(pardon za pravopis) Ahojte mam 13 rokov a vysku 167cm. Kedze velmi obdivujem modelky a fotomodelky by som daco take chcela vyskusat aj ja. Vsade vidim modelingove agenturi ELITE a EXIT. Rozmyslam ze by som to skusila ale mama sa strachuje ze nevyrastem a budem mat do konca zivota 167cm🫣. Myslite ze by to bolo mozne ze by som to dakam dotiahla a ci by som este vyrastla aspon na 170cm?😅
elite model look zvyknu robit v urcitych mestach casting...myslim, ze aj pre tinedzerov..to by mohlo byt pre teba nejake overenie, ci to ma vyznam sa tym zaoberat...to, ci vyrasties, je zatial vo hviezdach a dost zalezi od genetiky
@lucik194 ja som rastla do 19
@katuskamala1 tak to si jedna z mala, vsetky moje spoluziacky na SŠ rastli max do 15-16r nikto viac
@lucik194 je pravda, fakt,ze po menstruacii to ide uz len pomaly ale ja ozaj, aj velkost nohy a prerastla som si frajera,takze to sa nedalo nevsimnut si :D :D
Ja osobne som rástla ešte v 21rokoch
dcéru oslovili na ulici... ale zas ona je vyššia. mala 15 r.
@deti95060810 keď je výška do 175 väčšinou pozývajú na fotomodeling
dievcata rastu intenzivne kym nedostanu ms. v priemere okolo 20cm za pubertu.
po ms este asi 2r rastu dlhe kosti, co sa nazyva zostatkovy rast. priemer je asi 5cm.
1x ms maju dievcata v rpiemere medzi 12,5-13,5r. cize stred je asi okolo 13cm. a teda zostatkovy rast trva priblizne asi do 15r.
toto sa tyka priemerne rastucich deti a priemer sa vytvar apodla mnozstva deti, ktore takto rastu, cize takto rastucich dievcat je najviac.
no sa mozrejem su aj vynimky a odchlky od priemeru u zdravych dievcat.
jedna odchylka je, ak narastie za pubertu viac ( menej by sa nemalo, lebo to uz naznacuje poruchu rastu ). je v tom genetika, neda sa to predpokladat.
dalsia odchylka je, ze dievca ma zostatkovy rast 1-2cm,a lebo 10cm. toto sa tiez dopredu odhadnut neda.
a dalsia odchylka je urychleny, alebo naopak oneskoreny vyvoj. pri urychleom sa dievca vyvija rychlejsie a vsetko prebehne skor, aj rast sa skor ukonci, pri oneskorenom to prebehne naopak neskor a rastie sa dlhsie.
no rasto okolo 20r je uz naozaj neobvykle u dievcat, aj ked vylucene to uplne nei je.
nevie o aky presne narast ide, ale ak len niejake 2-3cm, tka to moze pokojne byt sposobene nepresnostami v merani. tam sa vobec nemusi jednat o narast. jedna vec je, ze nema kazdy rovnaky meter, druha vec je, ze telo sa sklada aj z makkych tkaniv, ktore nemusi podrzat telo v rovnakom postoji pri kazdom merani a tretia vec je, ze na porovnanie je dobre pouzit merania, pri ktorych sa dodrzali urcite zasady, aby boli co najpresnejsie.
cize v 13r sa este varast da, ale je toindividualne a je tu kldune moznost aj ukonceneho rastu, tazko povedat,
na posudenie nestaci len mysliet si, ci dievca narastie, ale poznat fakty - ma uz ms? aky bol narast v jednotlivych rokoch od narodenia,a lebo aspon pocas skolskej dochadzky? podla toho by sa dal posudit sta puberty, aj ke dnepresne.
a aku yvsku maju rodicia?
Ja som na strednej podrastla ešte 10 cm.
Ja som šla ako 14 ročná na strednú školu s výškou 172 cm, a mám 175 teraz. Čiže 3 cm som len vyrástla, dievčatá skutočne prestávajú rásť oveľa skôr ako chlapci, existujú výnimky, ale skutočne málo. Ani spolužiačky veľmi nepodrastli, s výnimkou 2 spolužiakov, tých potiahlo poriadne 😆😆
Sancu mas vzdy. Aj v neskorsom veku. Skor fotky ako pisu. V dnesnej dobe staci nieco vynimocne na tebe.. Znamienko. Kg navyse. Charizma. Kontakty. Neodbytnost. Reklama. ;D
Sancu mas aj ako nizsia, ale musis byt zaujmava, prebojna a discipinovana … tiez je to na silnu psychiku (ak ti niekto povie, ze si tucna atd musis byt ako splachovaci zachod) a bolo by fajn ovladat min anglictinu na vynikajucej urovni, lebo s tebou vybehne prvy uchylny fotògraf …
@katuskamala1 no vidíš, ja len do 12. Mám 168 cm.
@luliu tak potom ta tvoja biologia niekde dostava medzery, ked baby uz casto dostavaju menstruaciu aj ako 10-11 rocne a to su niektore este doslova vyskou stuple.
Pokial sa ja dobre pamatam, tak na orientacny vypocet vysky dievcata aj chlapca existuje urcity vzorec, ktory sa pocita podla vysky v urcitom veku od narodenia, rovnako sa dosadza vyska rodicov a vysledok je pomerne trefny. Moje deti budu mat asi okolo 2m, pritom ja nemam 2m, no podla rychlosti rastu a toho vzorca to tam velmi realne smeruje.
skor fotomodelka kvoli tej vyske, nasu tiez oslovovali ale ju to nebavilo ale ma kamosku co dokonca vyhrala ellite model look ale teda obe maju nad 180 a mali tolko uz v 13 nastich
@thrp mas len 13, este do 18 budes rast v kazdej casti tela. Hlavne poriadne jedz a hyb sa aj, inak ti to pojde do pupku a zadku 😉