Čaute otázka.... paci sa mi jeden chalan. Poznám ho už 6 rokov. Problém je ten ze sa dostal do zlej partie a bol kurevnik a fetak... poznám jeho aj celú jeho rodinu. Je z dobrej rodiny ma dobru výchovu celé to spôsobila zla partia. Cítim menšiu zmenu za tých pár rokov ale často sa vraví ze človeka nezmeníš. Určite by som s nim nemala nič teraz len mu byť oporou. Ale vie sa zmeniť? Btw on ma 21 ja 18
No tak vsimaj si aky je jeho otec..raz bude mat vela podobnosti,a tiez ako reaguje v krizovych situaciach,pri problemoch,kedy viac pije a pod.. To tiez vela napovie. Si kamoska. Vidis to. Hadam vies aj zhodnotit. Ak nie,pytaj sa kamaratov na nazor na tohto cloveka a zistis. :D
kazdy ma sancu na zmenu ale obavam sa ze ty mu nepomozes. za prve musi chcet zmenu on sam. za druhe na to potrebuje profesionalnu omoc a za tretie ta to moze stiahnut dolu.
uprimne ti poviem to co by som povedala aj svojmu mladsiemu ja ktore tiez bolo samaritanom kade tade.
Nerob to. nezasluzis si to. premrhas roky, a zanecha to na tebe nasledky. ak sa chces venovat tymto ludom najprv to vystuduj a potom ako odbornik mozes.
mozes byt kamoska. nehovorim ze ho mas zavrhnut ako cloveka ale pokial sa on sam nerozhodne pre zmenu a sam na nej nezacne pracovat tak s tym nepohnes. totiz fetaci a celkovo zavislaci to nikdy nedotiahnu do uspesneho konca kvoli niekomu. nestacia na to ani vlastne deti, manzelky , rodicia .... ak to niekto niekedy dokaze musi byt odhodlany urobit to pre seba. je viac ludi co sa vymanili zo zavislosti a ziju tak uz dlho ale vsetci to robili pre seba a je to uz boj navzdy.
a k tomu kurevnikovi ide jedno s druhym. a k tomu riziko pohlavnych chorob v prostredi v akom zije. uvedomujes si to? to nie je bezny chalan ktory si najde bezne kocy. ak bol pod vplyvom ani netusis s kym vsetkym to robil a ake choroby si popoziciavali,.
dievca isto mas na viac. mozno raz dospeje mozno sa vase cesty skrizia znovu ale chces zahodit roky svojho zivota? vies ake tazke je stat pri niekom zavislom? vies kolko dusevnych zraneni ta to bude stat? nemyslim si ze mas uplne realnu predstavu.
Ak ho proti jeho vôli uniesli a zdrogovali, tak by tam nejaká nádej možno bola. Keď si chceš pokaziť život, tak smelo do toho...