Ahojte. Neviem či ešte narastiem mám 13 rokov 160cm 48 kg a menzes som dostala v 11 skoro v 12. Neviete mi poradiť ako sa stravovať alebo cvičit aby som ešte narastla do 165cm alebo menej??? A moji rodičia majú vyššku matka 156cm a otec 180cm takže neviem....
Ďakujem.
Ahoj, stravou, ani cvicenim nevyrasties. Treba ist co najskor k pediatrovi, nech ta posle endokrinologovi. Ten da vysetrit hladinu rastového hormonu a pripadne ti ho da.uzivat. Len treba ist cim skor, lebo po zaciatku menstruacie sa rast spomaluje, až zastavi.
Kym nebudu vysledky, riadne spat a malo sladkosti.
🙂
Ahoj v tvojom pripade ide skôr o to že si "po mamke". Keby si mala poruchu rastu tak by si merala možno 100cm. Ale 160 a 48 sú úplne normálne rozmery. Ja mám presne také isté :D žije sa s tým v pohode, všetci ťa budú vždy chcieť ochraňovať, môžeš nosiť fakt vysoké podpätky a každý ta pustí dopredu ;) Ale rastie sa do 15tich takže pár cm ešte môže pribudnúť !
Ahoj ja som sa docitala ze dievčatá po dosiahnutí menštruácie nárastu už len max 5 cm a ty ju už máš vyše roka. Jedine pediater ta vie odporučiť na špeciálne vysetrenie kde ti este vedia povedať ci je alebo nie je rast uzavretý na základe rtg.
@nutella2 ja som napríklad narástla 7 CM menštruáciu mám od 10 a v 12 som sa za pol roka narástla tých 5 CM a potom ešte neviem kedy ďalšie 2 cm. Ale je to možno individuálne.
Ja mám výšku 160 cm, menštruáciu som dostala v 10 rokoch, moja mama má výšku 156 cm, otec 165cm. S exmanželom, ktorý mal 197 cm mám 18 ročného syna ,ktorý mal podľa tabuliek mať 183 cm a má 177 cm. Rast ukončil.
Predpoklad je jedna vec, realita iná.
Moja dcera dostala prvu ms presne v 12-tich, teraz ma 15 a stale este rastie, ja mam 167cm, manzel 171cm a dcera 175cm, takze u kazdeho to funguje inak.
Poradila by som ti zdravo sa stravovat-zelenina, vajicka, ryby,orechy....vela kvalitneho spanku a pohyb na slnku (aj ked to je asi na Sk teraz problem). Ja si laicky myslim, ze moja nas prerastla aj kvoli tomu, ze byvame pri mori , je tu cely rok teplo a slnko a dcera prakticky na plazi vyrastla, pohyb+slnko+strava+genetika (mam vysokeho otca aj brata)
@nutella2 Moja 12-rocna dcera by dala zivot za to, keby sa mohla s tebou vymenit. Uz rok ma 185cm a 44 topanky. Je o 2 hlavy vyssia od vsetkych spoluziakov, v triede vyzera, ze uz piatykrat opakuje rocnik a topanky okrem tenisiek nema ziadne. Chodi zasadne zhrbena, pokrcene kolena, snazi sa znizit, ako to len ide a zavidi vsetkym nizkym ludom...
@nutella2 a ci my mame vestecku gulu??
Moja mama ma cca 163 cm a ja a segra len 155 a 158cm.. Ja som nenarastla.od cca 12rokov ani centimeter.
Cize mozes narast i nemusis..