Ahojte, moji spolužiaci v škole mi už aj v cca 3.-4. ročníku povedali, že som škaredá, a smiali sa mi. A taktiež to zopakovali v tomto ročníku. Cítim sa z toho hnusne. Vždy to boli chlapci. Kiežby len jeden, ale viacerí. Dokonca ešte aj s jednou babou si medzi sebou povedali, že som škaredá a začali sa na tom smiať akoby to bolo strašne smiešne. Teraz sa cítim z toho veľmi zle. Mám pocit, že naozaj som škaredá. Taktiež mi povedali ľudia, že som pekná, ale to boli hlavne staré babky, hoci ani neviem, či to mysleli úprimne. Dosť ma to ničí. Viem, že nevyzerám najkrajšie, a povedala by som, že patrím medzi najskaredsich (pokiaľ nie som úplne) v triede aj v škole. Neviem, čo mám zmeniť na sebe. Strašne mi to uberá sebavedomie, dokonca to došlo do bodu, kedy som bola na záchodoch v škole, a nemohla som sa pred zrkadlom upravovať, lebo akonáhle tam stál niekto so mnou, vždy som začala pociťovať úzkosť, že si myslí, že som taká škaredá, že mi ani tá úprava nepomôže. Tak som sa začala vyhýbať ľuďom, keď som sa upravovala. Vždy, keď si tam niekto niečo zasepkal, som si myslela, že je to o mne. Rodičia mi na to iba povedali, že však mám nos, oči, ústa, tak že nie som škaredá. A že sú aj horší ľudia. Ďalší človek mi povedal, že vyzerám fajn.
Ja viem, že by som sa nemala sústrediť na krásu, ale ja som ju moc neriešila, pokiaľ mi nezačali ľudia toto, že som škaredá, hovoriť. Mám pocit, že ľudia hlavne čerpajú z tej vonkajšej obálky človeka a tak ma mrzí , že nevyzerám podľa nich dobre. Neviem ako to mám brať, lebo ma to toľko ničí, až to došlo k čiernym myšlienkam.som sa cítiť menej cenná ako ostatní, a došlo to až k
Mám kamarátky, ale nemám pocit, že si najviac rozumieme, ale vždy si poviem, že pokiaľ mám kamarátky tak asi úplne najškaredšia nebudem.
To fakt rozmýšľaš tak, že kamarátky máš len na základe optiky,áno? Každopádne keď sama zo sebou nie si spokojná,tak začni športovať,zmeň účes,obliekanie, pre dobrý pocit,zdravie a sebavedomie... prospeje ti to a prestanes riešiť hlúposti.. všetky mladé ženy sú krásne.
Tvoja krasa vyžaruje z teba a aj tie naozaj škaredé zeny dokazu byt sexi a príťažlivé, spravne oblecenie, make up, vystupovanie atd.. na strednej je to tazko posudit ale stredná sa raz skonci a potom sa dostanes do sveta dospelych. To co povedia v skole si neber do srdiečka a ani do hlavy, lebo to nie je pre tvoj zivot dolezite. Skor sa nakopni v tom ako vnímaš ty seba.
Vies, tym chlapcom v 3.rocniku si sa mozno aj pacila, preto sa ti vysmievali.. 😉
Dolezite je mat rada sama seba. Viem, si vo veku, kedy je to tazke, ale skus sa vykaslat na hlupe poznamky.
Sportuj, zabavaj sa s kamoskami, tes sa z toho, ze si mlada.
A aj tvoja krasa bude viac vyzarovat, ako ked budes smutna a utrapena..
Mozno by si sa mohla porozpravat s maminou o tom ako sa citis.
Drzim ti palce, aby si vzdy videla svoju cenu, bez ohladu na to, aku poznamku utrusi nejaky somar.. 💙
Ahoj 🙂
Hlavne kľud, určite nie si najškaredšia v škole, to je len tvoj subjektívny pocit, ktorý vznikol kôli pár "šuškandám".
Máš 14 rokov, takže asi tento rok, prípadne budúci končíš ZŠ a začne sa nová etapa v tvojom živote.
Ak sa chceš momentálne cítiť lepšie,urobte si s tými kamarátkami napríklad "babský večer",kde si môžete vyskúšať rôzne účesy, jemný make up a variácie oblečenia.
