Ahojte volam sa Filip a mam 13 rokov.
Potrebujem poradit s mojimi problemmi.
Mam rozvedenych rodicov a mama ma manzela mojho nevlastneho otca. Hadaju sa uz vyse 4 mesiacov a ja neviem co mam robit. Mama mi za vsetko bere veci. Hlavne mobil. Stalo sa mi uz ze sestra si nestihla ulohu a ja som jej mal pomôcť. Ale ona tomu nechapala bola ku mne drza a ja som si zapol youtube. Kym revala.
Potom prisla mama a spytala sa ci jej pomaham. Ona sa samozrejme zacala sťažovať. A zobrala mi veci napr mobil. Ktory potrebujem.
Potrebujem poradiť dakujem
@filipjoveeelky uz som skusal nepomohlo ale dakujem
Moj syn je aktualne bez mobilu a Playstation...vie preco a aj tak pinda ako chora vrana,ze je to nefer🫣🤣Ber to tak,ze na mamu je toho vela a po praci a problemoch s muzom a strachom,ze jej stroskota dalsi vztah musi riesit este problemy s detmi a neviem sa na teba spolahnut...Si uz vo veku,kedy by Si Ju mal vediet podrzat.. Co mas robit? Spln si povinnosti pred tym,nez to to 155* zopakuje a ma svaty pokoj a vdacnu a spokojnu mamu...to,preco sestra revala s mamou dories druhy den v klude,pochopi to.. pomoct vies v ramci svojich moznosti,ked tomu najdalej nechape musi pomoct mama alebo zariadit doucovanie..
@anjelicek26 hadaju sa kazdy den ked pridem zo skoly... Mne nechyba mobil ale mier v rodinw
@filipjoveeelky aj keby bol mier v rodine, je potrebne tvojej mame pomahat.
@filipjoveeelky ja ti rozumiem,ale tie ich hadky nie su tvoj problem ani chyba.. Len mama proste ma stres a pretlak emocii. Je toho na nu vela. Skus skutocne v rozumnom momente dospelacky rozhovor, ci vam bez neho nebude lepsie...
@filipjoveeelky nuž tak to býva, rodič nie vždy správne vyhodnotí situáciu, mama má toho asi sama vyše hlavy kvôli manželovi, je zrejme nervózna a precitlivela, a potom niekedy vybuchne aj na vás deti. možno by jej padlo dobre, a prospelo celej situácii, keby si sa ju snažil podržať, povedať jej , že chápeš, že to má ťažké, ale že ju máš rád. mohol by si sa snažiť jej pomáhať ( povysavaš niekedy, umyjes riad, upraceš si izbu?) aby nemala toľko povinnosti, a tiež jedno s druhým - mama bude kľudnejšia a tak bude situácie zvládať možno lepšie. Dôležité je uvedomiť si, že to nie je tvoja chyba. Skús sa s ňou porozprávať, normálne ako keď sa rozprávajú dvaja dospeláci. Možno to pomôže. A tiež jej možno navrhni, keď budes vidieť že to berie ok,či by sa nechcela porozprávať s nejakým odborníkom o problémoch s manželom, pretože aj na vás je potom zlá, a vidíš že ona sama je nešťastná a Tebe je to ľúto. Samozrejme možno povie, že čo ty o tom vieš a že tomu nerozumieš, s tým musíš rátať, ale za pokus to stojí. Držím palce
Je to asi tazke, ked sa rodicia hadaju v tvojej pritomnosti, alebo ak sa hadaju a myslia si, ze na vas deti to nema dopad. Jednu vec si zapamataj - je to problem ich dvoch, nie vas deti, nijako to s vami detmi nesuvisi.
Hádajú sa i v tvojej prítomnosti? Spýtaj sa ich, na dôvod hádky. Zastaň si mamu. Povedz im, že ťa to bolí, keď sa k sebe nepekne správajú. Bol by si radšej, ak by bol v dome pokoj a mali ste sa všetci radi. Spýtaj sa i nevlastného otca, či ľúbi tvoju mamu. Lebo Láska nerobí zle. Či má rád i teba? I tvoju sestru... možno sa sestre nechce učiť, lebo vidí a počuje nepokoj doma. Spýtaj sa ich, ako to chcú riešiť? Lebo problémy sú na to, aby sa riešili.
Držím palčeky, nech sa to vyrieši pre pokoj všetkých zúčastnených.
Ahoj, skus sa poradit tu: https://linkanezabudka.sk/
Ďakujem vám
@filipjoveeelky Porozpravaj sa uprimne s mamou o svojich pocitoch.