Chcela by som sa len tak.. zdôveriť.. lebo nemám komu. Ja viem že mi nedokážete pomôcť, ale ja sa len chcem.. vyrozprávať.. No takže je mi 14 a necítim sa vo svojom tele dobre, neviem ako to inak nazvať.. No nielen v tele. Mám hnedé, kučeravé vlasy a veľmi by som chcela mať rovné. Začala som si ich žehliť. Veľa vecí sa dá zmeniť ale niektoré veci nie. Ako napríklad farba očí. Mám modré a chcela by som mať zelené. S perami som celkom spokojná. Veľmi má trápia jazvy na tvári (mala som akné) a kruhy pod očami, to sa dá všetko zakryť make upom. Najviac ma ale trápi moja postava.. Akože mám veľké boky, to sa mi na mne celkom páči. Neviem ako to povedať ale mám veľké ramena, ani pás nemám dobrý. Akože mám aj celkom veľké bruchu, preto nemám taký dobrý pás aj veľké rebrá mám. Začala som s tým robiť niečo a aj som schudla voľačo. Som nízka a zrejme ani viac nepodrastiem. Mám nejakých 159-160cm, niečo medzi. Som celkom spokojná s mojou výškou. Ale dosť mi vadí že ja proste... nevyzerám tak ako ostatné dievčatá.. Mne sa proste chce od toho revať že moje spolužiačky sú chudšie a vyššie ako ja. Nemám veľké prsia (dosť mi to vadí že nie), nefajčím, nepijem. Ja som proste iná.. Učím sa na 1, niekedy na 2. Chcela by som byť proste pekná... Chcela by som si nájsť niekoho, kto by ma ľúbil takú aká som. Čo sa nestane pretože mám malé prsia a som hnusná. Všetko toto začalo keď som mala nejak 11, už vtedy som bola taká a stále to tak je. Ja neviem či ešte niekedy sa budem cítiť pekná. Na mojej postave ma naviac trápi moje brucho a veľké ramená a ešte ten pás... Neviem jak som si mohla myslieť že by ma niekto úprimne ľúbil... viem že mi s tým nemôže pomôcť, ale ja som sa fakt len potrebovala vyrozprávať.. Ospravedlňujem sa za možné chyby a za taký dlhý text..
V tomto veku a u mnohých žien aj počas celého života sa často stretávame s vnútornou nespokojnosťou. Keď však vezmeš do úvahy, že vo svete je zaujímavá výnimočnosť a ľudia ocenia v medziľudských vzťahoch z dlhodobého hľadiska vnútornú krásu, tak máš v podstate výhodu. Často sú v dospelosti znevýhodnené práve tie štandardizované obrazy spoločensky akceptovanej krásy, pretože osobnosť nebola naučená bojovať a nepozná inú cestu ako cestu vonkajšej štandardizovanej krásy.
Niekomu pomôže uvedomenie si, že všetky súčasti tela (fyzické aj psychické) sú plne funkčné a bez genetických či poúrazových deformít. Niekedy stačí začať s uvedomovaním si tých pozitívnych vecí a postupne preraďovať akceptované k pozitívnym a negatívne k akceptovaným.
Moja kolegyňa vyzerá podobne ako Ty len je staršia skoro o 20 rokov a každý chlap vo firme na ňu letí😄aj kvôli výzoru ( nízka, malé prsia a vlasy). Ale hlavne kvôli jej zábavnej povahe a dobrému vyžarovaniu. A to sa oblieka úplne jednoducho nič extra, len proste jej postava a energia chlapov ožaruje 😄
Si v puberte,v dospelosti budes vyzerat uplne inak. Neries hluposti a uzivaj si studentske casy. A zapamataj si,ze NIKDY NIKTO nebude vyzerat tak,ako ten druhy. Original je len jeden.
