Lyžiarsky výcvik - musí mať dcéra potvrdenie od lekára?

29. dec 2023

Dobrý večer, dcéra má ísť druhý januárový týždeň na lyžiarsky a treba jej aj potvrdenie od lekára. Na internete som však čítala že sa tie potvrdenia od lekára mali zrušiť od septembra avšak učiteľ ho vyžaduje. Tak ako to teda je? potrebovali vaše deti potvrdenie od lekára?

sfialka
29. dec 2023

Aj moje potrebovali,doktorka to potvrdila a nič nekomentovala. Z toho si myslím,že sa to vyžaduje

patka06
29. dec 2023

áno, potrebuje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od lekára
Zrušenie bol iba návrh v apríli 2023 , mal platiť od júla, ale nikde nie je zverejnené, že bol schválený-

h2
29. dec 2023

Baby, to fakt? Môj syn má ísť vo februári, nikto nespomínal žiadne potvrdenie. 😯

kvietok2012
29. dec 2023

@h2 aj môj ide v januari, tiez neviem nič o potvrdení, ale myslím, ze ked bude treba, tak nam daju včas vediet 🙃

deti95060810
29. dec 2023

dcéra ide vraj v marci... ak bude potrebné - donesieme, čo iné nám zostáva...

pininka1
29. dec 2023

Aj u nás musí byť, nejde o chorobu. To podpisujes ty, ale o celkovú spôsobilosť.

engiii
29. dec 2023

Syn bol vo februári tohto roka a potreboval potvrdenie žiadali zo školy
Stačí zavolať dr nech vám ho nachysta a prídete si len preň

autor
29. dec 2023

@h2 hej fakt tiež som sa čudovala 😄

autor
29. dec 2023

Neviete či pre to potvrdenie môžem ísť aj sama alebo je potrebné aby išla so mnou aj dcéra? Či ju nejako bude pozerať lekárka alebo tak lebo viem že niekde Ano niekde nie

katka700
29. dec 2023

Dievčatá čo také potvrdenie stojí?

autor
29. dec 2023

@katka700 fuuu tak to netuším ale určite nie veľa…. Možno do 10€

h2
29. dec 2023

@katka700 Podľa mňa má každý lekár svoj cenník. Ale veľa to nebude.

luccija
29. dec 2023

Mne poslala mailom a nič som neplatila

patka06
29. dec 2023

Pre potvrdenie môžeš ísť aj sama, ide o celkový zdravotný stav dieťaťa, lekárka má záznamy, nepotrebuje ho v tom momente vidieť.
Ja som platila 5 Eur, ale každý lekár má iný cenník - skús pozrieť na nete /ak má lekár svoju stránku/ alebo pred ambulanciou musí mať vyvesený cenník

oliverceky
29. dec 2023

U nás netreba od Dr.
Rodič iba podpise niečo učiteľovi pri odchode na lyžovačku

patka06
29. dec 2023

@oliverceky sú dve potvrdenia
1./ o bezinfekčnosti - to dáva rodič
2./ o zdravotnej spôsobilosti - dáva lekár a vyžaduje sa len na niektoré aktivity /k nim patrí aj lyžiarsky/

erina102
29. dec 2023

aj my sme vybavovali potrebovala ho

engiii
29. dec 2023

Ja som neplatila nič za to sa neplati len ti dá papier na ,ktorom bude potvrdenie ,že je zdravá a pečiatka .ja som jej zavolala ,že potrebujem na lyžiarsky oni to už poznajú lekárky nebudeš prvy prípad zaklopala som sestrička mi odovzdala

monro
30. dec 2023

Moja dcera tiez ide po prazdninach a este pred Vianocami som podpisala tlacivo, ze je zdravotne sposobila. Bolo to tlacivo pre rodica. Ine neziadali.

traktor
30. dec 2023

aj nas teraz ide, treba potvrdenie, platil 3 eura

katulienkax
30. dec 2023

To potvrdenie od lekara je uplne zbytocne byrokraticke zderstvo. Lekar zinkasuje 5 eur za nic, dieta nepotrebuje vidiet. Moja s ani nepozrela do karty tak reci omtom ze zhodnocuje celkovy stav dietata je bohapuste klamstvo

koniarova
1. jan 2024

5 eur platil. Bolo potrebné.

patka06
4. jan 2024

Teraz som našla:
Od 01.01.2024 nadobudla účinnosť vyhláška, dieťa nepotrebuje potvrdenie o zdravotlnej spôsobilosti od lekára
https://www.epi.sk/zz/2007-526

andy64
17. jan 2024

Syn zo ZŠ doniesol potvrdenie, ktoré som mala vypísať a podpísať ja. Od dcéry na strednej žiadajú potvrdiť lekárom. A lekárka mi práve oznámila, že od 1.1.24 také potvrdenia nevydávajú. Vraj im to vyplýva z vyhlášky. Uvidím, čo na to povedia v škole.

mk22
17. jan 2024

Dcéra je na lyžiarskom od pondelka, a žiadne potvrdenie od Dr nikto nechcel.

h2
17. jan 2024

My sme mali včera rodičovské združenie ohľadom lyžiarskeho, na ktorom nám bolo povedané, že od 15.1.2024 neplatí, že žiak má mať potvrdenie od lekára. Len rodič má vypísať tlačivo o zdravotnom stave. Keďže to platí doslova pár dní, syn minulý týždeň doniesol tlačivo, kde sa pečiatka lekára vyžadovala. Bolo nám povedané, že to máme ignorovať, dostali sme nové tlačivo, kde spôsobilosť dieťaťa podpisuje zákonný zástupca. Aj sa tam zopár rodičov ozvalo, že už to u lekára potvrdili, aj za to zaplatili 10€, čo teda aj chápem, že ich vcelku naštvalo.

patka06
17. jan 2024

@andy64
@h2
Vyššie som dala link, od 01.01.2024 platí vyhláška - Potvrdenie od lekára netreba.
Môžete v škole použiť ako argument

andy64
21. jan 2024

@patka06
Písala som učiteľke, potvrdila mi to. Dcéra nakoniec donesie papier, ktorý potvrdím len ja.