Mám 13 rokov a 157 cm. Narastiem ešte?

lizalizaliza
31. aug 2014

Asi pred dvoma týždňami som dostala prvý menzes. Mám 13 r. a iba 157cm. Mysíte si že ešte narastiem?
Ďakujem za odpoveď 🙂

melalex
31. aug 2014

Rastie sa do 18-tich.

pipilady
31. aug 2014

môj bratranec mal 20 rokov, keď ešte stále rástol. Ja mám svoju výšku (160cm) od ôsmej triedy 🙂

157cm je pre dievča akurát 😉

tinach
31. aug 2014

Keby všetky baby prestali rast pri prvej menstruacii, tak sme menší od hobitov 😅 neboj neprestanes rast, ani ty, ani vlasy dokonca (to jedine by nemuselo) ani chlpy

lenka.s
31. aug 2014

Neviem, ci narasties, ale v utorok ti zacne skola, tak sa zacni venovat aktivitam vhodnym tvojmu veku ....

pribinak
31. aug 2014

Este narasties, ale tempo bude pomalsie

7rebeka11
31. aug 2014

Mám 30 rokov a 158 cm. Narastiem ešte??? Asi nie, ale žijem s tým celkom v pohode 😀 😀 😀

vianne
31. aug 2014

to ci budes este rast vobec nezavisi od menstruacie. Si len v stadiu dospievania, cely tvoj hormonalny system sa vyvija....prestanes rast ked sa ti skonci tzv. kostny vek - a ten nastupuje ovela neskor...tvoja vyska zavisi aj od vysky rodicov....najlepsie bude ked svoje otazky polozis svojej doktorke - pediatricke, ona ta sleduje na pravidelnych preventivkach, kde sa hodnoti aj vyska...

janina218
31. aug 2014

Mozes, aj nemusis.

denae
31. aug 2014

Opýtaj sa mamy. 🙂

siska53
31. aug 2014

Mozes,aj nemusis.,ja mam od 12rokov 155cm. Dovtedy som rastla normalne..odvtedy ani cm
..ale menzes som dostala kusok pred 11.narodeninami....
Takze ty este sancu mas..
Zavisi aj od toho,aki vysoki su tvoji pribuzni..my mame aj nizkych,aj velmi vysokych...my so sestrou sme sa podali do nizsej casti rodiny.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika11m
31. aug 2014

no aj ked nie tsk mozes nosi paradne vysoke topanky bez toho aby chlapi mali komplexi z toho ze si od nich vyssia! 😎

viki107
31. aug 2014

to uz ake otazky su tu ved toto nieje stranka pre deti....

radanna11
31. aug 2014

nechapem preco bola hned sfuknuta ze nech sa zaujima o veci vhodne jej veku? co je na tom nevhodne ci narastie..... 😀 ale nevadi ked na toto reagujete takto tak ked sa vas vase dieta v 15 opyta na sex ho vyhodite z domu ? 😀

dudduli
31. aug 2014

určite áno 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
31. aug 2014

To,či ešte narastieš, závisí od viacerých faktorov, takže ťažko sa tu dopracuješ k nejakej odpovedi 🙂 inak ja mám 157cm a je to v pohode, Madonna dokonca len 156 cm, Lucie Bílá tiež tak nejak a pozri na ne 🙂 inak všeobecne dievčatá prestávajú rásť 2 roky po prvej menštruácii, samozrejme výnimky existujú, takže rozhodne by som to u teba nevidela nejako tragicky 😉

nanulik
31. aug 2014

čo by som ja za to dala keby som prestala rásť v trinástich... ale áno narastieš ešte, ak nie, ber to ako výhodu, budeš si mocť kupovať topánky na vysokom opatku 😀 (ja už fičím len na balerínach 😝)

kadri
31. aug 2014

po menarche dochadza k uzatvaraniu rastovych strbin, dievcata vyrastu este 5-7cm. nizka produkcia estrogenov (nepravidelna menstruacia, resp. menej casta ovulacia) podporuje rast, vyssia hladina zase ovplyvnuje zrenie kosti a spomalenie rastu. rastovy spurt nastava spolu s 2. a 3. fazou vyvoja prsnikov

http://www.superprsia.sk/super-prsia/vyvoj-popr...

rastove hormony sa vyplavuju v spanku, treba chodit spavat zavcasu 😉 predpokladana vyska sa da vypocitat podla vysky rodicov - geneticky rastovy potencial

