Mám 13 a cítim sa psychicky veľmi zle

23. nov 2024

Ahojte, ani neviem aký dať názov a ako to tu napísať. Mám 13 rokov a cítim sa veľmi zle v hlave to mám uplne pomiešané mám sebevraždné myšlienky, myslienky typu čo tu robím prečo tu som, že môj život nema zmysel bolí ma srdce nechápem ako to je možne a silno mi bije. Niesom štastná neviem sa dobre rozhodovať, stále mám v hlavne iba zlé myšlienky. Citim sa ako keby vo mne uplne vymrelo stastie. Keď si to tak vezmem nič mi není ale vo vnútri sa cítim strašne. To isté sa mi stalo v lete v auguste ale dialo sa mi aj to že som vôbec nemala chuť do jedla, a jedla som veľmi málo a nič mi nechutilo. Prešlo to po týždni toto trvá skoro už mesiac najhoršie je to v noci a poobede keď som doma zo skoly. Taktiež sa doma zvyknem hádať z rodičmi čo mi je dosť ľúto už fakt neviem cítim sa ako vyhorena. Nevidím zmysel života nemám dobré známky aj keď sa snažím a ucim.Nikomu som to nepovedala veľmi ma to trápi niekedy som takých ludi odsudzovala že si vymýšlajú pre pozornosť atd. Ale teraz vidím že aj keď mi skoro nič není cítim sa strašne. Najradšej by som sa zbavila všetkých svojich starostí a ukončila to😕

aandrea9
23. nov 2024

Ach jaj. Za školským psychológom si bola?

autor
23. nov 2024

@aandrea9 nie pretože tam je potrebné mať povolenie

autor
23. nov 2024

Od rodičov

micicka
23. nov 2024

Povedz to rodicom. Pripadne im to napis, ked mas problem povedat im to priamo. Spolocne najdete sposob, ako na to, aby ti bolo lepsie.
V puberte sa kazdy hada s rodicmi. Nie je to nic nezvycajne, ani nic strasne. Spolocne musite najat sposob, ako spolu komunikovat, aby neboli hadky.
Oni ta lubia a ty lubis ich.

micicka
23. nov 2024

Za skolskym psychologom mozes ist aj bez povolenia od rodicov. Az keby si k nemu chodila opakovane niekolko krat, tak by mal psycholog informovat rodicov

autor
23. nov 2024

@micicka ďakujem no nemyslím si že za to môžu len tie hádky

autor
23. nov 2024

@micicka fakt? Mám spolužiačku ktorá tam chcela chodiť ale rodičia jej nechceli dať povolenie tak tam nemohla chodiť tak som myslela že sa nemôže bez povolenia vôbec. Tak vyskúšam

micicka
23. nov 2024

Vies puberta je tazka pre obe strany. Pre teba, aj pre rodicov. Ale je to prirodzena zmena. Len musite spolocne najst sposob ako to zvladnete.
Oni sa snazia byt najlepsi, ale nie vzdy sa to poradi. Rovnako aj ty sa snazis a tiez to nie je vzdy podla ich predstav. Ale to vyriesite.
Ostatne problemy tiez urcite vyriesis s rodicmi. Pripadne s tym rodicom, s ktorym si viac rozumies. Urcite budu radi, ked sa im zdoveris so vsetkym

micicka
23. nov 2024

Vyskusaj. Mne to takto povedala skolska psychologicka v skole mojich deti. Ziaci kludne mozu ist priamo za nou, pred vyuckom, cez prestavku. A ked uz je tych navstev viac, tak ona by mala informovat rodicov.

aandrea9
23. nov 2024

https://linkadeti.sk/kategoria/linka-detskej-do... skus aspoň tu. Mala by si sa zdôveriť rodičom. Možno tiež nechápu prečo tie hádky. Tu nejde o pozornosť. Tu ide o pomoc pre teba. Je zlé, keď duša bolí ale je z toho cesta von, to mi ver. Nie je hanba požiadať o pomoc. Ale lepší by bol ten školský psychológ. On tam nie je pre srandu králikov a osobný kontakt je osobný kontakt.

