Mám 11 rokov a mama mi nechce kúpiť psa

ivana7136
2. aug 2021

Dobrý deň, mám 11 rokov, od septembra pôjdem na 8 ročne gymnazium.
Bývame v byte, mame jedného psa, má ale 14 rokov.
Ja chcem ešte jedného ktorého si môžem vycvičiť ale mama mi ho nechce kúpiť.
Neviete ako mam presvedčiť mamu?
Ďakujem

nika82
2. aug 2021

mama to mysli dobre, ides na gympel tam je vela ucenia a na dalsieho psa nebudes mat cas, aby neostala veskera starostlivost o psov na mame.

nika23t
2. aug 2021

@ivana7136 asi mama veľmi dobre vie, koľko práce a starostlivosti ma so psom, ktorého mate doma. Pravdepodobne preto nechce ďalšieho. Možno, keď jej začneš viac pomáhať s domácimi prácami a ukážeš, že si zodpovedná, možno takto zmení rozhodnutie.

ivuska027
2. aug 2021

Mama má určite dôvod, prečo Ti psa nechce dovoliť. Predpokladám, že Ti to aj pádne zdôvodnila.

lintu
2. aug 2021

Teraz gymnazium, potom pravdepodobne vysoka skola... Kto sa o toho psa bude starat potom? Niektore psy sa dozivaju 15 aj viac rokov.... Je super, ze nieco chces. Obcas je vsak rozumne zvazit aj tie okolnosti okolo toho. Neda sa mat vzdy vsetko hned. Niekedy si treba na dobre veci aj pockat...a pripadne vyuzit ten cas pripravou na ne. Po spravnosti by to totiz malo byt - tvoj pes - tvoja starostlivost, tvoje naklady na zradlo, tvoje naklady na veterinara.... a dalsie vydavky spojene s vlastnenim psa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzap33
2. aug 2021

@ivana7136 dvaja psi v byte.... Už len tá predstava.

janai1
2. aug 2021

@ivana7136 mama ma pravdu... Staraj sa o psa čo máte doma....
A decku by som určite nedávala cvičiť šteňa

h2
2. aug 2021

@ivana7136 Mama vie, čo robí. Jedného psíka už máte, možno keď sa ten pominie, bude mama ochotná kúpiť Ti nového. Ak túžiš po psovi, daj lásku a starostlivosť tomu, ktorého už máte. Myslím, že si to veľmi idealizuješ, súčasný pes je Ti málo, lebo je starý. Moja kolegyňa má dcéru. Chcela psa, obstarali jej psa. Po nejakom čase ju pes omrzel, chcela zajaca. Kúpili zajaca, klietku... všetko k nemu. Ani nie o rok už bol zajac aj s klietkou na predaj. Teraz najnovšie chce mačku. Našťastie, jej mama konečne dostala rozum a povedala nie. (Jáj, ešte aby som nezabudla, niekedy medzi tým ešte mladá chodila jazdiť na kone. To ju tiež držalo len pár mesiacov.)

asia83
2. aug 2021

@ivana7136 Dám ti radu: počúvaj mamu.

sissy27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
2. aug 2021

@ivana7136 najlepšie mamu presvedčíš tak, že sa budeš plnohodnotne starať o psa, ktorého máte doma, teda budeš ho pravidelne každý deň bez ohľadu na počasie a všetko ostatné pravidelne venčiť, zabezpečovať mu krmivo, keď bude treba ísť na veterinu, tak pôjdeš aj ty a budeš sa zaujímať, koľko také ošetrenie stojí. Popritom si našetríš na vlastného psa a k tomu aj pár stoviek navyše na prípadnú veterinárnu starostlivosť. Som si istá, že keď našetríš dosť, a stále budeš po psíkovi túžiť, tak už mamina nebude proti - budeš dospelá a samostatná vo vlastnom byte a budeš si môcť robiť čo chceš.

mpg
2. aug 2021

@ivana7136 Dva psy v byte by bolo priveľa.

leuchtturm
2. aug 2021

zatial sa staraj o toho dochodcu psa, potom si mozete zadovazit stena a to si mozes vychovavat podla seba.

estrella5
2. aug 2021

Okrem vecí, ktoré tu boli spomenuté...
Často takýto starší pes už potrebuje svoj kľud a aktívne šteňa (ktoré by okolo neho poskakovalo ako šialené, hrýzlo ho, chcelo sa s ním hrať,..) by ho mohlo otravovať. Tak isto často starší pes vyžaduje viac kontaktu so "svojimi ľuďmi". Chce sa viac túliť a byť s nimi.. Čo ak by na šteňa žiarlil a neprijal by ho?
Podľa mňa si 14 ročný psík zaslúži v pokoji dožiť. Venuj sa mu čo najviac, zaslúži si to 🙂 Síce už tak nevládze ale lásku potrebuje rovnako, ak nie ešte aj viac ❤🙂 ... A neviem ako je na tom teraz, ale so starobou prichádzajú aj zdravotné problémy. Možno aj znova mláčky čo neudrží moč. Starosti s ním ešte len môžu prísť. Ukáž rodičom, že sa vieš plnohodnotne postarať o staršieho psíka so všetkým čo k tomu patrí.. Ukáž psíkovi, ktorého máte doma, že ho máš rada a dopraj mu pokojnú starobu... A keď sa raz pominie, možno ti mamina kúpi aj to šteniatko 🙂