Dobrý deň!
Moja 13-ročná dcéra stále nemá žiadne prsia, iba má zväčšené bradavky. Tvrdí mi, že všetky jej spolužiačky už majú prsia a tak sa cíti nedospelá. Neviem, čo mám s tým robiť. Prosím vás poraďte mi, čo by som jej mohla vyskúšať dať, aby sa jej začali rásť. Je veľmi štíhla. Ďakujem vám.
@petruska573... Najprv riasenky a teraz toto....keď sa chceš zabávať na iných tak sa to najprv nauč.😉
Toto je uz fakt chore
ahoj. V prvom rade kazda zena dospieva inak 🙂
Išla by som sa poradit s gynekologickou ale v ziadnom pripade by som jej nedavala ziadne hormony do tela... ten vek este nie je taky kriticky aby musela byt zufala. Nieco taketo sa moze zmenit v priebehu pol roka. Ak ma zvacsene bradavky urcite je to na dobrej cete 🙂
ps: menzes uz ma?
ak by na rast prsníkov účinkovala nejaká tabletka či injekcia, jej výrobca by bol miliardár 😀 😀. Jediné čo môžeš urobiť, zobrať dcérku k endokrinológovi, aby skontroloval hladinu hormónov, kostný vek a podobne, či sa nejedná o oneskorenú pubertu. Veľkosť prsníkov je daná aj geneticky, takže ak sú v rodine ženy prevažne s malými prsiami, je veľká pravdepodobnosť, že podobne to bude mať aj dcéra. Štíhle ženy majú väčšinou menšie prsia, ale výnimka potvrdzuje pravidlo - ale v tomto prípade nárast hmotnosti môže ovplyvniť tukové tkanivo v prsníku, nie samotnú veľkosť prsných žliaz.
@moncici333
@jana_eyre... Dievčatá relaxa....Najprv rieši riasenku a teraz toto....takže nám asi píše to 13 ročné dievča osobne.🙂
Ja by som ešte počkala..predsa len ešte sa vyvíja dcéra tvoja.Ale ked sa tym trapiš, tak šup k lekárovi a ten určí, či nejak hormony nepracuju...alebo čo.. Držím palce.
@mackomacko menzes ešte nemá 🙂
@petruska573, pokial ich nema chlpate, tak je vsetko v poriadku
tak sa nieje coho bat 🙂 ma cas...
@katka1981 no nedá sa povedať, že ich má chlpaté, ale má tam pár chĺpkov...
@petruska573 nič, iba ju stále ubezpečovať, že je normálna, že má (nielen) pre teba veľkú cenu práve taká aká je a že všetko ostatné v pravý čas príde.
Predpokladám samozrejme, že štíhlosť nie je spôsobená nejakou podvýživou a pod.
@petruska573, tak zbehni k endokrinologicke, ale kludne to moze byt ok. Ale co ja viem tak uz moja generacia sme mali v pomaly v tom veku nohy na holenie,. v 15 urcite. Prsia som chlpate urcite nemala ale ze ma len bradavky zduerene, podla mna je to presne na jej vek. Ale boli aj dievcata co mali v 11 prsia vacsia ako ja 20tke. S prsiami je to ako so zubmi. Cim neskor narastu, tym dlhsie vydrzia 😀 Poznala som jedno dievca, malo 12 a prsia c4. Chlapci sa z nej isli zblaznit, aj dospeli, netusili ze ma 12. Podla mna mas dceru v poriadku, spoluziacky su mozno vyspelejsie, mozno tlstejsie. Ale toto bolo aj za nasich daaavnych cias.
no ak je mladá nespokojná tak potom už len tak ako ostatné žienky - plastiku.
