Mám 13 a páči sa mi spolužiak

terezarakovska
1. dec 2023

Dobrý deň. Viem že je zvláštne že 13 ročné dievča píše na Modrý koník ale ja si už neviem dať rady. Poprosím nepísať komentáre typu že venuj sa škole, máš ešte čas... V škole je všetko v poriadku a nezmení sa to ani keby som bola s tým chlapcom.
No, ako začať... Dlho sa mi páči chlapec z triedy. Je pekný, milý... Veľmi sa nerozprávame, prehodíme medzi sebou možno 15 slov za týždeň. Ale myslím, že sme kamaráti. Ale zistila som, že niesom jediná a páči sa aj spolužiačke. A ona mu povedala že sa jej páči. Potom ako mu to povedala sa spýtala, že či by spolu nešli niekedy von a on povedal áno (podotýkam, s tým dievčaťom sa dovtedy vôbec nerozprávali). Raz spolu išli von ale, boli tam aj iní ľudia z našej triedy. Samozrejme ja som
v tedy chýbala 😭. Keď som to zistila, uvedomila som si, že ak ho niekedy chcem napr.len držať za ruku musím niečo robiť. Lenže, neviem ako... Tým chlapcom som posadnutá a neviem myslieť na nič iné.
Budem Vám veľmi vďačná za každú radu a prajem pekný deň.☺️

kacena4
1. dec 2023

a co takto zacat komunikaciou? ak sa bojis s nim rozpravat tazko sa budete drzat za ruky... hladaj spolocne temy a bavte sa hoci aj o skole, uvidis ci je to len pobluznenie alebo sa ti naozaj paci aj po tom, ako sa budete hlbsie rozpravat

anjelicek26
1. dec 2023

Ja ti dam len jednu velmi dobru radu - nikdy si nezacinaj nic zo spoluziakom s triedy, ktorym budes musiet travit aj dalsie roky v jednej miestnosti, ak to nevyjde... chapem, ze mas toho plnu hlavu, ale skus tie myslienky presmerovat inam.

terezarakovska
autor
1. dec 2023

@kacena4 ďakujem za radu. no my obidvaja chodíme dosť skoro do školy a vtedy sa zvykneme aj porozprávať (a o dosť viac ako predtým), ale keď prídu jeho kamaráti, tak sa rozpráva s nimi. Ja sa aj zvyknem naňho usmiať väčšinou sa aj on na mňa usmeje ale obidvaja sme dosť hanbliví ale aj tak mám pocit že si rozumieme. S ním a s 2 dobrými kamarátkami sa máme ísť pozrieť na vianočné trhy a rozmýšľam nad tým, že tam by som mu povedala čo k nemu cítim ale nie som si tým istá. Čo myslíte?

diewcatqoo
1. dec 2023

Ja sa prikladam k @anjelicek26. Spoluziak z triedy alebo kolega z prace je no go. Mne sa tiez v tom veku pacil spoluziak z triedy. Aj mojej naj kamoske (ale iny). Moja kamoska bola odvazna a povedala mu, co k nemu citi. Chalan ju odmietol a museli spolu vydrzat v triede este par rokov. Bolo tam hrozne napatie.. a to sme predtym fungovali ako skvela partia. Ale toto vsetko pokazilo. Tak ja, poucena z kamoskinho fiaska, som sa snazila radsej presmerovat pozornost na niekoho ineho. A dobre som urobila, z toho "mojho" sa vyklul totalny debil. Ako s nim zacala trieskat puberta v osmicke-deviatke, tak to zacal byt problemovy chalan a neviem, ci vobec dokoncil strednu...

domkakvet
1. dec 2023

@terezarakovska nechaj tomu volny priebeh, vsimaj si jeho pohlady.

terezarakovska
autor
1. dec 2023

@domkakvet ďakujem za radu ♡

nwnw
2. dec 2023

@terezarakovska ono musi preskocit ta povestna iskra na oboch stranach.

oli18
2. dec 2023

Tak takyto sloh 13rocna nenapise ani nahodou.

