Ahojte, máte niaké tipy na to aby som si vybudovala sebavedomie a sebelásku? Som so sebou hrozne nespokojná po všetkých tránkach. Všetka baby v triede majú krásne vlasy, top modelkovskú postavu a čistučkú pleť len ja mám niesom taka istá.
Zlatá moja, toto je tu fórum pre ženy, a nie pre deti.
Mnoho dievčat si tým prechádzalo, nemôžme byť všetky krásne. Ono to mladého človeka trápi, ale v dospelosti budeš niekde inde. Nepoddaj sa tomu pocitu, staraj sa o to, aby si bola múdra, vzdelávaj sa. A bude dobre.
@bielasovicka z nej žena raz bude.
@linduskus aj to príde, časom určite. Teraz sa všetko mení. Ty sa meniš, tvoje telo sa mení.
Si ešte mladučká, ešte sa len vyvíjaš. Takto nebudeš vyzerať navždy. Káčatko tiež muselo vyrásť, aby bola krásna labuť. Hlavne sa neporovnávaj s ostatnými, vzhľad v tomto veku nie je vôbec dôležitý. Užívaj si detstvo.🙂
V 12tich rozhodne nemas vsetky kamosky krasne, s dokonalou pletou a vlasmi, come on... mozno niektore a to tak bude cely zivot... potom sme tu my, zeny normalne, co sa musia naucit obliekat primerane postave, naucit sa upravit si vlasy, zvolit vhodny uces a make up a najst nieco na plet, co nam zapasuje... taky je zivot... kasli uplne na to, si mladucka, tvoje telo sa vyvija, ako vyzeras dnes, o rok dva tri uz veru nebudes... daj tomu cas, venuj sa skole, sama sebe, maj sa rada. Lebo to je to najdolezitejsie a nikto to za teba neurobi. Sportuj, najdi si nejake kruzky, chod von s kamoskami... porozpravaj sa s mamou, pokupte nejake doplnky, oblecenie, spravte si radost... vsetko prijde krok po kroku.
Chvalabohu, že nie si taká istá-si originál. Máš 12 rokov. Asi každá baba si prešla komplexami a riešením vzhľadu v takom veku. Tvoje telo sa vyvíja. Ty sa vyvíjaš. Možno by si bola prekvapená, koľko ľudí si o Tebe myslí, že máš niečo krásne. Už o rok budeš vyzerať inak. Tvoje telo sa mení na telo ženy. Študuj a pracuj na tom, čo máš v hlave. Pretože tie modelkovské baby, to je ako krásny dizajnový tanier-keď Ti ho niekto položí na stôl, ale zakaždým bude prázdny, už po pár dňoch Ti bude jedno ako vyzerá, budeš chcieť tanier plný chutného jedla.
Zavrtaj sa do kniziek alebo filmov, pozri si taku starinku Anna zo zeleneho domu - vsetky diely. A Mozo pochopis, ze krasu vnima kazdy inak. Ty sa hodnotis, porovnavas, ci si takova nebo makova, to je vsetko jedno. Proste v kazdom z nas je nieco vynimocne a urcite aj v tebe, len to nevidis. Poved si kazdy vecer tri veci, co ta potesili, co sa ti podarili a mozno si ich aj do dennicka zapis. Za 10 dni tam budes mat uz 30 veci - nech su to aj malickosti. A o chvilu cely zosit peknych veci o sebe samej. Tak sa ucis poznavat samu seba, tak sa ucis lasku k sebe... ze o tom premislas a vsimas si to. Nie ze sa zenies za cismi, co maju ostatni. Objavuj seba 🙂
@linduskus poznáš rozprávku škaredé káčatko?
Nechcem tým povedať, že si to škaredé káčatko ale možno práve teraz sa tak citiš.
Je to len obdobie, kedy prechadzas veľkou zmenou a akné, či rôzne nedokonalosti sú len dočasne.
Nevravím, že ta výzor nemá teraz zaujímať, ale nie je to niečo čo z čoho by si mala mat depresie.
Máš nejaký koníček?
@linduskus mam 40 rokov a nenavidim sa
mas 12 rokov , na zaklade coho sa nemas rada
@bublinka1426 Prečo sa 40ročná žena môže nenávidieť?To je dosť silné slovo.
@enmery preco sa 12 r dieta nema rado? reagujem
@bublinka1426 Veď to opísala-že nie je podľa nej taká pekná s modelkovskou postavou.
@enmery no to je problem dnesnej doby. vsade same chude tela.
@bublinka1426 Vieš čo, ľuďom strašne uškodili sociálne siete-to je samá bábika, ktorá na Teba vyskakuje. Ale tiež si myslím, že takéto pochybovanie v tom veku zažil každý. A to vtedy neboli sociálne siete a net.
@enmery ano my sme take nezazivali dnesna doba je fakt hnusna a desim sa co bude dalej.
