Dobrý deň, som dievča a mam 12 rokov... Spolužiaci v škole sa mi stále smejú tak som to nezvládla a asi 10 krát som sa rezla... Neviem co mam robiť... Uz nič na upokojenie nepomáha
Spoluziaci sa smeju na vsetkom kazdemu a vzdy - co je u teba inak ze to ma takyto vysledok?
Nemate v skole psychologa?
@linduskus pozri tu https://ipcko.sk/mapa-pomoci/ mas tam aj chat
sebaublizovanie nie je cesta, zdover sa dospelemu v tvojom okoli komu doverujes
ak mas nutkanie si ublizovat neostavaj sama
Ahoj,
je nám ľúto, že si sa ocitla v problémoch. O problémoch treba hovoriť, treba ich riešiť. Pomocnú ruku ti **bezplatne** podajú na týchto linkoch, prípadne telefónnych číslach:
IPčko.sk - Internetová poradňa pre mladých ľudí.
- Nonstop poradňa cez internet (chat)
- E-mailová poradňa do 24 hodín
Potrebujem pomoc - Liga za duševné zdravie
- Nonstop Linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566
- E-mailová poradňa do 48 hodín
Krízová linka pomoci
- Nonstop psychologická pomoc: 0800 500 333
- Nonstop poradňa cez internet (chat)
- E-mailová poradňa
- Videoporadňa
Všetky témy > Riešim náročnú životnú situáciu > Potrebujem pomoc v núdzi
Modrý koník - sprievodca tehotenstvom a materstvom.
Ahoj aj mne sa v skole posmievali.. tak viem ako sa citis.. ale po skoceni školy sa mi spoluziak ospravedlnil.. tiez som chcela zomriet.mama o tom nevedela...
Neviem ci este funguje linka kde mozu zavolat aj deti, ktore trápi to co teba. Snad niekto bude vediet.
@terezkaarthuramax 116 111 Linka detskej istoty.
@linduskus prosim ta niekomu to povedz. Tete, babke, ujovi, triednej, kamoskynej mame. Potrebujes pomoct. U nas v rodine sa rezala sesternica. Teta to tajila, nikto to nevedel. Jazvy jej ostali a nakoniec si dala cez tie jazvy spravit tetovanie. Nic nie je take hrozne aby si sama sebe robila zle. Ty a iba ty si musis povedat, ze akekolvek výsmechy a spolužiaci nebudu vobec doleziti za 4 roky, budes v inej skole. Nestoja za to aby si sa nimi zaoberala a robila si jazvy. Si urcite skvele dievca.
ahoj, v skole mas hadam nejake ucitela ktore doverujes, skus sa mu otvorit a povedat co ta trapi a poziadaj ho o pomoc, on uz to bude vediet nasmerovat dalej. drzim ti palceky nech najdes silu s tym bojovat ❤
Velmi by som ta chcela poprosit, chod za svojou mamou, a povedz jej, ze sa v skole trapis, ze sa ti posmievaju, ze si nemozes najst kamaratov a citis sa casto sama a smutna. Ak treba aj plac, pusti tu bolest zo seba radsej placom. Popros mamu nech ti porozprava, kde si ona nasla kamaratov, skuste spolu vymysliet, ci nemozes chodit na nejaky kurz alebo kruzok, kde by boli decka s podobnymi zaujmami, ako mas ty. Nemusis jej hovorit vsetko, mozno casom na to bude prilezitost, najdolezitejsie je zastavit tu vnutornu bolest co prezivas.
Prosim skus nabuduce, ak budes velmi smutna alebo vstresovana a mama nebude na blizku, radsej si nakreslit na ruku nieco fixkou, alebo si pustit na ruky silnejsi prud vody. Neublizuj si, prosim.
Skus aj tie linky, co ti tu dali, je to anonymne.
Dievcatko moje, je mi veľmi luto cim prechádzas. Rovnaky problem mal moj vnuk. V škole šikanovany, nikto sa ho nezastal. Tiez sa rezal ziletkou. Ked som zistila ci sa deje, nasla som mu skolu v nasom meste, 80 km od jeho bydliska. Domov chodil na vikendy. Priesiel v polroku v osmicke,zostal aj v deviatke. Povodne vraj zly ziak, u nas bez problemov, na vybranu strednu skolu ho vzali bez problemov. Vystudoval aj univerzitu. Dnes zije 10. rok vo Svedsku, ma tam vlastnú firmu, dari sa mu.
Neostavaj sama, ak sa nechces zverit rodicom, skus babku, tetu, alebo linku dovery. Kazdy priblem ma riesenie, len so svojim trápením neostavaj sama, zdover sa, najdi pomoc.
Verim, ze to zvladnes a ze ta caka spokojny statny zivot. Stanov si ciel a sprav vsetko pre to, aby si ho dosiahla. Som v duchu s tebou.
ak máte v škole špeciálneho pedagóga, choď za ním, pomôže ti. ak nie, skús osloviť triednu učiteľku. Vždy je v okolí niekto kto pomôže, len maj oči otvorené a daj si pomôcť.
To tvoje vnútorne trápenie musí byt asi naozaj veľké a bolestivé. Máš niekoho na koho sa môžeš obrátiť, komu sa zdôveriť?
Ak nemáš dôveru povedať rodičom povedz napr. babke alebo dedkovi. Moja dcéra sa zvykla zdoverovat babke. Neostávaj s tým sama. Želám ti, aby si našla pomocnú ruku čo najskôr a bola šťastná ♥️.
Niekedy sa ti môže zdať, že presne vieš ako rodičia zareagujú a nakoniec keď to povieš, tak zareagujú veľmi dobre.
Minule som mala rozhovor s dcérou, bola som veľmi prekvapená čo z nej "vypadlo", čo si myslela. Veľmi rýchlo som jej vysvetlila, že je to úplne ináč. Niekedy medzi mladymi a rodičmi sú predsudky t.j. vymyslené predstavy o tom čo ten druhý spraví /ako zareaguje.
Ja by som na tvojom mieste vyskúšala povedať mame alebo otcovi len to, že sa k tebe niekto zle správa v škole a pomenovať najväčšieho agresora...a uvidíš ...krôčik po krôčiku, ako budú reagovať. Povedz to len jednému rodičovi, ktorému viac dôverujes alebo viac času s tebou zvykol tráviť.
@linduskus Zlatko napíš mi ❤️Napíšem Ti ako to zvládneš prežívala som podobne a ďaleko horšie veci ako Ty 😠
Povedz to rodičom.