Ako budeš dospievať, ešte sa ti zmení tvárička aj postava, nenadarmo sa vraví, že zo škaredého káčatka vyrástla krásna labuť 🙂
@autorka
Práve si v takom blbom veku, kedy tvoji spolužiaci ešte nemajú v hlavách veľa rozumu a ty si si zatiaľ nenašla svoj štýl, ktorý sa ti hodí. Keď som bola v tvojom veku, vyzerala som zle, ale postupne som zistila, čo sa mi hodí - aký typ oblečenia k mojej postave, ako kombinovať farby a vzory, účes, náušnice, aký mejkap a tvar obočia sa mi hodí. Určite na toto všetko prídeš aj ty. Len ti poradím, aby si sa neupínala na nevyspelé názory tvojich akože cool rovesníkov. Ver mi, že aj keby si vyzerala ako barbie, nemali by problém nájsť si na tebe niečo, za čo by sa ti posmievali...
Si pekná a hotovo. Daj na múdrosť starších ľudí. Oni dokážu vidieť viac a dalej. A pokiaľ povedali, že si pekná nie je dôvod o tom polemizovať.
Chápem ťa, to je blbý pocit keď sa ti niekto vysmieva. Mne síce nikto nehovoril že som škaredá ale jeden spolužiak na základnej škole sa smial že neviem počítať. Ja mám diskalkuláliu takže mi nešla matematika. Takže ja len že by si vedela že nie si jediná.
Ja si tiež veľa krát neverím, lebo mi to znížilo sebavedomie.
Tvoji spolužiaci sú strašne hnusní. To, že sa ti vysmievajú znamená že oni majú zlý charakter.
Ty nie si v žiadnom prípade menej cenná.
Tvoju cenu si určuješ ty sama nie tvoji spolužiaci.
Určite nie si škaredá, podľa toho čo píšeš pôsobíš ako inteligentné dievča. Máš dobrú slovnú zásobu na svoj vek.
Neverím že si fakt taká škaredá☝️máš 14, začni sa o seba možno viac starať, stále buď upravená a nauč sa brániť. Kľudne odvravaj ktorý sa ti smejú. Otvoris ústa a uvidíš že prestanú. Nesmieš sa nechať🙏ešte si mladucka.
Väčšinou to tak býva, že keď mladé baby sú v puberte údajne škaredé, tak v zrelom veku sú z nich sexi milfky. Poznám veľa takých prípadov a potom sa budeš rehotať ty tým lúzrom zo školy, čo ťa budú chcieť zbaliť.
Veľakrát to býva tak že tie v 14 vyhlásene krásavice sú po 30 zostarnute rasple, a tie v 14 "skaredky" sú v 30 nielenže krásne a príťažlivé ale vyzerajú na 25. Boh dáva každému (nie vždy rovnakú) nádielku fyzickej krásy ale v inom období života.
Moje zlato, kto nepochopil, že krása to nie o Tom ako vyzeráme, tak je úbohý a "hnusný, škaredý* on sám... robím v škole už 20 rokov a žiadne škaredé dieťa som nikdy nevidela... každé dieťa, každý teeneger, dospievajúci je krásny, je to uhol pohľadu...tak ako na najkrajšiu kabelku môže niekto povedať, že je hnusná...a práve taký človek čo ti to hovorí, si možno rieši svoje komplexy, že sa cíti škaredý... poznala som aj ľudí, ktorí mali jazvy na tvári a necítili sa byť škaredý..hlavne ty si musíš veriť a povedať si, že dôležité v živote nie je krása telesná ale duševná, zostať dobrým dieťaťom, kamarátkou a potom ženou.... veľa "nádherných" modeliek dnes padlo na samé dno špiny tohto sveta a hoci navonok sa zdajú byť pre ľudí krásne v ich životoch je špina a hnus.... takže je to o tom, ako sa ty sama postavíš k sebe a začneš vnímať svoju krásu... určite si krásna a tá krása sa ešte rozvíja ...nedaj sa zmiasť sprostými rečami...." povedz im vždy, že oni sú síce krásni, ale smrdí im z huby a nech už viac na teba nehovoria" ...ty prijmi tú svoju krásu, každý sme jedinečný a krásny a pre niekoho v živote sme a budeme krásny.... keď som sa zoznámila s mojím mužom tak ľudia si šepkali že sa ku mne nehodí, že je taký a taký ale pre mňa bol ten najkrajší človek na svete....
