pocuvajte co mam robit mam 12 a mama je ku mne uplne jak ku sluzke co poviem to je zle fakt nic som neurobila a je na mna hnusna uz to prestavam zvladat co mam robit?
a neberies to tak len ty z tvojho pohladu? lebo ja velmi dobre viem ako som brala typicke domace prace a pomoc matke v tvojom veku 🙂
@s_imona Tak napis, co take musis robit.
Zehlit, umyvat okna,riad, vynasat smeti vysavat umyvat podlahu prach chodit do zahrady kopat zemiaky atd a môj o 2 roky mladsi brat nemusi nic ze vôbec nič akonáhle som 2min na mobile už som závislá a on je kľudne aj 6hod a nič
Co robí mama a otec ,kym ty umyvas okná a kopes zemiaky?
Moj syn si tiez mysli, ze je moj sluha. A to po nom chcem len aby odpratal riad za sebou a udrziaval si poriadok v izbe 🤔
@s_imona ja mám pocit že s tebou plieska puberta a mama to určite s tebou nemysli zle. Treba sa niekedy zamyslieť aj nad sebou, či náhodou nie je problém na tvojej strane.
@s_imona musíš to vydržať a veľa sa učiť, učiť sa jazyky aby si mohla odísť čo najskôr z domu po skončení strednej školy. Povedz si, že aspoň sa to naučíš a budeš vedieť.
urob len kolko vladzes a co nevladzes, nerob a mozes povedat, ze teraz je aj na bratovi rad.. a ked ti bude hovorit hnusne veci, tak si z toho nic nerob.. aj matky su casto nepricetne.. zabit ta nemoze, tak snad to nejak prezijes, kym sa osamostatnis..
Zaujímal by ma pohľad matky. Lebo tu z nej niektoré na základe slov 12 dcéry na portáli pre ženy urobia priam tyrana.
@s_imona akože toto robíš každý deň?
Alebo v sobotu si umývala okná, v piatok zemiaky, a každý deň niečo?
Lebo neverím, že ti mama dáva umývať okná a podlahy denne. 😀
@s_imona pises, ze tvoj mladsi brat nemusi robit nic. Porovnaj sa s tým, co si ty robila, ked si mala 10 rokov. Môjmu najstarsiemu sa tiez obcas nepaci, ze jeho zoznam domacich prac je vacsi, ale jeho mladsi surodenci maju tie iste povinnosti, ako ked on bol v tom istom veku. Samozrejme, ze 16 rocny pokosi a desatrocna "iba" vylozi umyvacku, odprace riad...
@s_imona mám dcéru v tvojom veku a tiež vynesie smeti a hundre pri tom ako sa jej nechce,neumyva riady ale stačí že len naloží umývačku riadu a stlačí gombík na ktorý večne zabúda a riady ráno špinavé tak ako naložila a znova hundre ako sa jej nechce a že deti v jej veku to nerobia😆,umývať podlahu neumyje lebo nemáme doma cedulu pozor mokré 😆asi by sme sa zabili a vysávať sa jej tiež nechce lebo to nikto nerobí tak prečo ona😆ale pomáha keď sa jej chce no musím i pochváliť že občas si po sebe i pohár odnesie😆ale ako náhle beriem mobil a vipinam wifi všetko sa dá inak ju tyram, využívam a bez nej by som vraj bola stratená 😆má pravdu láska moja♥️
Tak nás maly ma 4 roky. Miluje vysávanie, keď poviem nie už je neskoro, až sa rozplače. Práve sme zjedli olovrant, poprosila som ho nech si odnesie tanier. Odniesol aj môj aj bratov. Umýva aj okná-pokial dosiahne. Aj podlahu umyje, pomáha naplniť a vybrať umývačku. A robí tie veci rad, nie ze ho nutim 🙂
V 12 rokoch som robila to co ty, až na umývanie, mali sme koberce, takže sme vysavali. aJa som umyvala, sestra umierali riad. Aj sme pri varení pomáhali. A bud rada, že nemáte tóny krystalu! Tie poháre a mysy som nenavidela. Vianoce veľká noc, všetko sne pociťovali ručne.
Z tvojho brata zial mama robí asi hnila ale ty si snáď budeš vedieť uoratat a na tom nič zlé nevidím.
Tak zkludni hormon, dobre sa uč, po skole do práca, odsťahovať a vš diaľkovo študovať! Áno sa benazdas ako rýchlo tých 6-7 rokov prejde.
A neboj, tiez upratovanie som neznasala v 12stich 😁 A to s tebou isto puberta trieska viac ako so mnou, ja som veľmi na nu priestor nemala 😉.
Mame treba pomáhat .. ale neverim ze to robis každý deň.. moj 6 rocny syn pride za mnou, ze ci mi môže povysavat aby som si oddychla 🤷♀️
Daj príklad čo ti hovorí mama, ako sa s tebou rozpráva? Koľko rokov má tvoj brat?
Dievča neviem odkiaľ si, ale ja mám 40 rokov a ako dieťa som chodila na záhumienky, okrem domácej záhrady, na pole ku koseniu trávy a sušeniu sena, doma sme mali kravy, kozy, a ošípané, sliepky, kačky, psa, mačky ...o všetko sa trebalo postarať...od 12tich varím, pečiem a starala som sa o všetko, prala som na mini romo celú sobotu a tu som... Nikdy som nehundrala lebo som videla že treba pomôcť a koniec koncov som za všetko vďačná, lebo to bola veľmi poctivá príprava do života...
K tvojej téme asi keby to bolo veľmi zlé tak otec by nesúhlasil a zasiahol by..
"Zehlit, umyvat okna,riad, vynasat smeti vysavat umyvat podlahu prach chodit do zahrady kopat zemiaky atd"
Podľa mňa úplne v pohode práce vhodné pre 12 ročnú, aj mladšie. Ja som to robila doma a ešte som aj chodila pomáhať k babke ako najstaršia vnučka, aby sa ona toľko netrápila. Väčšinu nerobíš každý deň.
Smeti a riad sú denná klasika, pomáha mi s tým už môj 1.5 ročný!!!, máš to za pár minút (pusti si k riadu pesničky alebo podcast).
Umyť podlahu, utrieť prach zvykneme v sobotu. Rozdeľ si to počas týždňa, nech nemáš všetko naraz, stredu žehlíš - odporúčam si zapnúť k tomu seriál, rýchlo ti to zbehne, štvrtok poobede utrieš prach, piatok pozmývaš podlahu. Ak si to rozdelíš, sú to len chvíľkové záležitosti.
A záhrada tiež nie je každý deň, dokonca ani každý týždeň (ak nerátam polievanie, zber ovocia a občas vyplieť). A ani okná (tie si tiež zväčša rozdelím na viac dní, ale my ich máme veľa).
Rodičia pracujú, zarábajú a aj oni doma porobia.
Ty chodíš do školy a máš im pomôcť, ako vieš.
A do budúcnosti sa ti to zíde, pracovné aj čistotné návyky, udržiavanie domácnosti.
Ale chápeme ťa, všetky sme si prešli pubertou a fázou rodičia ma nechápu a len ma nútia pracovať 😂
Teraz sa mi vybavili spomienky, ako som každú sobotu štvornožky umývala podlahy v dome. Bože, ako som to nenávidela. A pomoc v záhrade, pre mňa to bola nočná mora.
Naopak milovala som umývať všetko to sklo a porcelán z vitrín.
Matky teroristky 🙂
@s_imona porozprávať sa s otcom