Ahooojte, nemáte náhodou niekto literatúra - ľahká cesta k maturite v PDF?
Vopred ďakujem
@oli18 joooj moja drahá. By si sa čudovala akí "inteligenti" sa dnes dostanú na VŠ a aj sa im ju nejakým zázrakom podarí skončiť (aj s tými ťahákmi). Jeden by až zaplakal. A veru som si veľakrát klepala po čele, že bože a toto ma v budúcnosti učiť moje deti, ošetrovať príbuznych alebo z hentamtoho bude právnik, policajt či sociálny pracovník.....
Bože ženy, furt len kritizovať! Ved ten ,,ťahak,, to je kniha, tak sa to vola..Literatúra – ľahká cesta k maturite
@robodracica ja som nekritizovala tuto autora témy. Hodnotila som reálnu situáciu ;) Na základe reálnych skúseností zo svojej VŠ (kedy som sama bola svedkom, že xy mojich spolužiakov nevyletelo zo školy len preto lebo na posledných záchranných skúškach použilo v testoch ťaháky alebo boli natoľko hlúpi, že mali toľko šťastia, že si vytiahli práve to, čo si stihli pred skúškou práve prečítať) a následne potom z práce.
Takže sa zas netreba tváriť, že z VŠ vychádzajú len naozaj vzdelaní ľudia, ktorí si to poctivo oddreli. Pretože v dnešnej dobe to tak už vo väčšine prípadoch nie je.
Kedysi bola VŠ znakom prestíže a nedostal sa na ňu každý. Dnes tomu tak už bohužiaľ nie je.
@chvostik1 vo všetkom s Tebou súhlasím, ale Tvoj komentár nebol k danej otázke. Ním si nepomohla zadavateľke témy v ničom. Apropo hneď prvý komentár od Oli bol teda hnusný. No ono to je tak keď niekto ma nutkavú potrebu sa hneď k niečomu vyjadrovať, a nemá o tom žiadny prehľad.
@robodracica Nikoho som do teplych krajin neposlala, tak neviem, co je hnusne. Mam dovod to napisat a nemienim to obhajovat.
@robodracica no keď už sme pri tom. Dnešni stredoškoláci a aj vysokoškoláci sú tak leniví, že majú problém ešte aj s tým aby si na tom nete našli niečo aj sami.
Ja som to len do Googlu hodila a hneď mi vyhodilo dva PDFka s maturitou z literatúry.... Tie témy, okruhy a všeobecne otázky su roky rokúce tie isté. Ak potrebuje konkrétne túto, nech sa páči...stojí 6e alebo nech si požičia z knižnice keď chce mať konkretne tuto zadarmo.
Ale aby som musela písať na fóra aby mi to niekto posunul v PDF a ja nevynalozim ani snahu nájsť si to sama..... Hanba
@chvostik1 Veľmi pekne ďakujem, že ste si dali toľko námahy a pohľadali to na nete. Tiež ďakujem za odsúdenie. Nepoznáte ma ani moju situáciu. Môj post bol ohľadom knihy. Ak by som chcela niečo iné, napísala by som alebo by som si to vygooglila. Ale evidentne som lenivá a nechce sa mi už ani hľadať veci. Ako vravím odsúdili ste človeka, ktorého nepoznáte. Idete tu hovoriť o terajšej generácií, ale keď tak ľahko odsúdite človeka bez toho, aby ste o ňom niečo vedeli, ani vaša generácia nie je o nič lepšia. Skúste nabudúce porozmýšľať nad tým, čo napíšete. Keď chcete pobaviť ľudí, choďte do cirkusu. A vážne dúfam, že vaše deti učiť nebudem.
@laborant123 aj ja dúfam, že taká ako ty moje deti učiť nebude! Neodvolávaj sa dokola na to, že ťa nepoznám a nepoznám tvoju situáciu. Na to, že ste budúci učitelia, sociálni pracovníci, ošetrovatelia, právnici a ktovie čo ešte ste extrémne nesamostatni a všetko vám treba rovno naservírovať pred nos lebo vám chýba logické myslenie.
Vravím, ak nemáš na to aby si si knihu kúpila, choď do knižnice! Ak ju nemajú, vedia ti ju zabezpečiť. Či nemáš ani na to aby si si zaplatila členské?
Maturita zo slovenského jazyka a literatúry sa nemení. Ak si nevieš nájsť konkrétnu, stiahni si takú, ktoru máš dostupnú a porovnaj si ju s tvojimi poznámkami, respektíve s tematickými okruhmi čo ste k maturite dostali!
@laborant123 tak laborant je vazne povolanie. Ak urobis maturitu len na zaklade tahaka, tak potom radsej miesto do labaku na salas ovce past 🐏😆