Má žiak šancu dostať sa na strednú školu, keď má trojky z matiky?

17. nov 2024

Ma sancu ziak,ktory sa uci z matiky na trojky,dostat sa na strednu skolu napr.polnohospodarsku?To je len priklad,ze nejde o ziadne gymnazium ci OA.Strednu este nema vybratu,vobec netusi kam, teraz je osmacka.Matike ani velmi nechape.Ostatne predmety 1 a 2, z matiky trojky,len minuly rok na konci mala 2.Co sa deje a detmi ktore sa nedostanu na strednu skolu kam sa hlasia?Dakujem

dadka1997
17. nov 2024

Šanca je tam 50/50 ako na kazdej jednej skole, a aky odbor chce studovať?

laurikagab
17. nov 2024

syn ma spoluziaka a ma od 6.rocnika 3 zo SJ a ostatne predmety 1-2 a ‘rodicia’ o inej skole ako gymnazium neuvazuju..myslim, ze dcera ma sancu na akukolvek SS ked sa jej podaria prijimacky..avsak SS kde je matematika ma vyssej urovni bude pre nu narocne

abcabcada
17. nov 2024

Na OA ju nedávaj, mne nešla matika a išlo mi všetko ostatné, dostala som sa a stratila som rok, lebo som nezvládla OA a musela som prestúpiť. Nechaj mladú vybrať si, prípadne ju nasmeruj... Remeslo je fajn, ak by ju niečo bavilo... A niekam ju len zobrať musia, musí si dokončiť povinnú 10 ročnú dochádzku. A vždy sa dá prestúpiť, len nebuď tvrdohlavá, ak ťa o to bude žiadať, lebo stratí zbytočne rok ako ja.

autor
17. nov 2024

@dadka1997 sama nevie ale rozmyslame nad pedagogickou(skolka),polnohospodarskou alebo nieco so zvieratami

autor
17. nov 2024

@laurikagab ved to,ze ako sme tak pozerali ani velmi na vyber nieje z tych strednych skol

autor
17. nov 2024

@abcabcada dakujem za radu.OA by sme nechceli,hladame nieco ako vravis remeslo,len nevieme vobec co.Ona je take este decko,a vobec nevie co by chcela robit

kacena4
17. nov 2024

jasnacka ma velku sancu, ta pedagogicka je tazsia tam sa robia vacsinou talentovky, ale polnohospodarsku bez problemov

lilke
17. nov 2024

Napr. aj na zdravotke je slabá matika.

betulinka1
17. nov 2024

Jasne, ze ma. Dokonca VS. Moja matika 3. Prijímačky som spravila na gympel s odretými ušami. Ked nevie co chce, tak skuste ist co ju bavi. Kludne by som ju viedla aj smerom zdravotnictvo, opatrovanie, fyzioterapia, kadernicka, kozmeticka. Ale ak by chcela ist na VS, tal by som jej kludne dala aj gympel a tam sa rozhodne.

bbshop
17. nov 2024

Samozrejme, že ma šancu. To by nikto nemal ani maturitu. Normálne aj 4-5kari sa dostanú na strednú školu. Koniec koncov ešte minimálne 1 rok zo strednej je povinná školská dochádzka. Musia každé dieťa aspoň niekde prijať.

abcabcada
17. nov 2024

Pedagogickú si vie dorobiť aj ako Bc., ak sa časom rozhodne. Remeslo jej však už zostane. Pokojne by som ju smerovala na gastronómiu alebo kozmetičku či kaderníčku, ak ju to baví a má k tomu vzťah...

sulavikova
17. nov 2024

Šancu samozrejme má. Prípadne podajte odvolanie na konkrétnu školu.

autor
17. nov 2024

@lilke aj nad tou rozmyslala,aj nad veterinarnou,len ona ked vidi krv "tvari" sa ze jej je zle.

autor
17. nov 2024

@kacena4 dakujem

autor
17. nov 2024

@betulinka1 dakujem velmi pekne.Potesila si ma.Ona tiez rozmysla nad zdravotkou aj veterinou ale krv jej robi problem.Bavi ju aj pedikura(robi nam tak detsky doma nechty)

autor
17. nov 2024

@bbshop dakujem krasne

autor
17. nov 2024

@abcabcada ano ma vztah aj k tomu zatial.

