Rada by som sa vás spítala ako prehovoriť rodičov na psa . Mám 12 rokov . A mám doma už dáke zvieratá .financií na psíka je dosť . Priestor by mal kedže sme v dome . Mamina by aj chcela psíka . Ocino nemá rad psy nechce o nich ani počuť. Ako ho mám prehovoriť .
@cocolino234 ja som dostala psa ako 13 ročná a starala som sa on celých 15 rokov. Keď sme mali s manželom bábo tak sa o psa už staral aj manžel aj ja , aj moj otec, veľmi si obľúbil násho psa. Takže nie je to o puberte.
@simonagloncakova Ak ocino nemá rád psy, tak si psa nepýtaj. Rešpektuj ho. Psa si zaobstaraj, keď budeš mať vlastné bývanie.
@simonagloncakova Ja ťa podporím, treba prehovárať, prehovárať, prehovárať 🙂 Ja som tiež od 10 prehovárala mamu na psa, trvalo mi to síce tri roky, ale dočkala som sa. A teda puberta, nepuberta, starala som sa naozaj vzorne, chodili sme na agility, na cvičák, kade tade, bola to moja najlepšia kamoška a teda vôbec si nemyslím, že by to bolo dieťaťu na škodu. A s kamoškami sa tiež dá ísť von - venčiť psa. A keď mamina by psa aj prijala, tak to znamená, že by určite aj trochu pomohla. Nevzdávaj sa toho, prehováraj. Ja si už život bez psa neviem predstaviť 🙂 Treba ale dobre vyberať! Nielen plemeno, ale aj povahu. Lebo keď netrafíte tak potom to vie byť ozajstná pakáreň a príťaž na pekných pár rokov :D
@simonagloncakova a naco chces psika?
@zuzitko74 aj náš ocino nemal rad psov, ukecali sme ho a potom nedal naň dopustiť. Niekedy za tu ne/lasku k zvieratam môže vychova/rodičia a predsudky. Mne sa v zivote už milionkrat osvedčilo, že kto miluje zvierata, je dobrý človek, lebo vie milovat aj niekoho iného, ako len seba😊
@simonagloncakova Ahoj, a aké zvieratká máš doma? Staráš sa o nich len Ty?
@tramtada31 Ja som tiež za zvieratká v dome. Ideálne však je, ak zvieratko chcú všetci členovia rodiny.
@h2 áno starám sa o ne len ja a sú to agama krab ryby mačka
@zuzitko74 ide o to že ocino mal rád psy a a aj mamina by chcela psíka
@cocolino234 mám už dáke zvieratá a starám sa o ne vzorne čo potvrdil aj ocino a aby som mu dokázala že psíka naozaj chcem tak chodím už pár mesiecov venčiť psy a našetrené nemá par eur ale par stoviek
@simonagloncakova Asi by som teda na tvojom mieste skúsila od ocina zistiť skutočný dôvod nechuti ku psovi. Ak by ste to s maminou vedeli následne rozumne vyargumentovať, možno sa vám podarí ho presvedčiť.
“Mili” admini, ste fakt trápni. Vymazať mi príspevok, len preto, že upozornim
a slušne uoozornim 12 ročnú školácku, že v slove spýtať sa píše “y” pretože je to odvodené slovo od slova pýtať sa, ktoré je vybrané slovo, je fakt trápne. Jednoducho trápne
Dúfam, že ste so sebou spokojní
@simonagloncakova ahoj ale preco chces psika? Aky je dovod, zamer?
"Lebo chcem" nie je argument.
@aliaray1 nemám moc kamarátov a rada by som mala 4 noheho miláčika ktorému by som dávala neustálu lásku a on by mi ju vracal mám rada prechádzky no samej sa mi celkom zle chodí a je mi dosť ľúto keď za pár rokov nám kocúrik zmizne je to len kucurik a nenaučím ho aby nechodil ku cuzdím ľuďom alebo pred auta
@tomi97 ja viem psíka sme mali ale zomrel nám a bolo nám dosť ľúto o to tu ide a mamina robí na veterine
Skús sa osamostatniť. Pomáhať rodičom s upratovaním, napríklad uvariť večeru, umyť podlahu atď. Alebo skús chodiť do útulku pravidelne po škole venčiť psov, aby rodičia uverili že sa o psa postaráš
Ako to nakoniec dopadlo ? maš toho psika ?