Hodnota človeka nezávisí od vzhľadu 😉 Venuj sa svojim záľubám, študuj v škole a viac sa na seba usmievaj. Ono sa to časom zlepsí
@linduskus neboj, dockas sa aj ty. Väčšinou to potom dopadne tak, že tie modelkovske sú neskôr pri sebe a majú skôr vrásky. A tie šede myšky skrasneju, majú osobnosť, šmrnc, peknú postavu a mladú pleť. To sú fázy života, sustred sa na osobny rast, na tvoje vnútro, šport a zdravu stravu bez zbytočných sladkosti a prejedania sa ( lebo to pomáha vo všetkých smeroch). V 12 rokoch ozaj nepotrebuješ máš vzťahy s chalanmi, más kopec času. A vzťahy s dievčatami, tie môžeš trošku budovať aj mimo triedy, či? Skús nejaké krúžky a pod. aby si stretla nových ľudí. Môj manžel napr. v školských časoch ministroval a našiel si kopec kamarátov v kruhu veriacich. Boli to super ľudia, ktorí nikoho nesúdili podľa vzhľadu. A dodnes z toho čerpá, dokonca sa s niektorými kamarátmi aj stretáva aj teraz v dospelom veku. Tým vôbec nechcem tvoje pocity zľahčovať, lebo veď sama dobre viem, že v tvojom veku je vzhľad veľmi citlivá téma a človek má dojem, že na ňom stojí celý svet, aj keď nestojí.
V 12 som sa neznášala.. Neznášala som na sebe všetko, či už výzor, povahu.. Teraz? Som sebavedoma, pekná žena, viem vymenovať veľa dobrých vlastností ktoré mám. Keby svojmu 12 ročnému ja poviem, že si myslím ze som pekná, tak by ma vysmialo. A ja by som malú Lucku len objala a povedala, že neboj, raz to tak uvidíš aj ty.
Čiže počkaj, ešte sa meníš, mení sa tvoje telo, sústred sa na seba, na svoje záujmy a nepremarni svoje dospievanie tým, že sa nebudeš mať rada.
ďakujem všetkým =)
@linduskus poviem ti to tak ako to bolo u mňa . V našej triede to bolo presne ako si písala bola som tá najškaredšia, najtucnejsia všetci sa mi za to smiali. V 9. Triede som si povedala a dosť na strednú chcem ísť iná ,, nová,, a veru podarilo sa mi . Teraz keď vidím moje bývalé spolužiačky veru si pohľadim ego ako vyzerám teraz ja a ako vyzerajú oni. Nechcem zo seba momentálne robiť modelku ale vieš ako sa hovorí zo škaredého káčatka sa zmenila na labuť... Si momentálne v puberte hormonálne zmeny, akné aj váha... Veľmi si to nepripúšťaj uvidíš na strednej či v dospelosti budeš vyzerať inak ver mi viem o čom hovorím 🙂
Ahoj, tiež som v 12 mala podobne pocity.. bola som druha najvyššia z triedy a rovnako aj druha najťažšia.. na rozdiel od niektorých spoluziaciek som však nemala prsia 😅 časom sa mi postava zmenila, od cca 16 rokov ju mám rovnakú (teraz mám 26 - vrch S spodok M, menšie veľkosti, než som mala v 12-13😅), pleť som mala problematickú, čiastočne to vymizli, ostali len nejaké pigmentove fľaky.. čo si však zo ZŠ viac pamätám, než moje mindraky a sledovačky vlastného tela je to, že som tam nadobudla viaceré skvele kamarátstva, kde nikto neriešil vzhľad, ani zázemie a nič podobne, preto je podľa mňa dôležité pracovať sama na sebe. Na svojej osobnosti, rozvíjať sa vnútorne a ti praví kamoši k tebe prídu, nebude im záležať na tvojej pleti, ani postave.. len vám bude spolu, tak jednoducho dobre 🙂 spolužiačky sa pokus neriešiť, každá ma iný čas, kedy “vykvitne” a ten tvoj ešte len príde. Drž sa 🙂
@linduskus neboj sa, keď vyrasties, bude z teba krásna slečna. Zatiaľ sa uč, vzdelávaj, aby si si našla dobrú prácu po škole, ktorá tá bude baviť. Ja ti držím palceky 👍
Tak sa zacni mat rada aka si, co Ti mam povedat, ze v 30tke bude polovica z nich rozkysnuta po porode a budu vyzerat ako buldocek… to je totiz realita vela zien, co boli nadherne v teenage veku. Potom rasties, nevies aka budes v 18tke. A preco by si mala byt ako niekto iny? Len za to, ze to je nejaky trend? Zacni sa mat rada, odmenovat sa. Mas urcite vela kvalit, skoda, ze clovek nevie docenit sam seba v mladom veku. Na vela veci prides neskor sama. Ale mozes si usetrit cestu a zacat brat seba taku, aka si. Lebo to je sexy, to medzi usami a vola sa to mozog.
ps mam 12r.