Výška chlapca = (výška otca + výška matky + 13 ): 2
Výška dievčaťa = (výška otca + výška matky – 13): 2

evaveva1
31. aug 2014

S tým nič nenarobíš.Pokiaľ máš dosť sebavedomia,tak v podstate na výške nezáleží.Môj syn bude mať 15.meria 156cm.Ani si nevieš predstaviť ako sa tým trápi.A to nehovorím o sebavedomí ,pri dievčatách nemá takú šancu ako vysokí chalani.Ty si dievča,podľa môjho názoru máš výšku akurát.

tenerifka
31. aug 2014

kadri , ta predpokladana vyska podla vysky rodicov je nepresna. Ja mam 167cm, manzel 172cm, takze nasa dcera by mala v dospelosti merat 163cm.....no ale ma 12 rokov a uz teraz ma 170cm.

Je to velmi individualne, ja som rastla este aj po zacati menstruacie(mala som 12 rokov), ale len asi tak 2 roky, niektore spoluziacky porastli este v 16-ich 17-ich, niektore zostali take ako v 12-ich

cristi
31. aug 2014

tiez som sa trapila pre vysku vo veku v akom si ty,mala som vysoke kamosky okolo 170cm a vyssie ,takze som pri nich vyzerala ako trpazlik a ovela mladsie... ,ze ma nechceli pri vstupe na diskoteku pustit bez ukazania obcianskeho preukazu a to som mala uz 18rokov 😝 😀
mam 160cm s odratymi usami ,ale ti poviem ,teraz som spokojna 😉 nechcela by som byt vyssia,tak mozno max.do 165cm viac nie...ked vidim tie vysoke mlade baby,tak mi je ich luto 😅
aspon nebudes mat problem s vyberom chalanov,co sa do vysky tyka,aj vysoke topanocky mozes bez problemov nosit,si prestav taku so 180cm plus 10cmt podpätkami.. si dievca,tam je to uplne normalne,vyska sa az tak neriesi,mozno tak vaha,ale to je uz ina tema 😝 tak sa netrap pre malickosti 😉

duracelko
31. aug 2014

Mam 40 rokov a 157 cm a vobec ma to netrapi. Mam peknu stihlu postavu tak aj keby ti ta vyska zostala budes nosit vysoke opatky a hotovo🙂o

ukulela
31. aug 2014

@lizalizaliza este narasties. sice ako tu uz niekto pisal - po nastupe menzesu sa rast u dievcat mierne spomali (su o tom clanky na nete) v pohode to stale moze byt 1,5 az 3 cm rocne. a mozno si speci pripad a narasties este viac. ja som dostala v 11 a rastla som dalej mam 168 - takze pohoda, nestresuj.

a baby, ktore tu zas riesite prazdniny a skolu - mlada sa pyta logicku otazku, tak co? mozno nema mamu, mozno spolu nevychadzaju. nenatahuje vas tu vymyslenymi pribehmi - tak co by vas stalo to, keby ste jej dali odpoved ako vlastnej dcere? zas uz nemusite byt od rana nastartovane a nasrdene, prihori vam nedelny obed.

kaja153
31. aug 2014

Ja mám 17 a 159cm no a čo? 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slimstar
31. aug 2014

Niekde som citala ze telo rastie do 25 tky. 😉 Zalezi aky vysoky su tvoji rodicia. Ak si ich prerastla, uz vela nenarasties.

katka1981
31. aug 2014

Zavisi od vysky tvojich rodicov. Ja som mala ako 12 rocna 147cm a teraz mam 167 a keby som nemala skoliozu, mozno mam aj 170 🙂 Moja maminka ma 169 a otec 180 a brat 191 cm, ajtak som najmensia, ale som spokoja 🙂

poly2406
31. aug 2014

Myslím, že výšku máš primeranú k veku! Moja dcéra má 13 rokov, merá 156 cm. Menštruáciu má od 12,5 r. Doktorka nám na preventívke povedala, že dva roky ešte bude rásť. Takže nemusíš mať obavy 🙂

sisaha
31. aug 2014

neboj, narasties este.. moja dcera rastla do 15tich a menzes dostala v 12tich.. dokonca vyrastla odvtedy o cca 10 cm. A pre vsetky ostatne, ktore nevedia normalne odpovedat... ked su tu otazky tykajuce sa sexu, nepaci sa vam, ked sa spyta mlade dievca, ktore sa mozno hanbi opytat mamy, tak mate zase blbe reci.. Aby raz vase dcery podobne primitivne osoby nezvozili pod ciernu zem za uplne normalnu otazku. 🙄