Mám 13 rokov a chcem hrať hokej

nvmswfruowt
17. feb 2022

Ahoj, mám 13 (viem, že táto platforma nejak nie je pre mňa, len neviem koho sa mám opýtať) a chcel by som hrať hokej. Viem veľmi dobre korčuľovať ale nemám ani vybavenie ani nič, hokej ako taký som hral pár krát.
Korčuľujem skoro každý víkend, len tak na verejnom korčuľovaní na miestnom štadióne a snažím sa nejak zlepšovať moje schopnosti aby som v septembri mohol prísť na zápis do klubu.
Moja prvá otázka je, či je nejaká šanca, že ma zoberú do tímu? Nechcel by som sa zameriavať na hokej aj v budúcnosti alebo sa tým živiť, len ma to baví, chcem sa viac kontaktovať s novými ľuďmi a nájsť si kamarátov.
Moja druhá otázka je, ako by som mohol presvedčiť rodičov? Oni ma totiž chcú dať na šport ktorý ma nebaví a nechcel by som ho robiť. Tvrdia, že ak by som chcel robiť hokej, mal som začať skôr a nechcú sa o tom ani rozprávať.

Ďakujem za odpovede alebo rady x

janinah
17. feb 2022

Začína sa od 4-5rokov,to majú pravdu.Je to makačka,syn chodil.Tiež tí chalani potom od cca 10rokov chodia na športovú školu.Z bežnej ZŠ ťa ťažko budú uvolnovať dopoludnia na treningy.Len tak si chodiť zahrať s tvrdo trénujúcimi chlapcami v tvojom veku je nereálne.Chod sa opýtať na zimný štadion vo vašom meste,či vôbec máš šancu,teda ak presvedčíš rodičov.Nečakaj do septembra,oni majú aj letné treningy mimo ľadu.

andreatytler
18. feb 2022

@nvmswfruowt Mas peniaze na zapis a vybavu? Pozistuj si kolko tieto veci stoja. Mozes si kupit aj z bazara, ale ak nemas vlastne peniaze a ak rodicov nepresvedcis, nemas velmi sancu.
Rodicia maju pravdu. Zacinas dost neskoro.

liljana
18. feb 2022

Dat deti na tenis a hokej su financne velmi narocne konicky pre rodicov (vystroj, treningy, trener, sustredenia...). Zial. Ale keby si bol mimoriadny talent, tak urcite su aj sponzori,... Chod sa spytat do klubu priamo, co ti povedia.

annm81
18. feb 2022

@nvmswfruowt Nechceš sa tomu profesionálne venovať, je to len tvoj koníček, takže asi nechceš ani absolvovať celý proces tréningov. Podľa mňa ťa už len z toho dôvodu do klubu nevezmú.
Potrebuješ si nájsť skupinu rovnakých ľudí, ako ty. Opýtaj sa priamo na štadióne, možno tam chodieva nejaká partia si takto pravidelne zahrať a ty sa k nim môžeš pripojiť. Skús pohľadať takú skupinu na sociálnych sieťach. Alebo zavolaj do miestneho centra voľného času. Alebo, ak už máš nejakých kamarátov, ktorí by s tebou chodievali, daj si sám inzerát, že hľadáš ďalších do partie.

henrikir
18. feb 2022

hokej je dost narocny sport hlavne na peniaze a ked sa tomu nechces venovat tak nejak poriadne, tak vies, podla mna je to take nie ze zbytocne, ale mozno to rodiacia beru tak, ze je to len nejaky chvilkovy osial

ella_price
18. feb 2022

Je pravda, že s hokejom je dobré začať skôr, plus keď nechceš žiť na vybavení s bazárov, tak rodičia budú musiet vraziť kopec peňazí do výbavi. Venuj sa hokeju ako koníčku a o športe, ktorý ťa nebaví sa porozprávaj s rodičmi.

gazpalm
18. feb 2022

@nvmswfruowt moje deti chodia odmala, ale normalne pridu aj starsi chlapci a dievcara,zaradia ich do pripravky ,zistia schopnosti a nasledne ich popresuvaju k starsim ,su taki co odisli ,su taki co ostali. Vobec to nie je tak fin. narocne ,u nas v klube normalne vystroj zapozicaju ,su to sice obnosene veci ,co im ini rodicia daruju ( nove vystroje su vacsinou len pre male deticky) a ak by si sa chytil a bavilo ta to, tak si postupne nasetresis alebo vypytas na Vianoce narodky a takto pomaly povymienas za svoje .Ale musis sa porozpravat s rodicmi ,nas to stoji hlavne neskutocny cas ,ale zase uz mas 13 si samostatnejsi .V prvom rade chod do klubu a informuj sa tam ,na zaklade toho za rodicmi a drzim palce ,aby si si vyskusal ,co ta bavi.

nwnw
18. feb 2022

@nvmswfruowt Ahoj. Zacina sa od tych 5-6r. Mozno rodicom vadi cena sportu ako taka.
My sme to spravili tak, ze oficialne sa zapisal do hokejbaloveho klubu (tam nic netreba iba vystroj) a celu zimu aj tak hraju hokej 😉 na lade.
Neboli financie ani cas vozit do klubu vzdialeneho 60km (blizsie ho nechceli).