Co ja by som za to dala, aby sa moje vlasy aspon trosku kuceravili 🙂 a k tomu modre oci 🙂 inac neboj, ta postava odzrkadluje aj pubertu, stava sa z teba zena. To neznamena, ze takú postavu budes mat stala, mozes, nemusis, casom sa to kľudne moze zmenit. A lubena isto raz budes, ked pride na to spravny cas (neznasala som ked mi to niekto povedal, ale az neskor som ja to prisla, ze mali pravdu). Nauc sa mat rada samu seba, lubit seba taku aka si. Bude to z teba vyzarovat a aj ostatni si to vsimnu 🙂.
Mam kamosku s kuceravymi vlasmi. Stale tuzila po rovnych, stale na svoje vlasy nadavala. V tehotenstve sa jej vyrovnali a opat skuceraveli az ked dokojila. No a odvtedy stale tvrdi, ze rovne vlasy uz nechce ani zadarmo 🙈
Ja som presvedčená, ze si krásna. Len v 14r o tom este nevieš.
Vsetko da da len treba chciet, dokonca aj farbu oci si mozes zmenit sosovky su aj nedioptricke😂, zacni sa venovat nejskemu športu, alebo kludne stacia aj prechadzky ak nenas kondickua postupne zvysuj, pripadne by som odporucila aj psychologicke vys. Prajem vsetko dobree
zacni sa mat rada.
to bude zaklad pre tvoje vyzarovanie. ani ja nie som mega pekna (stara kotva) ale muzov stale pritahujem. asi je to proste o vyzarovani...
pre niekoho krasna = je to ze zena je napriklad zaujimava, niecim odlisna.
mas 14r netrap sa .zivot mas pred seboua ver, v tvojom veku to mozno vyzera ako zle. ale casom pochopis, ze je to vlastne o inom ;)
Podla tvojho opisu mi skor pride, ze si pekna baba, okrem toho kazdemu sa paci nieco ine a urcite si chlapca najdes, ale ak predsa niesi so sebou spokojna, tak zacni cvicit, brucho sa da cvicenim spravit.
Ja som tiež v tvojom veku bola také škaredé káčatko. Bola som najskaredsia z triedy. Jednoznačne. Nehovorím ze teraz som neviem aká brutalna kočka ale nevyzeram zle a oproti mojim spolužiačkam vyzeram velmi dobre. Vo svojom veku (36) sa po mne chlapi pozerajú. Keď pozriem na svoje spolužiačky tak až nechápem prečo sa tak zanedbávajú. Ja sa chcem cíti dobre tak sa o seba starám. Tým ti len chcem povedať ze neboj sa, ešte sa zmeníš. Len vyčkaj, aj muža si nájdeš. Ja mam dokonca fešaka co som si nikdy nemyslela ze taky by mal o mňa záujem.
Ahoj, autorka. Keď som mala 14, tiež sa mi nepáčilo, ako vyzerám... A stavím sa, že som vyzerala horšie ako ty. Ale moje telo sa odvtedy veľmi zmenilo a aj dobrého muža som si našla. Ver mi, že tvoje telo sa tiež ešte veľmi zmení. A všimla som si, že dievčatá, ktoré nie sú v puberte až také kočky, budú čím ďalej, tým krajšie. Keď budeš staršia, zistíš, čo sa ti hodí - aký účes, oblečenie.. Nájdeš si svoj štýl a budeš so sebou oveľa spokojnejšia 🙂
Moja trojročná včera prišla za mnou s revom, že nechce mať čierne oči (má hnedé) , ale modré. A pritom má krásne oči. Má hnedé kučeravé vlasy. Dúfam, že nebude mať zo seba komplexy lebo je fakt zlatá 😀💪 Kde sa to berie v tých deťoch? Každý deň im opakujem, že sú pekné. Mne to asi nikdy rodičia nepovedali. Tebe áno?
Nie si jediná ktorá nie je spokojná so svojím výzorom.