jaass
23. nov 2024

Aký máš vzťah s rodičmi?

terezkaarthuramax
23. nov 2024

Je nejake telefonne čislo a tAm môžu deti volať,keď im.je zle. Držim ti palce.

marianarem
23. nov 2024

Puberta je tazka, mne tiez dala zabrat. A stalo sa to dost nahle, z veselej extrovertnej vodkyne kolektivu zrazu bola hanbliva introvertka, ktora mala pocit, ze jej nikto nerozumie, nikto ju nemoze mat rad. Samovrazedne myslienky som nastastie nemala, ale teda jedna z mojich oblubenych kapiel sa volala Suicidal Tendencies a ich texty zodpovedali ich nazvu. Celkovo som si pripadala dost nestastna, aj ked som mala vela zaujmov, v skole sa mi darilo a bola som vlastne aj oblubena medzi rovesnikmi. Aj tak sa mi zdalo, ze som nanic.
Ono to casom bude lepsie, zacnes sa postupne viac spoznavat, uvidis svoje silne stranky v roznych situaciach, vselico este spoznas, nieco ta mozno chyti, da ti pocit zmyslu.
Medzicasom by som skusila tiez toho skolskeho psychologa a ak rodicom co len trochu veris, tak priznat sa aj im a spolu mozete skusit nieco vymysliet. Hlavne sa vyhybaj veciam ako su alkohol a drogy, tie prinasaju rychlu ulavu od tychto pocitov a vela ludi preto prave v puberte k nim sklzne. Ale je to samozrejme cesta do este vacsieho pekla a niekedy aj dozivotneho.

elenajezova
24. nov 2024

A rodiča si nič nevšimli? Nevidia, ako ti je?

autor
24. nov 2024

@elenajezova nie nevšimli

autor
24. nov 2024
michellemary
24. nov 2024

Prosím ťa, čím skôr napíš na www.ipcko.sk, pomôžu ti. ❤ Mňa úplne striasa, keď čítam, že niekto v tvojom veku s celým životom pred sebou, chce ten život ukončiť...😢

jumama
24. nov 2024

Mas kamosky? Mas s kym chodit von? Mam dceru v tvojom veku, trosku starsiu a viem, ze problemom vasej generacie je toto osamenie - kvoli Covidu ste boli dlho mimo kolektivu, nauceni tak trochu aj na to osamenie, na online svet a potom sa priatelstva tazsie hladaju, tazsie utuzuju...

Vyslovene trpeli viacere baby v jej triede, kazda uzavreta do seba, nevedela niktora vyjst smerom k tej druhej, porozpravat sa, povypytovat sa, spolu niekam ist... len domov, na mobil. Dcere pomohlo, ked zacala chodit na kruzky, kurzy, podla jej zaujmu. Kde sice nemala vyslovene kamaratov, iba rovesnikov ale ta zmena jej pomohla.

Nemas moznost nejaky jazykovy kurz? Aj vasim vysvetli, ze mozno by si neskor vyuzila to pri smerovani na strednu skolu, ak budes chodit na jazykovy kurz...

Alebo nemas rada psikov? Ze by si chodila do utulku vencievat psikov, znovu popros maminu, nech vo vasom okolil najdete nejaky utulok, a nech tam s tebou trebars cez vikendy chodi... Jednak sa prejdes, jednak lasku psikovi das aj dostanes a mozno bude aj na rec s maminou alebo tatinom prihodnejsi cas pri prechadzke.

