Mám 13 a mama sa stále háda s mojím nevlastným otcom

filipjoveeelky
21. dec 2023

Ahojte volam sa Filip a mam 13 rokov.
Potrebujem poradit s mojimi problemmi.
Mam rozvedenych rodicov a mama ma manzela mojho nevlastneho otca. Hadaju sa uz vyse 4 mesiacov a ja neviem co mam robit. Mama mi za vsetko bere veci. Hlavne mobil. Stalo sa mi uz ze sestra si nestihla ulohu a ja som jej mal pomôcť. Ale ona tomu nechapala bola ku mne drza a ja som si zapol youtube. Kym revala.
Potom prisla mama a spytala sa ci jej pomaham. Ona sa samozrejme zacala sťažovať. A zobrala mi veci napr mobil. Ktory potrebujem.
Potrebujem poradiť dakujem

barbora0308
21. dec 2023

@filipjoveeelky Porozpravaj sa uprimne s mamou o svojich pocitoch.

filipjoveeelky
autor
21. dec 2023

@filipjoveeelky uz som skusal nepomohlo ale dakujem

anjelicek26
21. dec 2023

Moj syn je aktualne bez mobilu a Playstation...vie preco a aj tak pinda ako chora vrana,ze je to nefer🫣🤣Ber to tak,ze na mamu je toho vela a po praci a problemoch s muzom a strachom,ze jej stroskota dalsi vztah musi riesit este problemy s detmi a neviem sa na teba spolahnut...Si uz vo veku,kedy by Si Ju mal vediet podrzat.. Co mas robit? Spln si povinnosti pred tym,nez to to 155* zopakuje a ma svaty pokoj a vdacnu a spokojnu mamu...to,preco sestra revala s mamou dories druhy den v klude,pochopi to.. pomoct vies v ramci svojich moznosti,ked tomu najdalej nechape musi pomoct mama alebo zariadit doucovanie..

filipjoveeelky
autor
21. dec 2023

@anjelicek26 hadaju sa kazdy den ked pridem zo skoly... Mne nechyba mobil ale mier v rodinw

domkakvet
21. dec 2023

@filipjoveeelky aj keby bol mier v rodine, je potrebne tvojej mame pomahat.

anjelicek26
21. dec 2023

@filipjoveeelky ja ti rozumiem,ale tie ich hadky nie su tvoj problem ani chyba.. Len mama proste ma stres a pretlak emocii. Je toho na nu vela. Skus skutocne v rozumnom momente dospelacky rozhovor, ci vam bez neho nebude lepsie...

hanelka1
21. dec 2023

@filipjoveeelky nuž tak to býva, rodič nie vždy správne vyhodnotí situáciu, mama má toho asi sama vyše hlavy kvôli manželovi, je zrejme nervózna a precitlivela, a potom niekedy vybuchne aj na vás deti. možno by jej padlo dobre, a prospelo celej situácii, keby si sa ju snažil podržať, povedať jej , že chápeš, že to má ťažké, ale že ju máš rád. mohol by si sa snažiť jej pomáhať ( povysavaš niekedy, umyjes riad, upraceš si izbu?) aby nemala toľko povinnosti, a tiež jedno s druhým - mama bude kľudnejšia a tak bude situácie zvládať možno lepšie. Dôležité je uvedomiť si, že to nie je tvoja chyba. Skús sa s ňou porozprávať, normálne ako keď sa rozprávajú dvaja dospeláci. Možno to pomôže. A tiež jej možno navrhni, keď budes vidieť že to berie ok,či by sa nechcela porozprávať s nejakým odborníkom o problémoch s manželom, pretože aj na vás je potom zlá, a vidíš že ona sama je nešťastná a Tebe je to ľúto. Samozrejme možno povie, že čo ty o tom vieš a že tomu nerozumieš, s tým musíš rátať, ale za pokus to stojí. Držím palce

jumama
21. dec 2023

Je to asi tazke, ked sa rodicia hadaju v tvojej pritomnosti, alebo ak sa hadaju a myslia si, ze na vas deti to nema dopad. Jednu vec si zapamataj - je to problem ich dvoch, nie vas deti, nijako to s vami detmi nesuvisi.

isis234
22. dec 2023

Hádajú sa i v tvojej prítomnosti? Spýtaj sa ich, na dôvod hádky. Zastaň si mamu. Povedz im, že ťa to bolí, keď sa k sebe nepekne správajú. Bol by si radšej, ak by bol v dome pokoj a mali ste sa všetci radi. Spýtaj sa i nevlastného otca, či ľúbi tvoju mamu. Lebo Láska nerobí zle. Či má rád i teba? I tvoju sestru... možno sa sestre nechce učiť, lebo vidí a počuje nepokoj doma. Spýtaj sa ich, ako to chcú riešiť? Lebo problémy sú na to, aby sa riešili.
Držím palčeky, nech sa to vyrieši pre pokoj všetkých zúčastnených.

queen_mary
22. dec 2023

Ahoj, skus sa poradit tu: https://linkanezabudka.sk/

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
filipjoveeelky
autor
8. jan 2024

Ďakujem vám