@katka1981 nechám to na čas. Pokiaľ jej nezačnú rásť, tak s ňou pojdem k doktorovi. Díky 🙂
@petruska573, ako pubiska som citala, ze prsia rastu do 16 rokov. Vzdy som to brala ako nespravodlivost. Ale nikdy by mi nenapadlo ist s tym k lekarovi. Ak jej zacne rast ochlepnie pod pazami a dole, tak sa vyvija spavne, netreba tie prsia vobec riesit. Ale ty si matka, ak chces byt kludnejsia a potrebujes to konzultovat s dr., tak to urob.
@katka1981 , moja ma len 11 a už rieši, že skoro všetky dievčatá v triede nosia podprsenku a ona ešte nemá čo do nej dať 😝 😀 😀 😀 . Ako v tabuľkách sa uvádza , že priemerný začiatok rastu pŕs u dievčat je 11 rokov - samozrejme plus mínus nejaký ten rok je to v poriadku. 13 rokov je už tak na hranici - samozrejme v tomto veku zďaleka nemusia dosahovať veľkosť ako v dospelosti, ale nejaký náznak by tam už mal byť 😉 .
Ďakujem vám všetkým 🙂
@petruska573 fúúúha, ešte že sem nepíše nejaká 45ročná, že jej 22 ročná dcéra má malé prsia... ctjb žena??? chceš to dievča predať na prostitúciu alebo čo, keď riešiš jej veľkosť pŕs??? vieš o tom, že niektoré ženy nemajú prsia ani v dospelosti??? a k lekárovi? pokiaľ nemá zdravotné problémy, tak s malými prsiami sa chodí najskôr v 18 rokoch na kliniku plastickej chirurgie, ale nie s tým, že "moja mama je nespokojná s mojimi prsiami" ... to nechaj na svoju dcéru - niektoré ženy sú totiž nestavajú svoje šťastie na veľkosti hrudníka... a aspoň im potom nemá čo ovísať 😀
preboha mam dost
@sissy27 , ale ja viem pochopiť takú otázku, lebo mám dievčatá v puberte a každú mamu trápi, keď je jej dieťa nešťastné. Mne je takisto šumafuk, aké budú mať veľké prsia a kedy im začnú rásť, ale im to jedno nie je, je to o určitom sebavedomí dievčaťa - v tomto veku riešiť svoj vzhľad, výšku a podobne - hlavne ak rovesníčky sú už ďalej a ona má pocit, že zaostáva. Aj Keď v dospelosti sa to môže zrovnať, vysvetli to dievčaťu, ktoré to trápi práve teraz. 😔
Ja som nemala z otázky pocit, že to trápi mamu, ale že to trápi jej dcéru.
@petruska573 normalna mama by sa jej zisla, Vy ste skutocne kto, jej kamoska, ci sestra, ci rovno ona? 😅
@bodka70 ja mám doma 11ročnú, tiež rieši občas takéto už skoroženské veci, aj keď k veľkosti hrudníka sme sa ešte nedostali, ale preboha, toto snáď každá dospelá súdna žena vie vyriešiť aj sama, každá jedna z nás vie, že je to individuálne, že jedna už v 13 vyrastá ako žena a iná aj v 30 vyzerá ako dievčatko... a žiadna normálna matka sa nebude pýtať, čím naštopovať 13 ročné dieťa, aby mu narástli prsia !!
takže snáď sa nás tu len 13 ročné dievča pokúša oblafnúť a vydáva sa za svoju mamu, lebo ak sa skutočne dospelá žena pýta, ako zväčšiť prsia svojej maloletej dcéry (nie ako jej to vysvetliť, nie ako ju ukľudniť, ale čo jej má dať, aby narástli !), tak to je pri všetkej slušnosti choré...
kristova noha! ja som v 13riešila že či ma mama pusti este o 5 na ihrisko :D kokos .. a potom čuduj sa svetu že 13ky už veselo trtkaju jak zajace. Mne prsia zacali rast az v 15ke a do vtedy som to ABSOLUTNE neriesila 😀 a to nejsom dajaka stara škola ved mam len 19 ale tak tieto deti .. NO MAM DOST ..
to je sranda tato otazka, ze?