Milá pani Sarah1986,
Môžete mi prosím zaslať link ohľadom komisionâlnych skúšok nakoľko ten na stránke nefunguje. Písali ste tento príspevok:
'Ďalšou novinkou je zjednodušenie napĺňania školskej dochádzky pre deti, ktoré sú s rodičmi v zahraničí a navštevujú zahraničnú školu. „Zákon dáva rodičovi právo kedykoľvek požiadať o komisionálnu skúšku pre svoje dieťa, čím si overí jeho spôsobilosť zaradiť sa do školského systému na Slovensku,“ povedal minister. „Na druhej strane, doterajší systém, keď boli rodičia nútení každý rok cestovať na Slovensko z dôvodu vykonávania postupových skúšok, bol pre deti aj rodičov traumatizujúci a v mnohých prípadoch úplne zbytočný.“
Môžete mi prosím tiež zaslať potvrdenie od ministerrstva školstva, že Vám to oni potvrdili.
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
S pozdravom
Beata
v skolskom zakone 245/3008 v novele je to uvedene
@palicka môžem sa prosím opýtať ako si teda vybavím rozdielové skúšky/ komisionálne skúšky keďže môj syn ich ešte nerobil nakolko som nemala v pláne vrátit sa na Sk. No situácia sa zmenila. Dakujem pekne za odpoveď
@kacena4 dakujem pekne
@beatrix2606 syn musi mat na Slovensku kmenovu skolu, pokial teda mate TP na Slovensku. Pokial je to tak, poziadas riaditela skoly o komisionalne preskusanie. Riaditel rozhodne, KS povoli, urci termin, vymenuje komisiu...
@beatrix2606 to, ze boli nútení robit KS kazdy rok už dávno neplati...pán minister ma časový sklz...