Hlavne si to tak neber, si vo veku kedy si myslíš ze všetci hovoria len o tebe a si stred vesmíru, lenže si to myslia aj všetci tvoji rovesníci o sebe 😊 klidek. Postupne sa naučíš ze to až tak úplne nie je . A či si krásna, záleží len na tebe. Ak sa budeš mat rada, budeš k sebe ľudí priťahovať aj keby si vyzerala ako vrece zemiakov 😁
Je to nanič, v triede sa vždy nájdu nejakí primitívi, čo sa budú niekomu vysmievať, aj z vymysleného dôvodu. Nemusíš byť najkrajšia ani najškaredšia. To je subjektívny pohľad, každý človek vyzerá inak, každému sa niečo iné páči. Musíš si len uvedomiť, že to nemáš riešiť, že tí, ktorí ti to hovoria sú proste hlupáci, aj keď vyzerajú ako vyspelí(to sú len fyzicky). Dokonca aj na strednej a nie len na učňovkách bývajú takí kreténi. To je o výchove a o tom čo ich zaujíma, či ich niekto vychovával, keď sa správali nevhodne, alebo ich nemal kto usmerniť a upozorniť a tak si to osvojili, a považujú to za normálne a pre nich je to proste zábava v danom momente bez hlbšieho zmyslu.
Máš 14, vôbec nerieš tých hlúpych spolužiakov. Chapem, že to nejde, ale keď sa budú zameriavať na niečo iné, nebudú riešiť teba. To je cieľ.
To ako vyzeráš, môžeš ovplyvniť vrámci svojich možností, môžeš športovať, cvičiť, chudnúť, priberať... pripadne používať ten make up. Názor ľudí, ktorí ťa urážajú a ty vieš, že je to nezmyselné a neslušné, ťa nemá čo zaujímať. Tých ľudí v živote nepotrebuješ mať. Po ZŠ sa ich zbavíš a budeš mať nových spolužiakov.
Presne viem jak sa citis, lebo cely zivot sa citim rovnako. Ak som ikskrat zazil rovnake slova. Vysledok? Najkrajsia a najlepsia zena na svete si ma aj tak vzala za muza 😇
Tvoji spolužiaci toto vôbec vo veku 14 rokov nedokážu zhodnotiť. Vôbec nemajú objektívny pohľad a celistvý pohľad na človeka. A druha vec , že dnešná mládež na krásu pozerá veľmi zvláštnym spôsobom. Ja keď som niekde v meste, a vidím tých mladých ľudí , tak v určitom veku chodí väčšina upravená, resp. neupravená na taky bezdomovecký štýl. Potom , možno viac na internete vidím dievčatá, ženy - rad radom so omietkou na tvári, napichane, polonahe. Myslím si , že krása ženy ide z vnútra. Ale mal by k tomu zodpovedať aj zovňajšok (ženská, elegantna, cudná). Ak máš 14, tak si vo veku kedy sa s dievčaťa meníš na ženu. Daj svojmu telu čas a primeranú úctu. Ked si nevaziš sama seba, ani druhí si ta vážiť nebudú. Začni sa mať rada, a budú ťa mať radi aj druhí. Ale nespoliehaj sa v tom skutočne ma svojich rovesníkov. Puberta robí svoje. Kľudne to môže byť tak že sa chalanom páčiš. Koľko sa aj mne navysmievali. Tiež som nikdy nebola v tej IN partii a nikdy mi to ani nechýbalo. Mala som iné ciele ako opiť sa na diskotéke ;)
Trapis sa preto, čo povedali tvoji spolužiaci. Cítiš sa preto uzkostne, si smutná, hanbis sa pred niekym upravovať, pochybujes o svojich kamaratkach, o svojom názore a názore ďalších ľudí. Veľmi to zasiahlo i ďalšie aspekty tvojho života, rozhodnutia, máš depresívne myšlienky…
Chcem tým povedať, že viac než tie slova, malo na teba tvoje vlastne prežívanie toho, čo si počula. Takto velmi to ovplyvnilo tvoj život, takúto moc si im dala ty sama.
Prestavas vidieť iné krásne veci, ktoré si zažila, ľudí, ktorí ta majú radi, blízke vzťahy, ktoré máš. Sústredila si sa na to, ci si alebo nie si škaredá a to zatieňuje všetko ostatne, ktore tam je.
Keby si bola škaredá tak ti babky nepovedia, že si pekná.
Ďakujem všetkým ♥️ cítim sa hneď lepšie
Ahoj, autorka.