slovakboy
2. dec 2023

@terezarakovska Oh, pripomenula si mi môj podobný príbeh zo základnej školy. Páčila sa mi spolužiačka vo a cely rok som jej to nedokázal povedať. Boli sme štvrtáci. Aj učiteľka si to všimla lebo mama (tiež učiteľka) mi o tom rozprávala preberali ma v zborovni že často na tu spolužiačku pozerám že som určite zaľúbený. Na konci školského roka pred prázdninami za mnou prišla iná spolužiačka že sa jej páčim a že chce so mnou chodiť. Bola odvážna až mierne drzá. Ešte mi povedala že všetci si myslia, že som zaľúbený do Martiny a spomenula že sa mi smejú. To slovíčko že sa mi smejú ma úplne rozladilo a hanbil som sa, že niekto vie, že ju milujem a chcel som to zatajiť. (Deti v tom veku taja že sú zaľúbené, to som sa dozvedel až v dospelosti z nejakeho článku jednej psychologicky o detských láskach.) No a ja som tej odvážnej spolužiačke povedal, že ok. Nič viac. Teda že Ok že s ňou budem chodiť. Vôbec som po nej netúžil nijako sa mi nepáčila, a len preto lebo som sa hanbil pred ňou a inými priznať, že milujem Martinu, tak som jej pritakal na jej návrh. Ona ma chytila za ruku a že budeme spolu chodiť. Hrozne som sa hanbil a na druhý den som to celé odvolal ale už bolo neskoro. Už celá trieda vedela, že chodím s Klaudiou. Klaudia na mňa bola nahnevaná a odrazu za mnou prišla s plačom Martina, že som hnusný. A odišla. Hrozný pocit. Jej kamarátka mi povedala, že som debil že Martina ma miluje. To bolo hrozne zistenie. Nedokázal som ani vtedy nájsť odvahu jej povedať že to je celé blbost že ja milujem Martinu. Tým by som priznal svoje tajomstvo a že som nedokázal povedať nie Klaudii. Bol som z toho nešťastný a doma som aj plakal. Mama to celé vedela lebo jej to povedala kolegyňa učitelka, ktorej to povedali deti. Len sa ma spýtala, že prečo chodím s Klaudiou že všetci vedia že sa mi páči Martina. Ja som len plakal. Nikomu som nič nepovedal. Nikdy som už nechodil ani s jednou ani s druhou. Klaudii to bolo neskôr jedno a Martina ma nemala rada neskôr. Tak som to pokazil len preto, že som bol hanblivý.

Tak preto ti radím povedz mu to a povedz, že ťa trápi že ťa spolužiačka predbehla a bola odvážnejšia ako ty. Priprav sa aj na odmietnutie. Budeš ale vedieť a on na teba bude pozerať inak. Keď je citlivý a aspoň trosku sa mu páčiš a nie je taký hanblivý ako som bol ja vtedy, tak minimálne s tebou bude aspoň bližší kamarát. To mu vlastne môžeš aj ponúknuť. Že chceš s ním byt dobrá kamarátka keď by ti povedal nie.

terezarakovska
autor
2. dec 2023

@slovakboy ďakujem za radu a podporu ♡.Ten spolužiak je dosť citlivý a nie je veľmi hanblivý. Skúsim sa s ním porozprávať.

terezarakovska
autor
2. dec 2023

@oli18 Prečo myslíte? Slovenčina ma veľmi baví a keď som zúfalá nemám problém sa rozpísať.

mia_von_prag
2. dec 2023

Ja ti radím, netrapoš pred ním s nejakými citmi. Ak s nim prehodiš 15 slov týždenne, ešte ho dobre nepoznáš a máš ho zidealizovaneho.
Môžeš pracovať na vašom kamarátstve, skus sa s ním viac rozprávať

zuzanockamt
2. dec 2023

@oli18 Ale napíše.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
2. dec 2023

@terezarakovska lebo je to az prilis dobry prejav na 13 rokov. Preto tomu neverim. Ale to je moj subjektivny nazor, nikomu ho nevnucujem

liz_lemon
2. dec 2023

nezacinaj ty, ako prva, chlapec bude mat vysoke sebavedomie, a nebude si ta vazit

terezarakovska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ghoul_
4. dec 2023

@liz_lemon keď nezačne nebude ho mať vôbec

yollanda
10. dec 2023

Čo takto secret Santa? Kúp mu darček, alebo pernicek

terezarakovska
autor