Mozno je to cesta pre Teba.

desore
18. feb 2022

@nvmswfruowt Nedaj sa odradit, ze je uz neskoro. Na profesionalnu karieru ano, ale pre tvoje potesenie nie.
Mamickam iba taky miniodkaz: Vsetky vidite svojich potomkov ako profesionalnych hracov. Uz v 10 rokoch by museli vynikat, pisat o nich na internete. Pokial tak nie je, v NHL hrat nebudu. Uz som zazila par sklamani, chlapci hrali rok, dva v USA, Kanade a vratili sa domov.

kvetinka75
18. feb 2022

@desore ibaže kluby chcú vychovávať profesionálnych hráčov. Nie sú na to, aby deti hrali ,,iba,, pre svoje potešenie. Tí chcú deti, ktoré to chcú niekam dotiahnuť a nie iba takých, ktorí to majú pre zábavu a raz prídem, raz nie a je mi to jedno. Tvrdo trénujú, a chcú výsledky. A tie výsledky dosiahnu tvrdou drinou a čím skôr začnú, tým lepšie. Kluby sú tak nastavené. Nie sú tu kluby pre rekreačných hráčov alebo takých, ktorých to baví, nechcú nič dosiahnuť (aj keď veľa detí s tým skončí, ale to dopredu nevie nik, kto to kam dotiahne) Ak chce hrať hokej, tak sa len pridať k nejakej partii, ktorá chodieva na štadiony hrávať. Zase na čo niekomu hovoriť niečo, čo nie je pravda? ŽIadny klub ho nezoberie. Tie sú inak nastavené. TAká je realita. Aký zmysel má dávať mu nádej, hovoriť niečo, čo v reálne nefunguje a nie je pravda?

desore
18. feb 2022

@kvetinka75 Suhlasim, ze chcu vychovavat profesionalnych hracov. Ale ani tvrda drina, dvojfazovy trening, nie je zaruka, ze budu uspesni. Velka zname kluby si vyberaju, ale zvysne su spokojne s kazdym eurom, ktore im pride na ucet, aby mali na reziu klubu a vyplaty trenerov. Povedzme, ze som clenom spravnej rady. 😉

gazpalm
18. feb 2022

@desore presne ,akoze ja absolutne necakam ,ze z mojich deti budu nejaki spickovi hokejisti🙄 robia to ,lebo ,chcem,aby robili nejaky sport a nesedeli doma na zadku 😀premotivovani su v kluboch tak akurat niektori rodicia .

kvetinka75
18. feb 2022

@desore tak jasné, že trénovať môže každý, zoberú každého ale pochybujem že by zobrali 13 ročného ,ktorý nemá žiadne skúsenosti s hokejom, iba vie dobre korčulovať a nemá za sebou žiadne zápasy. Iné je, keď niekto roky trénuje a už to berie ako zábavu, chodí na tréningy, hrá snaží sa a iné je, keď pubertiak príde a povie, že chce hrať hokej. Myslíš že ho hneď zapoja do nejakého zápasu? A myslím, že aj tí tréneri vedie že sa presadzí možno 1-2 z nich. Ale je iné keď príde do kludu 5-6 ročné dieťa ako pomaly 14 ročný pubertiak.

83lenka83
19. feb 2022

@nvmswfruowt neviem odkiaľ si ale u nás v Ke funguje hokejka a puk, je to ako verejné korčuľovanie ale hrajú tam hokej . Skús prezistit, ci aj vo vašom meste take niečo nemáte. Do klubu ťa nevezmu, s detmi trénovať nemôžeš lebo si veľký a na ľade by si im mohol ublížiť a rovesnikov už nedobehneš, od piateho ročníka musia byť hokejisti v športových školách.

matus7030
19. feb 2022

@nvmswfruowt nečítala som komenty vyššie, ale nerozmýšlal si nad hokejbalom? Podla mna je to dobrá alternatíva. A je OK začáť aj v staršom veku, aj v dospelom. Neviem odkiaľ si a aké máš možnosti. Ale nenechaj sa odradiť a choď za tým čo chceš. Drzím palce!

gazpalm
19. feb 2022

@83lenka83 tak neviem odkial mate ,ze "musia" byt v sportovych triedach,nemusia ,je to len o tom ,ze maju zabezpecene treningy v ramci skoly, ak su rodicia ochotni ich vozit na treningy ,tak ci ostanu na svojej skole je jedno...ani u nas nechodia vsetky deti do takejto triedy, je to ,samozrejme odporucane a jednoduchsie,ale nemusi sa to

83lenka83
19. feb 2022

@gazpalm ano je to tak ale pokial chlapec nue je na sukromnej škole tak to problém bude. Taký piatak ma 4-5 treningov za týždeň a pochybujem, že bežná škola ho bude uvoľňovať skoro každý deň z troch hodín.

desore
19. feb 2022

@kvetinka75 Zobrat ho mozu, ale urcite nebude hrat zapasy, pokial na to nebude mat. Preco odsudzujes bez toho, aby si o danom cloveku nieco vedela. Keby ludia sudili Adele(spevacku) podla konfekcnej velkosti, tiez by nam nezaspievala.