Veľa žien si v dospievaní myslí že nie sú dosť pekné.
Porovnávajú sa s dievčatami na internete ktoré sú upravené a potom máju také pocity.
Minule som videla rozhovor s Veroniku Ostrihoňovou ktorá je krásna žena a hovorila že si pripadala škaredá.
To je tak, že tie ženy ktoré majú rovné vlasy chcú mať kučeravé a tie čo majú kučeravé chcú mať rovné.
Každý má na svojom tele niečo čo sa mu nepáči, vôbec sa netráp. Nebuď smutná nikto nie je dokonalý. Hlavne si veľmi veľmi mlada si dieťa. Veď v 14. ti prsia ešte len rastu veď to je jasné že nemáš veľké prsia.
Je mi ľúto ako sa cítiš. Je to len i výzore alebo Ťa spolužiačky aj vyčleňujú z kolektívu? Ináč niekedy mám pocit, že mladé baby okolo 15ky vyzerajú niekedy ako cez kopirák: nosia rovnaké alebo podobné veci, účesy aj make -up. Asi preto sa cítiš mimo nich, že sa chces podobať, ale z Tvojou vizážou to nejde. A vieš čo? To je dobre! Skutočne milí chalani, ktorí to myslia s dievčatami vážne nehľadajú pipky. A neboj, v 14tich je normálne ešte nemať priateľa, aj keď sa Ti to môže zdať neuveriteľné. Tvoje telo sa tiež ešte zmení, zmenia sa Ti črty tváre, postava, všetko. A kučeravé vlasy sú pecka, ja mám rovné a vždy sa snažím si ich aspoň trochu natočiť, aby vyzerali lepšie. 😏
Ja som tiež v tvojom veku bola so svojím vzhľadom nespokojná. Teraz sa už na to pozerám inak. Každá z nás má inú stavbu tela. Niektorá má silnejšie boky, iná úzke ramená. A každá je svojím spôsobom pekná a zaujímavá. Ver mi že aj na teba sa určite nejaká spolužiačka pozerá a závidí ti ako vyzeráš. Keby som sa mohla vrátiť do toho veku viac by som si vážila a obdivovala svoje telo, že mám práve takého boky, zadok, výšku vlasy atď. Pretože som bola a stále som pekná taká aká som.
vyhni sa prosim ta v buducnosti takym chlapcom, ktori ta budu "lubit" pre tvoj vyzor...si v obdobi zmien, je prirodzene, ze si skusas vylepsit vlasy, postavu, atd, ale aj ta postava sa este bude menit...pokial sa budes pohybovat, postava sa ti sformuje, este si v obdobi rastu, aj vyska sa este moze zmenit, to sa neboj...je vyborne, ze sa dobre ucis, rob to tak dalej a neboj sa, urcite casom pride niekto, kto si bude vazit hlavne tvoje vnutro, lebo jedine to je dolezite...sama so sebou samozrejme tiez je dobre byt spokojna, ale pamatam si, co som sa ja natrapila s vlasmi - mala som rovne, chcela som vlnene, farbila som si, atd atd...
Výzor sa ešte po 14 rokoch zmení a kučeravé vlasy sú pekné a aj moderné. Treba si k svojej postave vybrať vhodné oblečenie a všetko bude v poriadku.
Ale prosím ťa.
Vyzeráme veľmi podobne.Tiez mám tmavé kučeravé vlasy,podľa mňa široké ramená,väčšie brucho.Len oči mám hnedé ( čo by som dala za modré) a mám väčšie prsia ( zišli by sa menšie).Len som o 20 rokov staršia a určite aj o pár kg ťažšia než ty.A práve preto ti poviem že:
- každá druhá žena ti bude závidieť prirodzene kučeravé vlasy.Stavim sa,ze aj tvoje pekne spolužiačky ti ich závidia.
- ešte som nevidela škaredé modré oči
A lasku stretneš,neboj sa.