Ahojte chcem sa opýtať kedy kúpujete deťom telefón ? Keď už prešla záruka 2 ročná alebo keď je úplne rozbitý?🙂..Priatelovým deťom sa nepáči to že im nechce kúpiť nové telefóny pričom tie ich sú stále funkčné a nemajú ani display prasknutý ..Deti 13 r.
pokial nededia od vas telefon, nevidim dovod kupovat novy ak je ich mometalny mobil plne funkcny
Syn dedi po mne alebo po mužovi. Bude mat 12
Dcéra nikdy nededila po nás staršie telefóny, vždy dostala nový, prvý v 8 rokoch, teraz v 18 dostala štvrtý a to jej ten posledný vydržal 4 roky. Ani jeden nezničila alebo nepoškodila (investujem aj do kvalitných obalov). A nikto z nás nemení telefón len preto, že mu skončila záruka - to čo je za nezmysel? Veď skončením záruky predsa neprestane fungovať. A ani neberiem telefóny u operátora na viazanosť, vždy kupujem normálne v obchode.
Ak je mobil v dobrom stave a plne funkčný, tak nové mobily by som im nekupovala
pokial funguje tak ho bude mat.
nemenime ani sme nemenili telefony kazde 2 roky, ani nededia/nededili po nas. 2x som ja dedila po detoch. Starsie mobily v nasej rodine dedia vacsinou seniori (moji rodicia)
Zalezi, aky ten starsi telefon je. Ak ma dost pamate na aplikacie (co bol vzdy dovod, preco som menila telefon ja), lebo uziticnych aplikacii postupne pribuda. Do 5 rocneho androidu by si si nenainstalovala vsetky, co potrebujes. Ale zase iphony vydrzia relativne dlho, mavaju dost pamate. Dcera dedila po mojom bratovi iphone6 a stale bol ok, dost miesta, aj fotak vyborny, ani nebol zniceny, len uz mal slabsiu baterku. Zdedila ho po nej potom moja mama, lebo ona si z usetrenych penazi kupila iphone se (ja som nu nahovorila, nech si dopraje, lebo ona len setri a setri 😆). Nebol taky drahy, ma ho uz skoro rok a pol. Aj syn si predtym kupil taky isty, on ho ma uz dva roky.(on je zase typ, co sa u neho gros neohreje, ale nejako s odretymi usami nasetril ) Frfle, ze mu prestala fungovat selfie kamera. Ale zatial to nie je na vymenu.(ani nema tolko nasetrene, aby si kupil iphone 13, po ktorom tuzi) U nas si deti (13,15) taketo veci riesia z vreckoveho a penazi, co dostali k sviatkom, ak nechcu zdedit pouzivany.
dedia do určitého veku, nový sa sme kúpili staršiemu až v 15 a potom v 18
Viem že som dedila po rodicoch potom mi kupili prví dotikovy telefon asi ked som mala dvanásť, potom dalsi ten som rozbila tak som bola s rozbitým asi 3 roky a 6 rokov som mala novy iPhone.
kupujeme nové z Alzy...ale nie moc drahé...
Nas syn ma najlepsi telefon z nas troch. Ale nasetril si skoro na cely sam z darcekov a vreckoveho. Kupili sme mu novy vtedy, ked mu ten stary zacal blbnut pri zapinani a mal uz malu pamat. Inak, ja uz mam rok telefon s prasknutym displejom a vymene sa branim ako cert krizu. Ked si predstavim to nastavovanie noveho, nechce sa mi do toho.
Priateľ to má totiž to tak že deti si berie vždy na vykend a vždy sa im ozýva len on oni mu sami od seba nenapíšu ani len cez týždeň ako sa máš a tak a dobíja im kredity a keď im volá tak nedvíhaju 😄Tak preto zvažuje či im aj niečo kúpiť keď
,, zásluhu,, žiadnu nevidí 😄
Moj syn dostava telefony po nás, ked zíde 2r zaruka, my si kupime novy a stary zdedí on...1x dostal novy telefon na Vianoce...nevidim na tom nič zlé, ved si davame na ne pozor, nic im nie je, tak dedit kludne moze...