Si v citlivom veku, kedy je názor druhých (zvlášť chlapcov) na tvoj zovňajšok a vyžarovanie jednou z hlavných tém, nad ktorou sa zamýšľaš. Nie je na tom nič zlé. Viem si teda predstaviť, že v období, kedy sa chceš aj tak trochu páčiť, sa tvoji rovesníci nesprávajú úplne najvhodnejšie. Žiaľ, deti a tínedžeri vedia byť veľmi zákerní. Dôležité je, ako sa s ich pohľadmi vyrovnáš ty. Nie - nemyslím, ako sa vyrovnáš s tým, že si škaredá, pretože škaredá určite nie si. Ale ako sa vyrovnáš s ich poznámkami na tvoj účet. Je dôležité dodať, že krása je častokrát stavaná na názoroch ľudí, ktorí ti ich vlastný pohľad vedia niekedy aj nepekne vsunúť. Každý človek je iný. Dôležité je, aby si sa ty páčila sama sebe, aby z teba vyžarovala spokojnosť so svojím JA. Tiež som si niekedy myslela, že sa so mnou spolužiačky menej bavia možno kvôli tomu, že nie som pekná. Tam išlo o situáciu, kedy mi nikto vyslovene nepovedal, že som škaredá, ale išlo o môj pohľad na samú seba. Mohla som mať cca. 13 rokov. Dostávala som z toho takú vnútornú úzkosť, o ktorej som vedela len ja, pretože som sa obávala, žeby ma niekto vysmial, ak by som sa mu s tým priznala. S tým, ako veľmi ma to trápilo. Neskôr som pochopila, že niekedy to ani nie je o tom vzhľade. S niektorými ľuďmi si jednoducho nesadneš a nijako to neovplyvníš. Neovplyvníš to, a nehľadaj chybu v sebe.
Pozri - modelka Adriana Lima. Ja osobne som jej krásu nikdy nijako neprežívala. Absolútne si nedovolím povedať, že je škaredá, ale nevyžaruje vo mne nič, za čo by som ju nazvala za najkrajšiu ženu sveta. Sú ľudia, ktorí jej krásu neskutočne obdivujú a ospevujú ju. A to je v poriadku. Je to môj názor, môj pohľad na jej zovňajšok. Krása je teda častokrát len subjektívny pocit druhých, ktorý neovplyvníš. Dôležité je, aby tvoj pocit k sebe samej bol zdravý. Ty sa tým chlapcom môžeš aj trochu páčiť, ale nechcem ti dávať nejaké ilúzie, pretože tých chlapcov osobne nepoznám. Nedaj si skákať po hlave, obleč sa tak, ako to citiš a buď sama so sebou spokojná.
@izabel231 ďakujem💕
Dievca moje zlate, dobre Ti tu pisu. Vonkajsia krasa je velmi relativna. A hodnoti sa iba subjektivne. To co mne pride ako krasne, moze sa Tebe zdat obycajne, niekomu dokonca skrarede. Mne to pride ako psychicka sikana. Zvlast ako to pretrvava dlhsi cas. A robia to viaceri. Dokonca to moze byt tak, ze to robia zamerne, lebo vidia, ze sa tym zaoberas, trapis a chcu Ti ublizit. Umelo si tak dvihaju pocit vlastnej "krasy" a hodnoty. Normalny clovek nema potrebu hovorit o nikom, ze je skaredy.
Toto je taký blbý vek, no ... Mne sa posmievali, lebo som vraj mala fúzy 🤷 a nemala (ani nemám) prsia . Ale mňa sa to nikdy nejako nedotklo, proste im povedz, že sú trápni a nech sa starajú o seba 🤷 ...alebo sa ich opýtaj, či majú nejaké komplexy, keď sa smejú druhým ...
poznas rozpravku o skaredom kacatku? zo "skaredeho " kacatka vyrastla krasna labut. vela ludi naozaj v mladosti neboli pekni, ale ako dorastli a dospeli, dozreli naozaj na peknych. z tvojho popisu ale usudzujem, ze v prvom rade musis prijat sama seba, taku aka si a mat sa rada, taka aka si. ked prijmes sama seba a budes sa mat rada, tvoja krasa zacne vyzarovat aj navonok.
ak mas facebook, pozri si videa od natalii pazickej, hovori presne o tomto subjektivnom vnimani krasy, ako fotila pre rozne casopisi a reklamy, tam bola priliz tucna, tam priliz detska, tam ju fotili iba v pare atd, a vysvetluje, ze vysledna fotka je hlavne retus, a ona toci svoje videa nenalicena, mozes si povedat, ze je skareda a pri tom to bola top modelka.
@matogato16661 úprimne radšej by som bola chlapec (žiadna ms, pôrod, očakávania na krásu atď.) my ženy to máme ťažké 🙂
@jurly ďakujeem💕
Začala som sa cítiť dosť menej cenná oproti nim.