Lyžiarsky na základnej škole

2. okt 2022

Ahojte neviete koľko sa platí lyžiarsky na ZŠ? Orientačne viem že záleží kde , koľko cca s čím mám rátať. Ministerstvo na to nedáva príspevok ako na školu v prírode? Ak vaše deti už boli čo ste balili treba dvojmo bundu aj oteplovaky? Dik za info ☺️

nic0le
2. okt 2022

Cca 250€, z toho štát prispieva sumou 150€ u nás.

martul
2. okt 2022

120+20 za dopravu, ministerstvo ti preplatí pobyt len raz, tzn.tento rok, ak by chcel ísť na rok platíš to ty. Syn bol vo februári oteplovacky mal dvojo aj zimné topánky dvojo. Hneď prvý deň sa boli gulovat, topánky boli mokré a ráno si niektorí nemali čo obuť. Oteplovacky to isté, do rána im to na radiatoroch neuschlo. Najprv po nás niektoré mamičky pozerali že preboha načo mu je taká veľká taška....

katica06
2. okt 2022

Nedoplácali sme nič, postačil štátny príspevok.

dadis
2. okt 2022

u nas bude 400-450 minus 150 od statu..( ale v cene je uz ubytko, bus, instruktori, skipasy v Jasnej, vylet do Tatralandie, poistenie)

zuzanockamt
2. okt 2022

Ministerstvo to dotuje, ale tento rok to bude masaker, niektoré lyžiarske strediská už dali avízo,že neotvoria a tie, čo otvoria, tak rapídny nárast, viac ako 100% za lístky.

sense
2. okt 2022

Moja pôjde prvý rok a áno lyžiarske nohavice dvojmo aj bundu a aj viac Termo oblečenia mat bude.

kabinka11
2. okt 2022

Práve mi pristála prihláška na stole. 150 štát +200e doplatok+ 15e požičanie výstroje.

namornicka
2. okt 2022

Ja som siedmakovi nedavala opeplovky ani bundu ani boty dvojmo. Chodime na lyzovacky a podla skusenosti to vzdy vyschlo ked som to zavesila za traky na dvere skrine. Topanky mali malo na nohach, rano isli do lyziarok. Cize ani nebolo treba. Uz aj tak sa mi zdalo ze ma vela veci.

namornicka
2. okt 2022

@dadis poznam par deti co boli v Jasnej na lyziarskom a nerozumiem preco vyberaju najdrahsie stredisko. Ale zas spokojni boli, to musim uznat. Je aj vysoka sanca ze tam je sneh, su tam instruktori a svahy pre kazdu uroven.

dadis
2. okt 2022

@namornicka Suhlasim, tiez sa mi zda zbytocne najdrahsie stredisko, ale chodia tam kazdorocne 🤷‍♀️. Ked bol syn pred 3 rokmi, tak to stalo 300 minus 150. Tak to sa dalo..teraz islo vsetko hore 🥴..a tiez len jedny oteplovaky a bundu mal a jedny snehule a bolo dost..

autor
2. okt 2022

Ešte neviem či sa pôjde tento rok či o rok, len už to bolo v škole spomenuté. Ako pozerám celkom rozdiely v cenách. Ešte plus výstroj požičať. Bundu som myslela že jednu a oteplovaky dvoje.

martul
2. okt 2022

@namornicka záleží od toho kde budú ubytovaní. Našim nedovolili ísť z chaty v lyziarkach. Bolo ich na izbe 6, kde si šiesti dajú usušiť oteplovacky? To je individuálne.

matabb73
2. okt 2022

Cena závisí dosť od toho či tam budú bývať alebo dochádzať každý deň. Dcéra bola minulý rok. Oni dochádzali a neplatili sme nič. Celé to bolo hradené z príspevku od štátu, ktorý je asi 150 Eur. Ešte aj požičanie výstroja mali zadarmo.

mogaa
2. okt 2022

cena za ubytovanie a stravu je rôzna...takže záleží čo škola vybaví, od toho sa odvíja cena....samozrejme cenu ovplyvní aj či budú ubytovaní niekde pri svahu alebo budú chodiť denne busom či pešo k svahu🙂

andrea_82
2. okt 2022

My mame doma deviataka. V siedmom rocniku, ked mali narok na prispevok, nesli, lebo korona. Vtedy ziaci na nasej skole nedoplacali skoro nic. Ak by chceli ist tento rok, tak bez prispevku a stalo by ich to 200 €. Takze asi nikam nepojde, lebo vacsina spoluziakov nechce ist. A navyse pri tychto cenach elektriny nebude to malicke lyziarske stredisko, kam chodili, ani zasnezovat, vraj by ich to stalo 100 tisic.

matabb73
2. okt 2022

@andrea_82 moja je tiež deviatačka a boli minulý rok aj s minuloročnými deviatakmi. Všetci za príspevok od štátu.

palicka
2. okt 2022

@andrea_82 príspevok sa neviaže na rocnik. Kazde dieťa má nárok na prvom stupni 1x na skolu v prírode a na druhom stupni 1 x na lyžiarsky

martul
2. okt 2022

@andrea_82 keď neboli kvôli korone a nevyčerpali si príspevok od štátu majú naň nárok stále, to je jedno či si piatak alebo deviatak.

andrea_82
2. okt 2022

@palicka @martul 🤷‍♀️ neviem, dievcata, triedna nam hovorila, ze ministerstvo k tomu este nevydalo pokyny, ci peniaze uvolnia aj pre nich. Take ma ona info, nemyslim, ze nam klame.

martul
2. okt 2022

@andrea_82 roky, vlastne od začiatku to takto je a píšu ti to všetky baby. Mali sme rodičko jasne to hovoria. Ak si bol na lyžiarskom a čerpal si dotáciu zo štátu už si to musíš platiť. Ak si doteraz necerpal dotáciu, môžeš ju použiť nezáleží v ktorom ročníku si.