autor
24. nov 2024

@jumama
byvam v inej dedine než kam chodím do školy a tu žiadne kamošky nemám. Občas sem nejaké prídu alebo ja za nimi. A chodim na angličtinu kde je nás málo. Mamina nema vela času kvoli malému bratovy. Tatina nepoznám od narodenia žije z nami mamin nový priatel asi rok a niečo z ktorým si velmi nerozumiem

loliki
24. nov 2024

Kúp si v lekárni Magnézium a De-press, zlepší ti to náladu, rozjasní myseľ a svet bude krajší. 🙂 Bude ti lepšie, uvidíš. ❤

autor
24. nov 2024

@jumama trochu zle som sa vyjadrila myslela som to tak že svojho tatina som nikdy nepoznala a asi rok a niečo z nami žije mamin nový priatel

loliki
24. nov 2024

Niekedy tie výkyvy nálad súvisia s menštr. cyklom. Skús si to odsledovať, kedy sa ako cítiš. Inokedy to môže byť úzkosť, alebo depresia. Treba zistiť príčinu a potom spôsob, ako ti pomôcť.

jumama
24. nov 2024

Skus si udrziavat tie kamaratsva, skus niekedy maminu poprosit, ci mozes dlhsie po skole zostat s kamoskami - pricom ponukni, ze nech ona povie pravidla... a ty jej slub, ze sa jej ozves telefonicky, kde ste a ked pojdes domov vlakom ci autobusom, plus dodrzis cas co ti mama povie.. ked sa takto viac spolahne na teba, coraz viac ta mozno s nimi pusti.

A vies co - pis si dennik alebo kresli. Pis si nad cim premyslas - das to zo seba von, a mozno si to aj v hlave vselico usporiadas,mozno sama prides presnejsie na to, co ta trapi.

alienkami
24. nov 2024

To magnézium je dobrý nápad, aj tá školská pedagogička - hoci jednoduchšie asi pre teba bude napísať anonymne do IPčka.
Hlavne choď za mamou. Nemusíš to na ňu hneď vybaliť, ak sa na to necítiš, ale popros ju, že s ňou chceš byť chvíľku sama. Vypýtaj si objatie. Objatie vie niekedy urobiť viac ako všetky slová sveta. A ak sa rozplačeš, nevadí. Slzy naozaj liečia - nie je to len klišé.

alienkami
24. nov 2024

Depresia nemusí mať len jednu logickú príčinu - niekedy sa nazbiera milión maličkostí a tie ťa jednoducho zasypú. Takáto depresia je azda tá najhoršia. Netreba ju bagatelizovať.

vakatko
24. nov 2024

Je mi ľúto ako sa cítiš. Musíš sa prinútiť jesť, aj keď nemáš chuť, pomixuj zeleninovú polievku a popíjaj zo šálky, kostný vývar, jedz ľahšie jedlá. Vyhni sa cukru, sladkostiam, bielej múke neobsahujú žiadne živiny a spôsobujú úzkosti, depresie ...
Telo takto reaguje na nedostatok minerálov a vitamínov, stiahnutý žalúdok, búšenie srdca, napäté svaly, úzkosti, nesústredenosť pri učení ... ako radili žienky vyššie daj si Magnézium uvolní to svaly a búšenie srdca , pomôžu aj čaje na úzkosti kamilkový a medovkový.
Úprimne sa porozprávaj s mamou ako sa cítiš, nedus to v sebe, uľaví sa ti keď budeš o tom hovoriť, spolu navštívte psychológa. Prajem veľa síl, zvládnete to spolu 🙂

autor
24. nov 2024

@vakatko ďakujem

jurly
24. nov 2024

Napis mi spravu.

aandrea9
24. nov 2024

Ženy prosím rozmýšľate 🙏 toto dieťa je na vedľajšej koľaji, s "otčimom" si nerozumie, matka na nu nemá čas a kamaratky ziadne. Tak jej neraďte magnézium, to je tak na vysoký tlak. A musíš sa prinútiť jesť.... ma zdviha z gauca. A ty @autorka chod za tým školským psychológom prosím ta, kým ta to úplne nezlomí. Ver, že všetko sa dá riešiť...len treba to najťažšie. Začať riešiť.

loliki
24. nov 2024

@aandrea9 Naštuduj si, na čo všetko je potrebné Magnézium. Vôbec nie je len na vysoký tlak.