autor
17. nov 2024

@sulavikova dakujem

gemerka17
17. nov 2024

S danymi známkami fakt akákoľvek stredná alebo vysoká. Z par trojek na ZS sa nedá skatulkovat. Učivo aj profesori budu na nových školách rozdielne a možno to zapadne a bude fungovať bez problémov. Vždy je tu ešte doučovanie. Úprimne dnes už má maturitu takmer každý blbec, čiže aj žiak, ktorý mal počas celej strednej školy zle známky, pripadne opakoval.

cafelatte
17. nov 2024

U nás v pohode aj gympel s 3.

haggard_222
17. nov 2024

Smerovala by som ju možno na zdravotnícku školu. Odtial vie ísť robiť sestričku, opaterovateľku do domova alebo starostlivosť v rôznych centrách, a aj do lekárne viem že vezmú niekde. Sesternica tak chodila na strednú zdravotnú. Myslím že garancia zamestnania je tu lepšia ako s poľnohospodárskou, alebo kaderníctvom. Ale závisi zasa že čo by ju bavilo, v čom si vie predstavit seba a v čom nie. A myslím že 3 z matiky nie je niečo čo by obmedzovalo prijatie na SŠ. Ja som chodila na gymnázium a mala som spolužiakov čo mávali z matiky 4. Dokonca tam bola aj taká jedna čo k nám prepadla, síce neviem z akého predmetu, ale vyštudovala to gymnázium nakoniec. Takže aj takéto extrémy sú. Myslím že 3 nie je vôbec tak hrozná, akurát viete, že treba vyberať také odbory, kde matika nehrá veľkú úlohu.

autor
17. nov 2024

@gemerka17 dakujem krasne

autor
17. nov 2024

@cafelatte parada dakujem

autor
17. nov 2024

@haggard_222 dakujem velmi pekne za povzbudenie

gabrielkaa
17. nov 2024

U nas zase gympel s 3kami nie. Hlavne keď je trojka z matiky. Keďže je to predmet z ktorého je matura. Ale napr. Obchodná akadémia ma ľahšiu matiku ako gympel. Tam sa zameriava na Uctovnictvo a štatistiku

elenajezova
17. nov 2024

Moja dcérka mala tento istý problém. Už je tretiačka na kynológii. Je veľmi spokojná.

simsalabim
17. nov 2024

Na pedagogicku sa robia talentovky len na odbor ucitelstvo MS, na ine odbory nie.
@kacena4

namornicka
17. nov 2024

Záleží aj na tom, v akom meste. V BA je väčšia tlačenka. Sú však aj školy, kde neberú vysvedčenia, ale sa rozhodujú iba podľa prijímačiek. Každá škola ma zverejnené podmienky prijatia, popozeraj web stránky.

kiki68
17. nov 2024

Ked nerada krv, zdravotnicka nema zmysel, veterina tiez nie ( ako viete co je za prax na takych), Ale pedikerka to by islo. Tam ako nejak fuj veci su, ale litre krvi nie. A vybrala by som hlavne nieco perspektivne. To nie su zle znamky. Vacsinou s takymi zvladne clovek psychicky lahsie VS ako s jednotkami. Ako nemusi to nic definovat. Samozrejme nejake tazke gymnazium asi nema zmysel. Ale nieco take medzi urcite ano. Este mozno hotelova akademia?

thirstymonk
17. nov 2024

Ne nema. Povinny desiaty rok školskej dochádzky asi sublimuje :D

Spamätaj sa, jasne, že má šancu a úplne v pohode. Nie každého baví lúštiť tie matematicky somariny. Ak ťa to poteší, moja sestra sa so štvorkami z matematiky dostala nielen na zdravotnú SŠ, ale ešte aj na zdravotnú VŠ (nie za lekára).

Takže úplne v pohode, trojky z matematiky má dnes bárskto.