Mám 12 rokov a vážim 55 kg. Ako mám schudnúť?

vikibaculikova
26. aug 2021

Ahojte mám 12 a neviem ako mám schudnúť 😔. Mám 55-56 kg a 153 cm. Nevedeli by ste mi dať nejakú radu ?

zuzikak
26. aug 2021

prosim ta pekne ak mas 12 rokov tak nechudni !! Tvoje telo sa zacina menit a zozenstieva. V tvojom veku je dolezita vyvazena strava - dostatok ovocia, zeleniny a chudeho masa (ziaden fast food), obmedzit sladkosti a dostatok pohybu. Ak nesportujes tak aspon denne prechadzky na cerstvom vzduchu. Potrebujes len vyformovat postavu, nie chudnut. A v ziadnom pripade ziadne diety dievca !!! Cvicit ti neublizi ale jest normalne treba.

vikibaculikova
autor
26. aug 2021

@zuzikak väčšinou chodíme s tatinom na bicykle a máme aj psíka tak s ním stále behám. Ale ja nie som moc spoločenský typ takže s kamarátkami von nechodím a nechcem sa prechádzať sama.

zuzikak
26. aug 2021

@vikibaculikova ved to je super - bicykel je fajn vec a aj chodenie so psikom pomaha. Nebavi ta tanec ? Zeby si si kludne doma potancovala podla nalady a tak sa pohybala. Tiez ti rodicia mozu pomoct nejake vhodne online cvicenie. Mozes cvicit doma tak 3x do tyzdna (na tvoj vek to bude dostacujuce k tym prechadzkam so psikom). Hlavne jedz normalne porcie a nezabudni vyradit sladke vody a zaradit dostatok cerstveho ovocia a zeleniny. Podla toho co si napisala nadvahu rozhodne nemas. Ale velmi ocenujem, ze sa chces udrzat fit - hlavne skusaj aby ta ten pohyb bavil a mala si z neho radost.

vikibaculikova
autor
26. aug 2021

@zuzikak nie tanec ma nebaví ja som skôr ten typ ktorý ktorý všade vonku pozerá zvieratá

vellllo_70
26. aug 2021

Ja som v 12 alebo 13 schudla za 1,5 mesiaca 10 kíl ver mi že pre mladé telo ako máš ty je to veľký zásah. Nepapaj sladkosti,sladké vody,fastfood. Daj si chlebík so šunkou-potrebuješ živiny aby tvoje telo dokázalo správne fungovať a keď budeš staršia 16-17-18+ môžeš sa zamerať na zdravú stravu- lepším spôsobom-dôkladnejšie samozrejme len ak to tvoje telo bude potrebovať- viditeľná nadváha a ak by si sa cítila zle vo svojom tele. 🙂

juanitalies
26. aug 2021

@vikibaculikova Ahoj 🙂 suhlasim s tym čo ti napisala zuzikak. Ešte by som doplnila prosím neskúšaj žiadne diéty čo si nájdeš na internete, radšej sa zver skúsenému lekárovi - pediatrovi. Ak máš rada prírodu tak turistika je krásny šport a existuje veľa iných individuálnych športov, treba skúšať čo ťa baví a pri čom dlhodobo zostaneš. Rodičov by som poprosila na tvojom mieste nech ti skúsia pomôcť (nekupovať zbytočne sladkosti, spracované potraviny čipsy sladké vody a pod). A hlavne pozitívny prístup k samej sebe. S nikým sa neporovnávaj, športuj pre radosť si ešte dieťa 🙂 je možné že za 3 roky sa vyšvihneš o 20cm a tvoje telo bude vyzerať úplne inak.

vikibaculikova
autor
26. aug 2021

@juanitalies tak veľa sa asi nevyšvihnem lebo mám niečo zo štitnou žľazou a spomalený rast

deti95060810
26. aug 2021

možno sa obnovia v školách krúžky... dcéra chodila na atletiku - tréningy 3 krát do týždňa, cez víkendy preteky - ak bola sezóna.... doporučujem. Samozrejme vyber si šport ktorý pre teba bude najlepší...

nevenka
26. aug 2021

@vikibaculikova ahoj, ja som dospela, 38 rocna a ked som mala 11 rokov, prestala som rast. Mam 152 cm. Aktualne vazim 63 kg, ale som po tretom porode, este to pojde dolu, dufam. Ale kedze este dospievas, nejake extra diety neodporucam vobec. Najmenej som mala 43 kg, ale to som mala vazne psychicke probleny, aj problemy so skolou. To uz doktori dvihali varovny prst.
Podla mna nemas extra vela, mozno okolo 50kg by stacilo, ja som sa s tou vahou citila dobre. Ale BMI mas asi ok, odhadom. Ale Ty este budes dospievat, tak hlavne nejest sladkosti, sladke vody a take hluposti. A vyzera, ze pohybu mas. Stitna zlaza je potvora, treba sa troska viac strazit, ale ak sa budes liecit a nastavia Ta spravne na lieky, tak by si priberat nemala. Ale je pravda, ze mozes mat spomaleny metabolizmus trosku, tak len si teda treba davat pozor na zbytocne kalorie v takych tych hlupostiach. Bude to fajn...

macekovam
26. aug 2021

@vikibaculikova tvoja vaha je uplne v poriadku.. Ak chces nieco urobit pre svoje zdravie staci ak zacnes trochu sportovat a len spevnis telo..ale asi ani to ti naozaj netreba🙂Preco chces schudnut? Lebo spoluziacky maju mozno 40 kil.. ony su este deti.. a maju postavu ako deti.. Aj im sa telo zmeni.. Ty si udziavaj terajsiu hmotnost obcasnym sportom ktory ta tesi a bavi.. to uplne staci. Naozaj

5ka25
27. aug 2021

@vikibaculikova ahoj, prosim ta nechudni. Deti nemaju co chudnut. Do 18 rokov sa prosim netrap. Ak sa dost hybes tak v tom pokracuj, ak sa malo hybes najdi si nieco co ta bavi. Chodza, bicykel, plavanie, cokolvek. Nedavaj si velke ciele,zo zaciatku ti bude stacit aktivne denne stravit aspon 30min tsk aby si stihala skolu, kruzky atd. Daj si hudbu do usi a ides. Netrap sa dietou prosim, len skus pit menej sladkej vody, alebo vymen ju za zero. Jedna sladkost denne je ok. Drzim ti palec 😉