30. okt 2022

Moja 9 ročná sa už chce. 🙈 Aj si kúpila očné tiene. Dúfam že ju to čím skôr pustí, lebo jej to aj tak neprejde.😩 V 14 je to v pohode ale aj tak s mierou...

benit
30. okt 2022

Mam 20 rocnu dceru a teda neprisla, ze mami chcem sa malovat. Nejako sme make up kupili v drogerii pri beznom nakupe, linky si kupila sama a nikto o tom nemal potrebu informovat. Je to bezna vec ako antiperspirant. Samozrejme ked je to pekne jemne licenie.

tina5959
30. okt 2022

@sofinkaa14 Začni postupne. Najskor menej nápadne. Mamina si zvykne.😉

sofinkaa14
autor
30. okt 2022

@sofinkaa14 a neviete mi prosím ešte poradiť nejaké dobré štetce? Nemusí byť ani sada🙂

vifoncitta
30. okt 2022

@jumama 14 ročná sa chce machlit s tienami a k tomu má písať Ježiškovi? Trocha infantilne...ale rozumiem ako si to myslela🙂

lulaby1982
30. okt 2022

Ja Ti to poviem ako dospela žena . Chápem,že sa chces páčiť a chces byť cool a pekná a závidíš všetkým kamarátkam a spolužiačkam ,že oni to tak majú,byť Tvojou mamou u mňa by to nepreslo.Mne sa nepáči keď sa dievča chce robiť ženou. Prepáč,ale máš dosť času na to,aby si zvyraznovala svoju ženskosť a to že budeš ženou ,si dievča. Pokiaľ by IS nemala nejaký výrazný handicap, viditeľné vyrážky,alebo nejaký asymetrický nos , niečo estetické ja hovorím ,že nie.

Ja keď som mala Tvoj vek,som si odfarbila kúsoček ofiny a triedna učiteľka mi veľmi znadala a urobila dobre. Musela som to odstrihnut.Áno narodila som sa v inom storočí ako Ty , no však naozaj neviem či by sa tak mladé dievča malo prezentovať týmto spôsobom,ja dievčatá vnímam ako niekoho kto ma čas, n takéto veci.Byť čistá ,upravená, ešteze keby is mala nejaké čierne husté chlpy ok ,jasne,srsť dole ,ale toto , ja by som to zakázala ako predaj alkoholu do 18 rokov. Ja by som Ťa ako riaditeľ, učiteľ poslala domov ,alebo by si tu fasádu musela dať dole . Ja by som Ťa odmietla učiť .